FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - U CLUJ 1-1

Niculescu e OK, azi se antrenează. Vezi ce spune Cadu şi ce zic medicii

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2011 13:33

Gsp.ro reconstituie momentele de groază prin care a trecut Claudiu Niculescu aseară, la derby-ul Clujului. Ce spune cel care l-a lovit, Cadu, ce spun medicii, ce spun cei de pe teren

Minutul 67: Cadu degajează o minge din propria jumătate de teren. Din elan, piciorul portughezului îl loveşte violent în plex pe Claudiu. Acesta face cîţiva paşi, după care se prăbuşeşte pe gazon. Încep convulsiile! Lipsit de aer, Claudiu se zbate, lovind gazonul cu mîinile şi picioarele. Într-o primă fază, neîncrezător, portarul Nuno Claro nu dă importanţă semnalelor lui Claudiu. Ajunge însă lîngă el şi cheamă disperat medicii. Fostul dinamovist îşi pierduse cunoştinţa. Echipa medicală a "studenţilor" ţîsneşte de pe banca tehnică şi îi acordă primele îngrijiri. Imediat intervin şi medicii SMURD. Claudiu revine la viaţă şi, intubat, pentru mai multă siguranţă, este transportat cu targa la ambulanţă.

După 8 minute: Claudiu Niculescu părăseşte gazonul pe targă, aplaudat de un stadion întreg. Organizatorii sînt chemaţi să degajeze parcarea pentru a înlesni drumul salvării. În ambulanţă, Niculescu este pus sub perfuzii şi supus unor investigaţii mai amănunţite. Dar se ridică şi le cere medicilor să nu-l transporte la spital. "Cît e scorul?", întreabă el. "1-1, a marcat Cojocnean, exact în stilul tău", i se răspunde. Apoi oferă autografe medicului şi asistentelor cu un marker roşu.

Minutul 90+5: "Clau-gol" revine pe gazon într-un maiou alb şi cu branula în braţ. E aplaudat din nou, nu numai de fanii lui "U", ci şi de rivali.

"Viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Am intervenit rapid cu toate aparatele necesare. Nu s-au folosit manevre de resuscitare chiar dacă din tribună aşa s-a văzut"
medic de pe ambulanţă

"Mi-am pierdut cunoştinţa, nu mai ştiu exact ce a fost. Căutam aerul şi nu-l mai găseam. Din ce mi-au spus colegii, mă albisem la faţă şi mi se învineţiseră buzele"
Claudiu Niculescu, atacant "U" Cluj

"L-am lovit cu piciorul în piept pe Niculescu, dar a fost neintenţionat. M-am speriat foarte tare după ce au intervenit medicii"
Ricardo Cadu, căpitan CFR

"Totul este în regulă în ceea ce îl priveşte pe Claudiu. El a primit o lovitură foarte puternică în plex şi i s-a tăiat respiraţia. Şi-a revenit chiar aseară, imediat după meci, nu este nici o problemă. A fost şi la un control, dar nu sînt probleme. Este apt sută la sută şi va face antrenament normal astăzi"
Lucian Gherguş, medic "U" Cluj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
sandi
sandi  •  15 Aprilie 2011, 16:06
Postat de motocfr pe 15 Aprilie 2011, 14:50

cadu a degajat mingea . din inertie la lovit pe niculescu . nu a fost nici intentie , nici atac la persoana. pur si simpu nicolescu sa aflat la locul nepotrivit in momentul nepotrivit . cei care afirma altceva sant niste mincinosi. hai CFR !

DIN INERTIE O SA DEA SI AUTOBUZUL PESTE EL SI O SA II RUPA PICIORELE ALEA NE NE$IMTIT. CE INERTIE BA BAIATULE MAI DEGRABA INEPTIE, SE STIE CA E VIOLENT SI CA NU FACE NIMIC PENTRU A EVITA ALTFEL DE INTRARI. ARBITRI AR TREBUI SA IL ELIMINE LA FIECARE MECI SAU JUCATORII ADVERSI SA II DEA O CORECTIE CA PE VREMEA MEA.

teleghidat
teleghidat  •  15 Aprilie 2011, 15:33

bine ca ti'ai revenit Clau Gol....

motocfr
motocfr  •  15 Aprilie 2011, 14:50

cadu a degajat mingea . din inertie la lovit pe niculescu . nu a fost nici intentie , nici atac la persoana. pur si simpu nicolescu sa aflat la locul nepotrivit in momentul nepotrivit . cei care afirma altceva sant niste mincinosi. hai CFR !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează