FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Molinero ştie de ce au nevoie dinamoviştii ca să ia titlul: "Minte, muncă şi noroc"

Francisco Molinero, Molinero, Dinamo
Francisco Molinero, Molinero, Dinamo

Articol de , - Publicat joi, 04 februarie 2010 00:00

Molinero spune că nu mai vrea să plece din România şi a aflat ce le trebuie roş-albilor ca să iasă campioni

Adus în iulie anul trecut ca una din "bombele" pieţei de transferuri - doar jucase la Atletico Madrid! -, Francisco Molinero s-a adaptat destul de greu în Ştefan cel Mare. Fundaşul dreapta de 24 de ani şi-a revenit însă încet-încet, a început să prindă tot mai des un post de titular, iar acum a abandonat visul revenirii în Spania natală şi vrea cu orice preţ să cîştige titlul cu Dinamo.

- Cum e în cantonament, Paco? Diferenţe mari faţă de Spania?
- Eu mă simt bine, muncesc, îmi place asta. Oriunde în lume, ca fotbalist trebuie să alergi, să baţi mingea, să transpiri.

- Mai vrei să pleci?
- Nu. Nu mi-a fost chiar uşor, însă băieţii m-au ajutat să mă integrez. Am venit să iau titlul şi asta voi face! Dinamo e un club mare, grandios şi trebuie să fim campioni!

- Mai sînt şanse?
- Diferenţa de 7 puncte nu e imposibil de recuperat. Ne trebuie inteligenţă, muncă şi noroc.

"Primul cuvînt în româneşte? O prostie!"
- Care a fost cel mai frumos moment pe care l-ai trăit la Dinamo?
- "Minunea de la Liberec", clar! Am fost actor în acea piesă de vis, a fost unul dintre cele mai frumoase momente din carieră de pînă acum.

- Cu limba română cum te descurci, care e primul cuvînt pe care l-ai învăţat?
- (rîde) Nu pot spune ce cuvînt, e o prostie, nu se poate zice. E ruşine! Dar mai ştiu şi alte vorbe de-ale voastre, mult mai frumoase. Voi continua să învăţ.

- Te uiţi la telenovele ca să mai prinzi cîte un cuvînt, două?
- Nu, nu. Ştiu că românii se mai uită la astfel de filme ca să înveţe spaniolă, dar eu învăţ de la colegi. Mă conversez cu Claudiu Niculescu, cu Marius Niculae, cu Boştină.

- Cît ai de gînd sau cît crezi că vei rămîne la Dinamo?
- Eu am 3 ani de contract, n-am motive să plec.

Îi răspunde lui Mister
- Cornel Dinu afirma că fundaşii dreapta de la Dinamo nu oferă o prea mare siguranţă.
- Ştiu, am auzit. Nu ştiu de ce a zis acest lucru, dar nici nu vreau polemici. Îmi doresc să demonstrez că sînt bun, foarte bun. Şi eu, şi Scarlatache muncim. Iar cînd echipa pierde, nu o face din cauza a doi jucători, ci din cauza tuturor. Cum, de altfel, tot la fel, cînd se cîştigă, e datorită întregii formaţii.

- Ce adversari ţi-au pus probleme în România?
- Nivelul e bun, dar eu nu-i cunosc pe cei care mi-au creat probleme. Am văzut că Steaua, CFR, Braşov, Timişoara au fotbalişti puternici. Mie îmi place de Hagi şi de Gică Popescu, pe ei i-am văzut pe nişte DVD-uri.

- Acum o să te duelezi şi cu Contra, cel care te-a recomandat la Dinamo.
- Daaa, de-abia aştept! Este un băiat de nota 10, ne ştim de cînd eram la Atletico. Cel mai bun să învingă!

"Ascult manele, OK, dar nu sînt fan. Îmi place ciorba, e tare bună, mai ales cînd e frig. Despre sarmale şi cîrnaţi nu ştiu ce să zic, poate am mîncat, dar nu ştiu"
Francisco Molinero, fundaş dreapta Dinamo

10 meciuri are Molinero la Dinamo: 4 în Liga I, 3 în Cupa României şi 3 în Europa League

Se bagă materiale
N'Doye a părăsit mai devreme şedinţa de pregătire de ieri, după un contact mai dur cu un coleg. Ajuns la autocar, s-a reîntîlnit cu Wesley, de la Vaslui, cu care a făcut un adevărat show, distrîndu-se cu acesta, dansînd, glumind şi făcîndu-şi farse unul altuia. La finalul antrenamentului, Niculae şi Zicu se plîngeau de duritatea tacklingurilor colegilor, amîndoi fiind uşor accidentaţi.

Pulhac s-a accidentat
Cristi Pulhac a părăsit antrenamentul de ieri dimineaţă din cauza unor dureri la piciorul drept. Fundaşul de 25 de ani a suferit o contuzie la genunchi în amicalul cu Slaven Belupo, 0-1, şi este incert pentru partida de azi, cu Cernomoreţ Burgas.

Azi, cu Cernomoreţ
Azi, de la ora 15:00, dinamoviştii vor juca un amical cu bulgarii de la Cernomoreţ Burgas, locul 4 în prima ligă. Nemulţumit că Dinamo a obţinut doar o victorie în trei meciuri pregătire pînă acum, Borcea le-a cerut în mod expres fotbaliştilor lui Ţălnar să învingă, altfel vor avea probleme cu el. Meciul va fi în direct pe GSP TV şi pe www.gsp.ro.

Păun la Iaşi pentru Cristea?
Dinamoviştii au decis să de despartă pînă în vară de Georgian Păun (foto), pe care l-au trimis la Poli Iaşi. Mutarea face parte din încercarea "cîinilor" de a-l cumpăra definitiv pe Adrian Cristea de la gruparea din Copou, mijlocaşul fiind deţinut în coproprietate de cele două formaţii. "Cîinii" l-au împrumutat gratis pe atacantul de 24 de ani, bazîndu-se şi pe faptul că au alţi cinci atacanţi în lot: Niculescu, Niculae, A. Cristea, Bratu şi L. Ganea.

"Cătălin n-a fost uitat!"
Fostul căpitan al lui Dinamo, Cătălin Hîldan, decedat pe terenul de joc în 2000, ar fi împlinit ieri 34 de ani. Locul de veci al fotbalistului de la cimitirul Brăneşti a fost vizitat de fratele său, Cristi (36 de ani). "Singura mîngîiere pentru familie este aceea că el n-a fost uitat. Încă vin suporteri din toate colţurile ţării. Mă gîndesc mereu cum ar fi fost dacă el trăia. Mi-ar fi plăcut să-i cunosc copiii, să-l am alături de mine", a spus Cristi. (George Ştucan)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  04 Februarie 2010, 06:55

Le-ar trebui valoare ca fotbalisti...noroc au toti prostii ,dar la ce foloseste daca nu stii ce sa faci cu el ? Dar munca in zadar ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează