FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - DINAMO 2-0

Mulţescu a creionat cauzele eşecului de la Timişoara: ”Oboseală, vînzoleală, ceremonii”

Dinamoviștii nu mai începuseră de 9 ani cu un eșec în prima divizie, de cînd pierduseră cu 0-1 la Constanța, cu Farul
Dinamoviștii nu mai începuseră de 9 ani cu un eșec în prima divizie, de cînd pierduseră cu 0-1 la Constanța, cu Farul

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 iulie 2013 20:32

Antrenorul lui Dinamo s-a decis să le relaxeze mintea fotbaliştilor prin acordarea unui week-end liber.

Gigi Mulţescu nu face înmormîntare după eşecul, 0-2, de la Timişoara, din etapa inaugurală a Ligii 1. În ciuda criticilor venite, deja, dinspre Cornel Dinu. "Sînt conştient ce s-a întîmplat şi ştiu ce trebuie să repar", a comentat antrenorul de 61 de ani ieri după-amiază.

"N-am avut prospeţime şi jucătorii au arătat obosiţi", a repetat tehnicianul imediat după înfrîngerea din Banat, aşa că le-a acordat două zile libere, sîmbătă şi duminică, jucătorilor săi. "Încercaţi să vă relaxaţi mintea, să vă curăţaţi, iar de luni reîncep munca şi mai în forţă, fiindcă nu e faţa voastră cea de la Timişoara", le-a transmis antrenorul elevilor lui la despărţire.

"Am fost 8 zile la munte, după care au avut doar o zi liberă. Au urmat două săptămîni de Anglia, după care doar o zi liberă. Jucătorii au nevoie de puţin liber, ca să se descarce, apoi încărcăm din nou bateriile, la maximum", a comentat dinamovistul.

"Există motive obiective şi subiective pentru care am fost învinşi la Timişoara. S-a strîns oboseală, s-a revenit tîrziu din Anglia, am avut primul meci al etapei, a fost vînzoleală cu plecări, veniri la echipă, sistemul ce-a dat randament în cantonament n-a mai mers cu Poli, au mai fost zile de ceremonii, de reclame. N-a fost luciditate, nu au mers pasele, n-a existat precizie. Iar adversarii au profitat de stîngăciile noastre şi de nesiguranţa defensivă. Am avut o perioadă bună în repriza a doua, cînd am echilibrat jocul şi aşteptam măcar un gol egalizator. Dar lipsa de luciditate şi de prospeţime a dus la un contraatac al acelui puşti de la Timişoara, Bărbuţ, şi-asta a fost tot!", a explicat Mulţescu cauzele debutului negru de pe Bega.

"Ai nevoie de un neurochirurg ca să înţelegi ce a jucat Dinamo la Timişoara. A fost o durere în purgatoriu. Aşa e cînd strici pilonii unui pod. Gigi Mulţescu e un om inteligent, a realizat că a făcut prea multe schimbări. Probabil, s-a frămîntat mult, a crezut că poate surprinde" (Cornel Dinu, administrator Dinamo)

"Joel Thomas pare exotic, e din filme, nu din fotbal, mi-aduce aminte de nişte prieteni care se ocupă de tot felul de afaceri. Mă lasă fără replică! Asanovici a fost foarte lent, n-a deposedat" (Cornel Dinu, administrator Dinamo)

"Trebuie să avem răbdare, e reconstrucţie, să arătăm mai multă determinare pe gazon. După aceea se poate vorbi şi de calitate. Mai întîi trebuie să mori pe teren, ca să zic aşa" (Alexandru Curtean, mijlocaş Dinamo)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
alexzece
alexzece  •  23 Iulie 2013, 12:28

Astia-s obositi dinainte de a se naste.

gymd
gymd  •  21 Iulie 2013, 15:02
Postat de dina67 pe 21 Iulie 2013, 11:07

Multescu va fi primul antrenor out.Nu are valoare.Lasa-ne...

poate sa vina si Guardiola ca degeaba, cu rus,asanovic,grigore nici Real Madrid nu ar face ceva cu gloabele astea

mateiserban
mateiserban  •  21 Iulie 2013, 13:42
Postat de uefa pe 21 Iulie 2013, 02:48

deci pe Tanase chiar si pe Herea ii comparam cu Adrian Cristea? :))

eu cred ca sunt aproape la acelasi nivel. si ii mai arunc in lista si pe tibi balan sau sanmartean. macar putoarea aia de zicu marcheaza 10-15 goluri pe sezon. curtean si putorile astea ce fac? herea a dat peste 50% din goluri din penalty, balan a dat 12 goluri acum 3 ani cand era la sportul si nu avea atatea kg, adi cristea a dat 10 tot in acel sezon pt u cluj, sanmartean a dat cateva pase acum 2 ani, tanase a reusit 10 pase de gol anul trecut (pe ultimii doi i-au cam ajutat wesley si rusescu)

Vezi toate comentariile (22)
Comentează