FOTBAL  »  Superliga  »  MIRCEA SANDU A FOST REALES PENTRU FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL FRF

Naşu', la al 6-lea mandat! Iacov a primit 67 de voturi, Mircea Sandu 192!

Articol de GSP - Publicat luni, 25 ianuarie 2010 00:00

Aleea care duce spre sediul FRF a fost blocată timp de cîteva minute de maşinile celor care vin pentru alegerea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

14:43
- Vasile Avram devine vicepreşedinte al FRF, cu un mandat de 4 ani.
Borcea şi Marius Stan, de la Liga I, Cornel Sfaiter şi Florian Walter, de la Liga a II-a, feminin - Daniel Robe - pentru Comitetul Executiv.  La juniori - Paul Costaş, Vasile Avram - vicepreşedinte din partea fotbalului amator. La fotbal în sală - Florin Ţebea, la Liga a III-a - Pîrvulescu şi Ştefan Stana.


14:15
- Urmează turul doi pentru a se mai alege încă un reprezentant
14:13
- Eugen Pîrvulescu, de la Voinţa Sibiu, va fi unul dintre reprezentanţii Ligii a III-a în Comitetul Executiv. Pîrvulescu e fost arbitru asistent în Liga I şi intră în premieră în Comitetul Executiv.
13:47
- Constantin Iacov a părăsit sediul FRF


13:13
- Mircea Sandu: "A fost un vot democrat. Aş vrea să văd că Iacov vine cu o iniţiativă, că rezolvă măcar un punct din programul pe care l-a prezentat aici. Am primit mai multe voturi decît la alegerile trecute, au fost mai mulţi membri prezenţi, înseamnă că sînt interesaţi de soarta fotbalului. Vreau să candidez şi în 2014, probabil va fi ultima dată, pentru că ajung la 66 de ani şi va trebui să mă opresc".

13:07
-
Cristi Borcea: "Azi am votat omul şi programul. E adevărat că l-am vrut pe Lupescu la Dinamo, dar el e prea legat de FRF şi de Mircea Sandu".

13:05
-
Pustiu în jurul Casei Fotbalului. Nici un "greu" nu a plecat de la sediul FRF, singurii care sînt prin preajmă sînt nelipsiţii cerşetori prezenţi la evenimentele sportive.

Aleea care duce spre sediul FRF a fost blocată timp de cîteva minute de maşinile celor care vin pentru alegerea noului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

14:43 - Vasile Avram devine vicepreşedinte al FRF, cu un mandat de 4 ani.
Borcea şi Marius Stan, de la Liga I, Cornel Sfaiter şi Florian Walter, de la Liga a II-a, feminin - Daniel Robe - pentru Comitetul Executiv.  La juniori - Paul Costaş, Vasile Avram - vicepreşedinte din partea fotbalului amator. La fotbal în sală - Florin Ţebea, la Liga a III-a - Pîrvulescu şi Ştefan Stana.

14:15 - Urmează turul doi pentru a se mai alege încă un reprezentant
14:13
- Eugen Pîrvulescu, de la Voinţa Sibiu, va fi unul dintre reprezentanţii Ligii a III-a în Comitetul Executiv. Pîrvulescu e fost arbitru asistent în Liga I şi intră în premieră în Comitetul Executiv.
13:47
- Constantin Iacov a părăsit sediul FRF

13:13 - Mircea Sandu: "A fost un vot democrat. Aş vrea să văd că Iacov vine cu o iniţiativă, că rezolvă măcar un punct din programul pe care l-a prezentat aici. Am primit mai multe voturi decît la alegerile trecute, au fost mai mulţi membri prezenţi, înseamnă că sînt interesaţi de soarta fotbalului. Vreau să candidez şi în 2014, probabil va fi ultima dată, pentru că ajung la 66 de ani şi va trebui să mă opresc".

13:07 - Cristi Borcea: "Azi am votat omul şi programul. E adevărat că l-am vrut pe Lupescu la Dinamo, dar el e prea legat de FRF şi de Mircea Sandu".

13:05 - Pustiu în jurul Casei Fotbalului. Nici un "greu" nu a plecat de la sediul FRF, singurii care sînt prin preajmă sînt nelipsiţii cerşetori prezenţi la evenimentele sportive.

13:00 - Dumitru Dragomir: "Voturile luate de Iacov sînt cele de la Sindicate. Nici eu n-aş fi fost în stare azi să-l bat pe Mircea Sandu"

12:58
- Urmează votul pe secţiuni pentru Comitetul Executiv!

12:57 - Dumitru Dragomir  l-a felicitat pe Sandu: "Să dea Dumnezeu să mai conduci încă de vreo două, trei ori!". Replica şefului de la LPF a stîrnit din nou rîsete.

12:55 - Mircea Sandu: "Îl felicit pe Constantin Iacov. E un rezultat meritoriu pentru cineva care a avut o campanie de doar o lună. Nu ştiu dacă a avut şi susţinere politică, probabil că da".

MIRCEA SANDU
Născut: 22 octombrie 1952, Bucureşti
Maestru emerit al Sportului, absolvent al ASE - Facultatea de Comerţ Exterior
A debutat în prima divizie la 30 august 1970, pentru Progresul Bucureşti, în meciul Progresul Bucureşti - CFR Cluj 1-0.
A trecut apoi la Sportul Studenţesc, în 1972, devenind simbolul acestei echipe. A abandonat cariera de jucător în 1986, ca echipier al Gloriei Buzău.

Statistică:

Prima divizie: 408 jocuri/167 goluri
Echipa naţională: 18 selecţii/6 goluri
Membru în Comitetul Executiv al UEFA.
A fost ales preşedinte al FRF în august 1990.

Mircea Sandu a fost ales pentru prima oară preşedinte al FRF pe 9 august 1990. Mandatul său a fost reînnoit de 5 ori pîna acum: 1994, 1998, 2001, 2005, 2010.

12:43 - Mircea Sandu a fost reales pentru a 5-a oară în funcţia de preşedinte al FRF!

12:40 - Au fost 259 de membri, pînă la final, astfel că Mircea Sandu a primit 192 de voturi, iar Iacov 67. Acum 4 ani, Mircea Sandu a adunat 187 de voturi, iar Gică Popescu 102.

12:35
-
Votul s-a încheiat şi a început numărătoarea. La vot s-a ajuns la concluzia că după începerea Adunării Generale mai sosiseră încă 4 reprezentanţi ai cluburilor, Persoanele din Comisia de validare împart voturile, urmează să aflăm rezultatele în aproximativ 10-15 minute!

 Vezi ACUM pe GSPTV.ro imagini de la Adunarea Generală!


12:08 -
Dragomir stă într-un colţ al sălii în timp ce se votează şi strigă plin de umor: "Hai să forţăm un pic!", îndemnîndu-i pe cei care votează să se grăbească.

12:02
- Fostul editorialist al Gazetei Sporturilor Alin Buzărin a votat şi el, din partea Victoriei Brăneşti! Buzărin  "a intrat în pîine", se salută cu reprezentanţii cluburilor.

11:56 - Începe votarea! Sînt 2 cabine unde va intra fiecare membru. Între cabine se află o urnă în care se introduce votul.

FOTO / Alegerile pentru preşedinţia FRF, în imagini!

11:55Iacov şi Sandu ies din sală, la invitaţia lui Dragomir, care conduce lucrările. Dialog Iacov - Dragomir: "Pentru d-voastră, domnule Dragomir, oricînd, cu plăcere" / "Vai, dar ce simpatic sînteţi, domnule Iacov", i-a replicat Dragomir, zîmbitor şi ironic, stîrnind rîsete generale în sală.

11:52 -
Mircea Sandu şi-a încheiat discursul, fiind aplaudat frenetic. Dumitru Dragomir a exclamat: "În plus, LPF se bazează şi pe flacăra violet, pe care am luat-o  în stăpînire. Gata, copii, urmează alegerile! Treci, nene Stîngaciule la microfon şi fă-ţi datoria!", i s-a adresat Dragomir lui Adrian Stîngaciu, juristul FRF.

11:48
-
Mircea Sandu: "Strategia d-voastră nu are nici o acoperire, cu promisiuni utopice, plus că negaţi toate realizările fotbalului românesc. În 20 de ani am realizat multe: 1860 meciuri ale echipelor naţionale, adică un meci la 4 zile. Am avut calificări, eu am fost preşedinte în perioada asta, la Euro, la Mondiale. Am organizat EURO '98, sînt membru în Comitetul Executiv al UEFA, am lucrat la infrastructură. Aduceţi-vă aminte cum era în Poligrafiei, acum puteţi bea o cafea, puteţi mînca un sandwich, aveţi un scaun unde să staţi. Am participat activ la  legea educaţiei fizice şi a sportului,  am făcut manuale de licenţiere, antrenorii au nenumărate broşuri şi cărţi, fonduri TV, reclamă, publicitate.  În următorii 20 de ani ne vom axa pe copii şi juniori, pe organizarea competiţiilor internaţionale, pe participarea activă la aceste activităţi"

11:47 - Intervine Iacov: "Vorbiţi de d-voastră, nu de mine"

11:46 - Mircea Sandu a intervenit: "Minciunile pe care le spunea înainte, le zice şi acum. Mergeţi şi accesaţi fondurile europene şi vă ridic statuie cu mîna mea. Vă aştept lîngă noi, vă felicit că aţi avut curajul  să candidaţi. La astfel de candidaturi vin de obicei oameni de valoare.  În plan sportiv şi fotbalistic nu aţi avut rezultate deosebite, a fost mai mult o înşelătorie".

11:40 - Mitică Dragomir e foarte încîntat de laudele lui Iacov la adresa lui, zîmbind şmechereşte, dar îşi manifestă şi scepticismul în ceea ce-l priveşte pe contracandidatul lui Sandu, gesticulînd expresiv.

11:35
-
Iacov este atenţionat că trebuie să se încadreze în 5 minute. "Vreau să-mi cer scuze că n-am fost la dineul de aseară, o făceam dacă eram invitat. Ar fi fost o ocazie să ne cunoaştem. Fotbalul românesc e în colaps. Actuala conducere a FRF a dovedit că de 20 de ani fotbalul românesc dispare din peisaj. Mulţi dintre dvs sînt băgaţi în seamă doar din 4 în 4 ani, la alegeri  cînd vi se ofera două perechi de ghete şi trei mingi.
Am 39 de ani, s-a spus despre mine că n-am făcut nimic. Dar vă spun eu că am adus 150 de milioane în ţară din afaceri.
În societăţile mele au lucrat peste 900 de oameni şi nimeni n-a avut de suferit. Dacă nu vom încerca azi să schimbăm dictaura, de la copii şi juniori, futsal, feminin, acestea din urma nici nu  vor mai exista, ci doar vor supravieţui ca să dea bine la FIFA. Votul d-voastră contează azi, contează enorm.  E vorba despre o nouă mentalitate, fotbalul trebuie să se întoarcă spre cei mulţi. Putem accesa fonduri europene, ceea ce nu s-a făcut pînă acum. Putem să colaborăm mai atent cu autoritătţle locale pentru înfiinţarea de centre, de programe etc. Ştie toată lumea că nu sînt prieten cu Mitică Dragomir, dar a făcut ceva extraordinar la LPF cu drepturile TV. La FRF s-au cheltuit însă peste 52 de milioane de euro, iar investiţiile FRF au crescut doar cu 100.000 de euro"

11:34 - A ajuns şi Nicolae Badea, de la Dinamo! Acesta s-a aşezat în faţă, în primul rînd, lînga Prodan, pe locul lui Lupescu, care a ieşit puţin din sală. Dumitru Dragomir îl invită pe Iacov că ia cuvîntul.

11:30 - Trezorierul Vasile Filimon prezintă cheltuielile FRF incluse la capitolul "alte cheltuieli" din raportul FRF: "50.000 euro anual utilităţi la Casa Fotbalului şi la Centrul Mogoşoaia. 250.000 euro întreţinere şi reparaţii. 200.000 euro combustibil pentru cele 17 maşini aflate în proprietatea FRF. 50.000 euro cheltuieli program internet pentru sistemul FRF AJF. Toate acestea sînt cheltuieli anuale!"

11:25 - Mircea Sandu îl invită pe Dumitru Dragomir să ia cuvîntul: "Eu sînt şeful tuturor, mă uit să văd cîtă seriozitate e în fotbal. Dacă ar fi fost  şi în politică la fel ca la fotbal eram poate şi noi mai sus cu economia, cum sîntem cu fotbalul. Vă felicit că aţi venit în număr aşa mare la aceste alegeri democratice. Cînd aveam mai puţină experienţă poate mă luam în furci cu vreunul dintre concurenţi, dar viaţa nu e făcută din scandal, ci din strategii, linişte şi seriozitate. Să dăm cuvîntul concurenţilor, să vedem ce au în guşă". Dragomir a mai destins atmosfera cu această ultimă replică, toată sala a izbucnit în rîs.

11:18 -
Mircea Sandu: "Am fost acuzaţi că furăm din banii FRF, noi cei care îi facem şi-i administrăm. Nu avem 40 de salariaţi, ci 117 care au contracte de muncă. Fondul de salarii este de  2.310.000, 53 la sută merge la bugetul statutului. 764 de euro e salariul mediu, nu 5.000, aşa cum s-a susţinut prin presă. Acestea sînt minciuni electorale, domnilor. Am fost acuzaţi că v-am dat mită electorală, inclusiv cu dineul de ieri. Aşa se procedează la toate congresele, adică dvs sînteţi corupţii, iar noi corupătorii. Sînt oameni tineri din presă care au interpretat aşa toate chestiunile astea, dar mai trebuie să umble prin lume să înveţe".

11:17
- Rămîn, aşadar la validare Marius Stan şi Sebastian Ivănescu şi Mihai Prunariu

11:15
-
Au fost oarecare momente de agitaţie în sală pe timpul întîmplării cu Tohaneanu, dar apele s-au liniştit repede

11:10
-
Kassai îl propune pentru Comisia de validare a voturilor pe Nicolae Badea de la Dinamo, dar acesta nu este în sală. Se revine, sînt aleşi Marius Stan, Sebastian Iovănescu de la Farul, Mihai Prunaru, AJF Gorj. Intervine Bogdan Tohăneanu care se autopropune, dar Adunarea votează şi nu-i permite să intre în Comisia de validare. Tohăneanu este susţinător al lui Iacov.  
11:08 -
Se ţine un moment de reculegere pentru cei care au dispărut de la ultima Adunare Generală

11:07
-
Cristi Borcea stă la prezidiu ca membru  al Comitetului Executiv, între Florian Walter şi Dumitru Dragomir

11:06 - Sînt prezenţi 254 de membri, 10 absenţi, s-a aprobat ordinea de zi în unanimitate. Mircea Sandu prezintă raportul precedentului mandat.

11:04 - Mircea Sandu a luat cuvîntul: "Vă rog să gestionaţi cu atenţie următorii cinci ani în mijlocul unei crize care afectează toate domeniile. Îmi cer scuze faţă de membrii afiliaţi că am absentat pentru prima dată de la întîlnirile anuale cu dumneavoastră, organizate la fiecare început de an. Am făcut-o însă din cauze medicale. Le mulţumesc însă celor din echipa mea care au reprezentat toate sectoarele la întîlnirile cu dvs". Vocea preşedintelui nu mai pare atît de fermă ca altădată.


10:57 -
După materialul publicat de Gazeta Sporturilor în ziarul de duminică, în care era criticată decizia ca pentru prima dată în istoria alegerilor fotografii să aibă acces doar 10 minute, s-a hotărît că aceştia pot rămîne pe toată durata.

10:56
-
Ionuţ Lupescu a cerut linişte în sală şi a cerut unui operator să pornească un film ale cărui imagini cu tricolorii se derulează pe ecranul din spatele prezidiului. Directorul general se plimbă prin sală în încercarea de a le găsi loc celor rămaşi fără scaune. Printre ei, Valeriu Argăseală, aşezat undeva în spatele fotoliilor.

10:55 - Iacov se află în primul rînd,  în faţa preziudiului, alături de Mircea Rădulescu  şi Alexandru Boc.

10:51 - Mircea Sandu a coborît din biroul Federal şi a intrat în sala Adunării Generale

10:50 - Din Federaţie au coborît şi Miodrag Belodedici şi Didi Prodan, doi dintre lupii tineri din conducerea FRF. Jean Pădureanu: "Mircea Sandu a cîştigat încă de acum 5 ani. Acum e doar o formalitate. E ca la albine, unele dau miere, cele bune, iar alţii, trîntorii, doar bîzîie"

10:49 - A ajuns şi Dumitru Dragomir! Expansiv, s-a salutat cu toată lumea, după care a plecat să mănînce. S-a alăturat unui grup format din Constantin Anghelache, Romică Paşcu şi Costel Lazăr.

10:48 - Iacov şi oamenii din staff-ul lui discută pe holul Federaţiei. Aceştia au împărţit  o mapă cu programul pe care îl propun pentru aceste alegeri la preşedinţia FRF. În general, cei prezenţi la sediul Federaţiei evită să se oprească şi să discute cu Iacov, rezumîndu-se să îl salute discret, din cap.

10:40 - La intrarea principală, a stat o perioadă chiar Secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, care i-a controlat drastic pe cei care au intrat. Sînt prezenţi 265 de membri votanţi

10:30
-
Invitaţii  au intrat deja în sală, acolo unde nu au avut acces decît după ce au fost foarte atent controlaţi. Fiecare persoană care a intrat în sală a fost nevoită să arate mandatul din partea clubului sau a membrului afiliat pe care îl reprezintă.

09:45
-
Primii preşedinţi de club care s-au grăbit să ajungă la FRF au fost dinamovistul Cristi Borcea şi stelistul Valeriu Argăseală

09:30
-
Constantin Iacov a ajuns la sediul FRF. "Nu am emoţii, ei ar trebui să aibă", a declarat Iacov.

Mircea Sandu şi Constantin Iacov aşteaptă astăzi rezultatul votului pentru preşedinţia FRF. GSP.ro este prezentă la sediul FRF, acolo unde va transmite liveTEXT disputa dintre cei doi candidaţi, începînd cu ora 11 Rămîi pe GSP.ro pentru detalii actualizate permanent.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
 •  25 Ianuarie 2010, 23:21

Inca 4-5 ani in care fotbalul romanesc nu va evolua deloc..coruptia in fotbal va continua; pacat ca toti sunt legati intre ei si nu se vor lua masuri prea curand. Vom ajunge probabil sa ne comparam cu niste campionate precum cele din cipru, malta, belarus, letonia..pacat, caci avem potential, insa care nu va fi exploatat. Anti-mircea sandu

 •  25 Ianuarie 2010, 18:51

14:44...un microbist din oradea de 37 de ani devine trist pentru inca 4 ani....sa ne traiti tovarasi...un fleac pentru prostime...or sa ne ciuruiasca...

 •  25 Ianuarie 2010, 18:01

La noi e ca in Azerbaidjan sau Belarus, sau in republicile bananiere. Din 4 in 4 ani, seful este reales pe viata!!! Asa e in republica bananiera a marinarului alcoolist si a fiicei sale cea desteapta! Desteapta dupa ce suna ceasul desteptator, of course...

Vezi toate comentariile (45)
Comentează