FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 2-1

N-a devenit fotbalistul cu cele mai multe derby-uri şi ar putea pleca la U Cluj » Rămîn fără Dănciulescu?

Articol de - Publicat luni, 18 octombrie 2010 00:00

Dănciulescu este curtat insistent de către Florian Walter care vrea să refacă din iarnă cuplul N&D în Ardeal. "Corbu'" pare tentat acum de transfer.

Prin prezenţa de aseară, Ionel Dănciulescu a devenit recordmenul istoriei Derby-urilor de România, avînd 33 de meciuri jucate. Dar asta nu-i ţine prea mult de cald fotbalistului. Revenit în vară de la Hercules Alicante, "Corbu'", 34 de ani în luna decembrie, nu şi-a găsit locul în primul 11 al "cîinilor".

Atacantul a rămas unul dintre liderii vestiarului, dar a avut oportunităţi puţine de a se impune. De aceea, înaintea Derby-ului de România avea doar un meci în care a început ca titular şi nici un gol marcat! Florian Walter şi-l doreşte neapărat în echipa "şepcilor roşii", insistînd din nou să vină din retur la U Cluj.

Alături de Claudiu
Au existat mai multe convorbiri între patronul ardelenilor şi Dănciulescu şi a rămas ca la iarnă să fie discuţia finală. Visul lui Walter este de a reintregi cuplul N&D la Cluj. "Implantul" Claudiu Niculescu a funcţionat perfect la echipă. Vîrful, deşi are 34 de ani, este golgeterul formaţiei cu 6 reuşite.

Singura şansă ca Dănciulescu să continue şi din retur în Ştefan cel Mare este ca lui să i se dea mai multe oportunităţi de a fi titular la echipă. Destul de dificil, avînd în vedere că, deşi este unul dintre puncherii de marcă all-time din Liga 1, îi are concurenţi pe mult mai tinerii Liviu Ganea, 22 de ani, şi Andrei Cristea, 26 de ani, dar şi pe Marius Niculae, 29 de ani, iar pe primii doi Dinamo vrea să obţină bani frumoşi dintr-un transfer extern.

316 meciuri a jucat Dănciulescu pentru Dinamo în toate competiţiile, marcînd 147 de goluri

23 de derby-uri în toate competiţiile a jucat Dănciulescu în tricoul lui Dinamo, înscriind 5 goluri. "Corbu'" mai are 10 derby-uri ca jucător al Stelei, pentru care a marcat 8 goluri

Alte cifre pe Derby de România
1 minut a jucat Alexandru Piţurcă în Supercupa din 2002, Steaua - Dinamo 3-2, fiind fotbalistul care a evoluat cel mai puţin într-un derby

609 fotbalişti au jucat cel puţin un derby între Dinamo şi Steaua

167 de jucători au marcat cel puţin un gol într-un Derby de România

25 de jucători au evoluat în derby, atît în tricoul lui Dinamo, cît şi în tricoul Stelei

Top marcatori dinamovişti
1. Mircea Lucescu    11
2. Dudu Georgescu    9
3. Alexandru Ene    8
4-6. Florea Dumitrache    7
Constantin Frăţilă    7
Claudiu Niculescu    7

Top marcatori stelişti
1. Florea Voinea    13
2. Gheorghe Constantin    12
3. Ion Alecsandrescu    11
4. Ionel Dănciulescu    8
5-6. Marius Lăcătuş    7
Ion Vlădoiu    7

Top meciuri dinamovişti
1. Cornel Dinu    32
2. Ion Nunweiller    27
3. Florentin Petre    25
4. Radu Nunweiller    24
5-7. Alexandru Custov    22
Ionel Dănciulescu    22
Corneliu Popa    22

Top meciuri stelişti
1-2. Marius Lăcătuş    30
Tudorel Stoica    30
3. Ştefan Iovan    24
4-7. Gabi Balint    23
Emeric Ienei    23
Lajos Sătmăreanu    23
Vasile Zavoda    23

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
fotbalvvv
fotbalvvv  •  18 Octombrie 2010, 06:10

Cititi Jurnalul de Fotbal pentru opinii sincere si necenzurate despre fotbalul romanesc si international sau despre sport in general. Nu suntem un tabloid, nu promovam scandaluri intre presedinti analfabeti sau cancanuri cu bombe sexy rasuflate. Nu tinem de nici un trust, nu promovam interesele nimanui. Fotbal in stare pura. Mii de cititori ne-au descoperit deja, si continua sa ne urmareasca in fiecare zi. Cautati Jurnalul de Fotbal pe net, nu dam adrese aici, nu e frumos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează