FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALUL ROMÂNESC E ÎN CĂDERE LIBERĂ

Ne-am scufundat de tot! » România a ajuns la coada Europei!

Articol de - Publicat sambata, 23 octombrie 2010 00:00

Fotbalul românesc e în cădere liberă, iar clasamentele la zi în competiţiile singurelor echipe care sînt încă active în Europa, echipa naţională, CFR şi Steaua, sînt oglinda perfectă a decăderii.

În grupa preliminară pentru CE 2012, ne-au luat faţa pînă şi Belarus şi Albania, iar în cel Coca-Cola, întocmit de FIFA, ne-au întrecut Burkina Faso şi Guineea! Nici la echipele de club nu sîntem mai sus. Am rămas cu o treime din echipele care în vară luau startul în cupele europene, iar Steaua şi CFR sînt la coada grupelor din care fac parte.

Rău peste doi ani
Veştile proaste nu se opresc aici. Parcursul echipelor româneşti în Europa în ultimele 4 sezoane ne-a "propulsat" pe locul 14 în clasamentul UEFA al coeficienţilor. Această poziţie nu ne mai asigură în 2012 o echipă în grupele Champions League, aşa cum s-a întîmplat în ultimii 3 ani. Mai mult, nu vom mai avea 6 echipe în cupele europene, ci doar 5.

Groaznic peste 3 ani
Lucrurile vor sta şi mai rău în 2013! Momentan, sîntem pe locul 20 în clasamentul care va conta peste 3 ani în stabilirea numărului de echipe pe care le vom avea în cupele europene. Dacă nu vom aduna mai multe puncte sezonul viitor şi vom rămîne pe această poziţie, vom mai avea doar 4 echipe în Europa, din care una în preliminariile Ligii şi trei în Europa League.

Cîte echipe vom avea în următorii trei ani în Europa
Echipa    2011-2012    2012-2013    2013-2014
Campioana    grupe CL    tur 3 prel. CL    tur 2 prel. CL
Locul 2    tur 3 prel. CL    tur 3 prel. CL    tur 2 prel. EL
Cîştigătoare Cupei    play-off EL    play-off EL    tur 3 prel. EL
Locul 3    play-off EL    tur 3 prel. EL    tur 2 prel. EL
Locul 4    tur 3 prel. EL    tur 2 prel. EL    -
Locul 5    tur 2 prel. EL    -    -

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
clau1981
clau1981  •  27 Octombrie 2010, 19:18

asta-i romania, suntem praf din toate punctele de vedere, fotbalistic, politic...

paul.o.53
paul.o.53  •  23 Octombrie 2010, 15:25

Ne-ar mai ramane oina , dar mi-e teama ca daca o scoatem in lume si e rost de facut bani tot ultimii iesim.

bombon
bombon  •  23 Octombrie 2010, 14:39

Sunt de acord cu aceasta analiza, cu o singura corectua: CFR nu se afla pe ultimul loc in grupa ei, ci pe locul 2 (la egalitate cu Roma si Basel, si avand avantaj asupra lui Basel din meciul direct). Deci are sanse sa se califice mai departe si sa mai faca puncte. De altfel, si Steaua se mai poate califica.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close