FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

N-are cine să marcheze! » La Steaua lipseşte un atacant care să bage mingea în poartă

Mihai Costea e pînă acum marea dezamăgire din lotul Stelei
Mihai Costea e pînă acum marea dezamăgire din lotul Stelei

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 07 iulie 2011 21:46

Steaua e în mare pericol dacă fiecare fotbalist al ei îşi respectă media de goluri şi în sezonul următor.

Egalul alb din amicalul cu Krasnodar l-a scos din sărite pe Gigi Becali, dar anticipează sezonul următor al Stelei. Roş-albaştrilor le va fi foarte greu să înscrie şi în oficiale, dacă nu aduc de urgenţă măcar un marcator pur-sînge. CV-ul fiecărui jucător în parte indică asta foarte clar. Nu există în tot lotul un fotbalist capabil să dea mai mult de 5 goluri într-un campionat întreg! Raul Rusescu e singurul care are media asta, de 5 reuşite pe stagiune, restul fiind chiar mai slabi!

Nici Tatu

Nici măcar Tatu nu e un marcator. Micuţul brazilian a înscris constant în Portugalia, doar că el a făcut-o mai ales în eşalonul secund. Iar în sezonul trecut a dat 9 goluri la Beira Mar, dintre care 5 din penalty-uri transformate. Steliştii s-au convins în Austria că nici el nu e un jucător de finalizare, ci mai mult un mijlocaş combativ, de genul lui Bănel Nicoliţă.

Nici Costea

Decepţia verii, Mihai Costea, l-a şocat pe Gigi Becali din cauza jocului prost pe care l-a făcut cu Krasnodar: "Nu e fotbalist de un milion şi jumătate de euro!". Cifrele pe care olteanul le-a înregistrat pînă la 23 de ani indică şi ele că e corectă concluzia la care a ajuns patronul şi prea mare preţul pe care l-a plătit pentru el. Costea cel mic a dat doar 4 goluri pe an, în medie, pentru Universitatea Craiova. Şi vine după unul dintre cele mai proaste sezoane din cariera lui, unul în care a punctat de 3 ori, o contraperformanţă care a contribuit la retrogradarea Ştiinţei în Liga a doua.

Toţi învingătorii marchează

Oţelul, campioana din sezonul trecut, n-a avut un cuplu ofensiv fantastic. Paraschiv şi Pena au marcat totuşi 14 goluri împreună, adică peste media oricăror doi fotbalişti ai Stelei. În toate ligile importante din Europa, campioanele din sezonul precedent au beneficiat de cupluri de atacanţi care au înscris des. Practic, ofensiva a făcut diferenţa.

Nu mai au atac de un an!

Steaua a avut şi ea recent un atac capabil să garanteze spre 30 de goluri pe sezon. Kapetanos şi Stancu au format cuplul ofensiv în sezonul 2009-2010 şi au punctat împreună de 23 de ori, în condiţiile în care românul a fost şi accidentat atunci şi a ratat din cauza asta cîteva meciuri.

Ce medie de goluri pe sezon au jucătorii ofensivi ai Stelei:
Nicoliţă 3
Tănase 1,6
M. Costea 4,6
Rusescu 5
D. Popa 3

Cum au marcat atacanţii campioanelor din Europa:
Anglia: Manchester United Rooney 11 goluri, Berbatov 21
Italia: Milan Pato 14, Ibrahimovici 14
Spania: Barcelona Messi 31, Villa 18
Franţa: Lille Sow 25, Gervinho 15
Portugalia: Porto Hulk 23, Falcao 16
Turcia: Fenerbahce Niang 15, Alex 28

18 goluri a marcat Ianis Zicu, golgeterul sezonului trecut al Ligii 1. Atacantul s-a transferat de la Timişoara la ŢSKA Sofia după performanţa asta

13 goluri a dat Bogdan Stancu în turul sezonului trecut, după care a fost vîndut la Galatasaray, pe 5,2 milioane de euro

40 de goluri a înscris Cristiano Ronaldo în sezonul trecut din Primera. Portughezul a luat "Gheata de Aur" a Europei, trofeul decernat anual golgeterului continentului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
flafy
flafy  •  08 Iulie 2011, 12:57

si ce ne intereseaza pe noi ca steaua e praf si n-are atacanti nici mijlocasi au doar un fundas si un portar atat adica Gardos si Tatarusanu in rest??praf!!

athommuska
athommuska  •  08 Iulie 2011, 12:03

ce vorbesti Frantz? Gigi nu poa' s-o bage in poarta?are cativa arhangheli la assist :D Acum serios: pt ce i-au adus pe Tatu sau Costea? Pt ca sunt buni, nu? :D Cel putin Costea nu face nici doua parale la momentul asta...Or fi fie ambii rezerve sau trimisi la echipa a doua... Si nici cei doi, Moraes [ care cred ca si-a iesit deja din forma fizica ] cat si Curelea n-or sa dea randament... Curelea poate mai poate misca ceva pe acolo prin fata...Totul e sa nu-l supere pe Gigi... Anul asta iar se vor bate pt locul 3 :D PS: Bicfavi numai in meciurile de pregatire inter-sezon face jocuri bune.Si anii trecuti a fost la fel.Joaca o etapa - doua si gata, apoi iar sta pe tusa :D

digynho
digynho  •  08 Iulie 2011, 11:48
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ti se pare ca Romania o duce mai bine ca Steaua?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează