FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID, AZI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Noaptea lui Bonetti » Italianul îşi face bagajele dacă pierde şi cu Rapid

Fotomontaj GSP: Dan Bucur
Fotomontaj GSP: Dan Bucur

Articol de - Publicat luni, 22 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 21 octombrie 2012 23:09

Un eşec diseară ar însemna reprezentaţia de adio a italianului, care a început să-i nemulţumească şi pe acţionari, nu doar pe suporteri


Dario Bonetti are astăzi unul dintre cele mai importante meciuri de cînd s-a întors la Dinamo. În derby-ul cu Rapid îşi joacă postul, întrucît dacă pierde riscă să fie demis! În condiţiile în care va învinge sau măcar va încheia la egalitate, are şanse mari să-şi continue proiectul început.

Dacă spectatorii, în special cei de la tribuna a II-a de pe Naţional Arena, i-au cerut demisia la meciul cu Bistriţa (1-2), acum şi şefii au de gînd să taie în carne vie. "În cazul în care se va continua pe linia înfrîngerilor, trebuie luată o măsură drastică. Nu scapă nimeni dacă Dinamo pierde cu Rapid!", au anunţat şefii grupării.

Ce i se reproşează
"Nu gîndeşte sau nu-i ies schimbările!" este principala acuzaţie adusă lui Bonetti. "Cu Bistriţa, pe lîngă că l-a folosit pe Luchin fundaş stînga, premieră nefastă pentru apărător, şi pe Koulibaly în centru, în primele două modificări i-a sacrificat pe Matei şi pe Curtean, care erau «vii». Sau l-a luat pe Albert, un mijlocaş care nici nu prinde echipa la Dinamo II, şi l-a lăsat pe din afara lotului pe Axente", explică o sursă a Gazetei.

"Echipa îşi pierde suflul pe final de meci" este a doua acuzaţie, "şi asta pentru că face antrenamente fizice extenuante în preziua partidei, de cel puţin o oră şi jumătate". Şi a treia acuzaţie: "Titularii se bănuiesc din diverse miuţe, înainte de multe meciuri, iar cei care sînt rezervă intră la rupere".

Dario nu pare interesat să rezolve situaţiile conflictuale, de aceea s-a ajuns, uneori, la bătăi în lot". Conflictele în care au fost implicaţi Boubacar, Rus, Alvarez şi Homei stau mărturie.

Cum se apără italianul
- "Avem jucători tineri, puternici, dar atunci cînd evoluează sub presiune, pot greşi. Intervine un blocaj mental. Avem nevoie de linişte pentru a munci".
- "Încercăm să construim o echipă competitivă. Poate nu va fi posibil în acest an, dar noi ştim cu toţii acest lucru. Trebuie să se ia în considerare şi ce au făcut bine jucătorii, fiindcă au o atitudine pozitivă".
- "Pe ce loc termină Dinamo? Dacă aş şti, n-aş mai fi antrenor, aş fi vrăjitor! Sîntem o echipă care poate pune probleme tuturor. Nu trebuie să uităm că am cîştigat Supercupa, în ciuda tuturor pronosticurilor. Ar fi trebuit să batem cu 6-2 sau 7-2 pe Gloria Bistriţa la ce ocazii am avut!"

Ţălnar vine cu ambulanţa!
Dacă rapidiştii au apelat la "Ambulanţa Rada", aceeaşi posibilitate o au şi roş-albii. Aceea de a-l numi pe Cornel Ţălnar la comanda primei echipe, fosta glorie a "cîinilor" urmînd să fie, din nou, "ambulanţa" care să salveze Dinamo. "Ţînţarul" ar veni cu Florentin Petre ca secund. Problema este că Ţălnar nu-i agreat de toţi acţionarii, unii considerîndu-l "omul lui Borcea". "Eu nu sînt omul nimănui, am fost şi voi fi întotdeauna doar omul lui Dinamo. Să fie clar!", spune antrenorul de 55 de ani.

51 de victorii are Dinamo în confruntările cu Rapid în toate competiţiile, în 118 derby-uri jucate. Giuleştenii au bătut de 43 de ori, alte 24 de întîlniri încheiindu-se la egalitate

531095-531034-caseta-dinamo-rapid.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (51)
aldo_m
aldo_m  •  22 Octombrie 2012, 16:54

pe boneti l-au LUCRAT BATRANII DANCIU ,CATALIN MUNTEANU paraca au vrut sa pierdem meciul cu bistrita SA RAMANA BONETI PREFER SA PIERDEM UN CAMPIONAT CU N ISTE TINERI DECAT IAR CU DANCIU SI CATALIN ce sa caute sa talnar sa faca echipa la idicatiile lui dinu sau giovanii m-am saturat DE FOSTI DINAMOVIOSTI CARE S-AU PERINDAT PE LA ACEST CLUB PILE RELATII SI NICI O COMPETENTA -DOAR FOSTI DINAMOVISTI -meciul cu bistrita a FOST VANDUT DE JUCATORI A FOST UN BALT INTRE EI PT CA DINAMO N-A VRUT SA BATA

harison
harison  •  22 Octombrie 2012, 14:35
Postat de harison pe 22 Octombrie 2012, 14:34

Doua turnee finale 2000 si 2008,Boneti ce a avut,iti spun eu:nimic

Nu ca Piturca ar fi mare antrenor,dar Boneti nu-i nici atat

harison
harison  •  22 Octombrie 2012, 14:34
Postat de sangerica pe 22 Octombrie 2012, 10:32

ce performante a avut piturca mah ?:D

Doua turnee finale 2000 si 2008,Boneti ce a avut,iti spun eu:nimic

Vezi toate comentariile (51)
Comentează