FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Negocieri în toi: Steaua se bate cu Pandurii pentru semnătura unuia dintre cei mai apreciați atacanți ai ultimilor ani în Liga 1

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2015 00:00

Tunisianul Younes Hamza e împrumutat în Iran de Ludogoreț, cu care mai are contract pînă în vara lui 2017. Gorjenii ar vrea să-l ia în iarnă, pentru jumătate de sezon, cu opțiune de cumpărare la sfîrșitul campionatului. Reghe încearcă să-l convingă pe Becali să-l transfere definitiv de acum pe fostul golgeter al Petrolului.

Ultima înfrîngere din campionat, 0-3 acasă cu FC Botoșani, a reconfirmat problemele ofensive ale Pandurilor, iar Edi Iordănescu ar putea primi în această iarnă un cadou-surpriză în linia de atac.

Gorjenii au intrat deja în contact cu Younes Hamza, care evoluează în Iran, la Tractor Sazi Tabriz, unde-i împrumutat de Ludogoreț. Atacantul tunisian ar vrea însă să se întoarcă în România, așa că Pandurii tatonează deja această pistă!

Fostul golgeter al Petrolului mai are contract cu clubul din Razgrad pînă în vara lui 2017. Gruparea din Tg. Jiu ar vrea să-l aducă tot sub formă de împrumut pînă la finalul acestui sezon, însă cu opțiune de cumpărare la sfîrșitul campionatului.

Suma propusă ar fi de circa 300.000 de euro! În plus, oltenii i-ar oferi lui Hamza un salariu lunar de 15.000 de euro, iar Ludogoreț, în calitate de proprietar, ar urma să-i achite o diferență de 10.000 euro.

Vrea discotecă în București

Actualmente, atacantul cîștigă 50.000 de euro pe lună la Tractor Sazi, dar apropiați ai jucătorului relatează că "nu e încîntat deloc de viața din Iran. A cîștigat suficient încît să spună stop angajamentului de la Tabriz pentru a reveni în Europa".

Mai există încă două argumente în favorea întoarcerii lui Younes în România. Ar urma să se căsătorească în curînd cu o ploieșteancă și și-a făcut deja planuri pentru a-și deschide o discotecă în București.

Pe firul afacerii a intrat însă și Steaua, după întoarcerea lui Reghecampf. Agentul lui Hamza, Mihai Joița, are o relație apropiată cu familia antrenorului din Ghencea, iar o primă discuție ar fi avut loc deja în week-end!

400.000 euro, prețul pentru Steaua

Tunisianul devine o variantă de înlocuire a lui Tade, dezamăgitor la roș-albaștri, iar Reghe ar intenționa să poarte chiar în zilele următoare o discuție cu Gigi Becali pentru a pune pe tapet eventuala cumpărare chiar din iarnă a lui Hamza, spun surse GSP. Prețul ar fi de circa 400.000 de euro.

În august 2014, campioana l-a ratat la mustață pe african. A existat o înțelegere verbală, dar, din motive financiare și de tărăgănare a parafării transferului, Hamza a semnat pînă la urmă cu Ludogoreț, în tricoul căreia a tras contra Stelei în play-off-ul Champions League și a obținut o calificare dramatică în grupele UCL.

Se duelează și pentru Pintilii

Nu doar Hamza deschide un duel pe axa Pandurii - Steaua, ci și Mihai Pintilii! Internaționalul a asistat la înfrîngerea suferită acasă de trupa lui Iordănescu jr. contra Botoșaniului, 0-3, și e una dintre pistele aflate în atenția gorjenilor pentru mercato din iarnă.

Mijlocașul de 31 de ani nu este mulțumit de traseul din campionat al lui Hapoel Tel Aviv, locul 10 din 14 formații în prima ligă israeliană. Îi e teamă că un eventual insucces la club i-ar pune în pericol prezența la Euro, situație de care vrea să profite și Steaua. Clubul din Tel Aviv nu agreează deocamdată divorțul de Pintilii.

"Sîntem în contacte cu mai mulți jucători importanți, fiindcă vrem să ne întărim fiecare compartiment. Nu avem însă nici măcar un acord verbal cu vreunul dintre fotbaliști"
Narcis Răducan, președinte Pandurii

3 goluriîn 13 partide a marcat Hamza pentru Tractor Sazi: se află în prezent pe locul 9 cu clubul din Tabriz

64 de meciuria jucat Hamza pentru Petrolul în două sezoane și jumătate: a marcat 37 de goluri în campionat și în Europa League

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
sezaricahadarenimures
sezaricahadarenimures  •  07 Decembrie 2015, 10:10
Postat de ataraxia pe 07 Decembrie 2015, 10:04

in viata mea nu am inteles de ce l-ar vrea steaua sai alt club din liga 1 pe asta...e praf.

Tu chiar crezi ce scriu astia?

ataraxia
ataraxia  •  07 Decembrie 2015, 10:04

in viata mea nu am inteles de ce l-ar vrea steaua sai alt club din liga 1 pe asta...e praf.

fangigi
fangigi  •  07 Decembrie 2015, 09:58

Daca Ludogoret l-a dat imprumut ca n-are loc in echipa e clar si cu Hamza asta!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close