Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 07 martie 2012 10:14

După meciuri, la conferinţele de presă ale "principalului" Stelei merg maximum 5-6 ziarişti, în timp ce declaraţiile patronului sînt preluate de toată mass-media din România.

Gazeta Sporturilor de ieri a anunţat că Ilie Stan a fost demis de la Steaua, chiar dacă el continuă să stea la partidele roş-albaştrilor pe banca de rezerve. Gigi Becali ia toate hotărîrile importante, iar antrenorul doar le pune în practică.

GSP prezintă astăzi încă o dovadă că aproape nimeni nu-l mai vede pe Ilie ca pe o persoană activă la Steaua, ci ca pe una de decor, ale cărei decizii şi declaraţii nu au mai au mare valoare în viaţa clubului. La ultimele conferinţe de presă la care Stan a participat, au fost cei mai puţin ziarişti făcînd comparaţie cu toate apariţiile antrenorilor din Liga 1. Chiar şi la întîlnirile disputate între formaţii mici, ce nu stîrnesc interesul major al presei, gen Ceahlăul - Sportul sau FC Braşov - Pandurii, au venit mai mulţi reprezentanţi media pentru a-i asculta pe tehnicieni decît au venit să-l audă pe Ilie.

În schimb, Gigi Becali, atunci cînd pleacă de la stadion, e aşteptat de fiecare dată de cohorte de cameramani. La ultimele jocuri, finanţatorul a fost cel care a anunţat perfect ce schimbări vor fi în primul "11" şi tot ce va urma în viaţa echipei, iar declaraţiile sale au jucat de fiecare dată rol de ordin pentru Stan.

Încă un argument: Ilie şi-a închis gura
Antrenorul Stelei a fost luni seara la Chiajna pentru a urmări ultimul meci al etapei a 19-a, Concordia - Oţelul 1-0. La plecarea de la stadion, Stan a fost filmat de două camere TV, iar reporterii i-au adresat mai multe întrebări în timp ce tehnicianul se îndrepta spre maşină. Ilie nu s-a oprit nici un moment şi nici nu a deschis gura pentru a face vreo declaraţie. El s-a supus ordinului pe care l-a primit din partea patronului. "Stan nu mai are voie la TV, să vorbescă. Doar în conferinţe după meciuri, atît, în rest nu!".

"La Steaua nu e important ce zice antrenorul, ci ceea ce spune directorul tehnic, adică Gigi Becali" ( Dinu Gheorghe, fost preşedinte Rapid)

"Următoarele 3 etape mă vor lămuri dacă Stan are valoare de Steaua ori nu. Jucători de valoare e clar că avem, dacă nu vor fi rezultate atunci e clar, singurul vinovat e Ilie" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Declaraţiile patronului nu reprezintă o presiune în plus. Credeţi că dacă nu le-ar fi făcut, noi nu eram conştienţi că dacă nu cîştigăm următoarele 3 jocuri vom fi îndepărtaţi?! Poate chiar şi dacă vom pierde doar la Cluj, am putea...." (Eduard Iordănescu, antrenor secund Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Azi, amical cu Astra II

Steliştii vor susţine astăzi, la Mogoşoaia, de la ora 15:00, un meci de pregătire contra divizionarei secunde Astra II Giurgiu. Ilie Stan vrea să-i vadă în acest amical pe jucătorii ce au evoluat mai puţin în acest început de an, dar şi pe Chipciu, care a revenit după o accidentare şi are şanse mari să fie titular luni, la Cluj, contra Universităţii. Meciul va fi în direct pe sport.ro şi liveTEXT pe GSP.ro.

Rică vrea la Steaua :)
Gigi Becali s-a întîlnit la Înalta de Casaţie şi Justiţie cu fostul portar al Rapidului, Rică Răducanu. Patronul stelist i-a propus lui Răducanu să vină la Steaua: "Îţi dau două, trei mii de euro pe lună, nu trebuie să faci nimic, doar vreau să-l oftic pe Copos!". Rică nu a spus nu ofertei lui Becali: "Aş veni la Steaua, de ce nu?! Dacă e să iau un ban, să o duc mai bine, de ce să nu mă duc?! Îl aştept acum pe Copos să pluseze". (Vlad Nedelea)

MM se ia de Stan şi de Chiricheş
Mihai Stoica nu scapă nici o ocazie de a-l "înţepa" pe Ilie Stan: "Nu am văzut nici o idee tactică la Mioveni, în afara unei acţiuni în care a fost implicat Tatu şi care s-a finalizat cu şutul lui Florin Costea. Totuşi, pentru Stan e bine că a cîştigat meciul, nu mai contează cum a făcut-o". MM l-a criticat şi pe Chiricheş pentru evoluţia cu ultima clasată. "Lui Vlad i se acordă prea multă încredere, iar asta îi poate dăuna pe viitor. El trebuie învăţat că pe poziţia de fundaş central trebuie să joace mult mai simplu!".

Radu II e de partea lui Gigi
Fost cîştigător al Cupei Campionilor cu Steaua în 1986, Marin Radu II crede că patronul are dreptate cînd îşi critică echipa. "Şi pe vremea noastră era presiune. Dacă intrai în vizorul unui general nu mai scăpai. Jucătorii de azi sînt prea sensibili. Gigi are dreptate cînd se ia de fotbalişti, unii chiar sînt slabi. Se supără prea uşor, în loc să se mobilizeze!", a spus fostul atacant în EvZ. Acesta e de părere şi că "Tatu nu e de valoarea Stelei. El e mai slab şi decît Machado!".

Inbox:
- Fostul mijlocaş stelist Tiago Gomes va juca la ŢSKA Moscova, unde va primi un slariu stagional de un milion de euro. "Bine că am scăpat de Steaua, acolo era un coşmar", a declarat cel care a îmbrăcat tricoul Stelei în sezonul 2008-2009.
- George Galamaz, fundaş U Cluj: "Abia aştept să debutez împotriva fostei mele echipe. Ne dorim un stadion plin şi o victorie care să ne apropie de poziţiile ce duc în Europa".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni