FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA // CORESPONDENŢĂ DIN BELEK

Nicandro Breeveld vrea să prindă mai multe meciuri pe teren şi anunţă: "Vom fi mai puternici în primăvară"

Olandezul Breeveld speră să devină titular în retur // Foto: Alex Nicodim
Olandezul Breeveld speră să devină titular în retur // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 27 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 26 ianuarie 2015 21:59

Mijlocaşul de 28 de ani anunţă o Stea strălucitoare pe teren şi-n 2015 în lupta pentru tripla campionat - Cupă - Cupa Ligii, în ciuda plecărilor lui Szukala şi Sînmărtean.

- Nicandro, cum te simţi la Steaua după primele 6 luni în roşu şi albastru?
- Mă simt bine, foarte bine, doar că sper ca în retur să joc mai mult.

- Randamentul era superior la Gaz Metan şi la Pandurii, poţi mai mult?
- Sigur că pot mai mult. Dar dacă nu joc nu pot s-o arăt. Totul depinde de cum mă pregătesc, apoi Mister va lua decizia. Poate voi juca mai mult după plecarea lui Sînmărtean, dar antrenorul va fi cel ce va hotărî.

"Vrem toate trofeele"

- Este Steaua mai slabă după plecările lui Sînmărtean şi Szukala?
- Ambii erau jucători foarte buni, echipa va arăta altfel, e clar, dar a venit Tamaş, de exemplu, un fotbalist care poate să ajute Steaua. Mai sînt şi alţi fotbalişti utili. Părerea mea este că noi, ca echipă, vom fi mai puternici în primăvară.

- Cu avantajul consistent de puncte, fără probleme financiare, mai aveţi vreo emoţie sau aşteptaţi deja medaliile de campioni?
- Emoţii nu avem, dar nici nu sîntem campioni. Ne aşteaptă o primăvară dificilă, sîntem angajaţi în lupta pentru triplă, campionat - Cupa României - Cupa Ligii, vă daţi seama că le vrem pe toate, însă pînă nu vom lua medaliile, nu ne gîndim că lupta s-a încheiat.

" Petrolul, cel mai tare adversar"

- Care ţi se pare cel mai tare adversar din România?
- Petrolul. Dar şi aşa am învins pe terenul din Ploieşti.

- Şi ca jucător?
- Pentru mine a fost întotdeauna Lucian Sînmărtean. Am avut cîteva dueluri aprige cu el, cînd nici unul nu juca la Steaua. Cînd am semnat cu echipa şi l-am văzut coechipier, m-am bucurat că evoluăm pentru aceeaşi formaţie.

58 de minute este media per partidă în cele 21 de meciuri jucate de Breeveld în tricoul Stelei în sezonul de toamnă în toate competiţiile

548 de minute în 12 meciuri a strîns Nicandro în Liga 1, cele mai multe minute jucate de el într-una din cele 5 competiţii în care a fost angrenată Steaua

"N-am uitat că în 2010 eram în liga a patra. Dar am urcat, treaptă cu treaptă, am făcut paşi doar înainte, se poate şi mai bine" ( Nicandro Breeveld)

"Am un respect deosebit pentru Cristi Pustai, m-a adus la Mediaş, apoi la Pandurii, vom fi prieteni mereu în afara gazonului şi a meciurilor directe. Nu m-aşteptam să meargă la Rapid" (Nicandro Breeveld)

"Am fost trişti pentru eliminarea din Europa, dar nu ne mai gîndim la asta. Continuăm să ne gîndim doar la cum vom cuceri toate competiţiile din România" (Nicandro Breeveld)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Se trage Cupa Ligii
Astăzi, la ora 13:00, va avea loc, la sediul LPF, tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei Ligii. În această penultimă fază a competiţiei s-au calificat Steaua, Dinamo, Astra şi Pandurii Tg. Jiu. Semifinalele se vor desfăşura tur-retur, cu prima manşă în 17 februarie şi manşa secundă în 11 martie. Toate cele patru echipe vor fi introduse în aceeaşi urnă, neexistînd capi de serie.

"Nu mă interesează o siglă"
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a discutat cu cei de la ziarul Ring despre problemele pe care echipa le are cu MApN în ceea ce priveşte noua siglă: "Ştiţi ceva? Pe mine nu mă interesează o siglă. E un desen, înţelegeţi?! Sigla aceea valorează cît produce cînd vinzi tricoul sau şortul, sau pixul. Şi ea a produs nimic! Cît am vîndut tricouri, am pierdut, cît am vîndut pixuri, am pierdut. Aşadar, o siglă care produce pierderi nu valorează nimic".

Papp revine la antrenamente
După ce a acuzat dureri la piciorul drept, Paul Papp dă semne că se va întoarce foarte curînd la antrenamente, fiind o chestiune de zile pînă va reintra în programul normal al echipei lui Gâlcă. Internaţionalul a alergat ieri, dar separat, şi a făcut diverse exerciţii, în afara formaţiei, pe un teren alăturat. Alături de Tamaş şi de Papp, Filip şi Iancu au program de antrenamente separat de lot.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează