FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Norocul lui Reghecampf » Cum ar fi reacţionat Becali dacă ar fi asistat la meciul cu Corona

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 noiembrie 2013 23:13

A fost un meci total aiurea. Bine, noi am jucat la fel şi cu Timişoara, şi cu FC Braşov, da n-am zis nimic, să nu vă fac vouă pe plac, să scrieţi că sînt supărat pe Reghecampf. Da' aşa nu se mai poate!

Corona e o echipă care ne-a invitat s-o batem, dar noi n-am vrut. Băieţii ăia ne întrebau: "Nu vreţi voi să ne bateţi?". În viaţa mea nu credeam s-avem noi probleme cu Corona Braşov! Da' ce să mai... Tănase a fost schimbat la pauză, deşi era cel mai bun de pe teren. Cine e vinovat? Auzi, cine e vinovat! Cine a făcut echipa, doar nu mama! Păi ce, ne batem joc?

Joci cu trei fundaşi de marcaj să-i faci loc lui Varela? Porumboiu şi acum mai rîde de mine c-am dat un milion pe Varela. M-a mai convins "memeu" să-l iau şi pe Neagu cu cinci sute de mii şi ei îl ţin numai prin tribună. Adică eu dau cinci sute de mii şi tu ce zici? "Băi Becali, nu-l bag pe Neagu, că nu vreau ioooo!".

Lasă-l naibii pe Filip! Ce, eu nu-l ştiu pe Filip? Piţurcă e prost că-l cheamă pe Neagu la echipa naţională, sîntem noi deştepţi că nouă ne place Filip! Le-am zis să nu mai joace Tatu şi ei fac numai pe dos. M-am convins şi de Bourceanu. El mă ia la mişto. A zis că nu semnează prelungirea, "bine, mă, nu semnezi", am zis să joace în continuare, să nu-l schimbăm, că suferă echipa naţională, că nu ştiu ce. Da' nu mai sînt eu fraier! Păi, ce? Echipa naţională mă interesează pe mine?

Dacă Bourceanu nu semnează că nu mai vrea el să stea la Steaua, să se ducă la Piţurcă, să-l bage Piţurcă în echipa lui şase luni de acum încolo. Eu îl lăudam, că e gladiator, că-şi dă viaţa, şi chiar era printre cei mai serioşi, da' acum joacă la mişto, vezi Doamne să nu se accidenteze şi să nu mai prindă alt contract la vară.

Da' eu vă spun ceva: chiar şi aşa, cu jucătorii ăştia, Reghe n-avea voie să nu bată pe Corona Braşov! Dacă eşti antrenor, nu faci egal cu Corona! Băieţii ăia erau şocaţi şi ei că au făcut egal cu noi, nu le venea să creadă. Da' el a jucat cu un singur atacant şi cu trei fundaşi centrali! A zis că încearcă trei patru trei, că să joace ca-n Italia, că cutare... Lasă-l naibii de trei-patru-trei!

Eu rîdeam de Ilie Stan, da' ăla măcar juca patru-patru-doi ţărăneşte, ştiam ceva! Reghecampf i-a dat peste cap, i-a năucit pe toţi. Da' gata, nu mai las eu lucrurile, nu mai las hăţurile! Cu mine, ca să faci ce vrei tu trebuie să cîştigi meciuri! Nu cîştigi, ţin hăţurile în mînă pînă la final şi iau campionatul!

***

Textul e imaginat, dar exprimările chiar sînt ale lui Becali. Le-a folosit ca să-i pună la punct pe Lăcătuş, pe Stoichiţă, pe Ilie Stan, pe Hagi, pe toţi antrenorii pe care i-a angajat şi i-a stresat de cînd e patron. Fiindcă Gigi e închis, steliştii n-au mai auzit sîmbătă seară discursul tradiţional al patronului lor de după meciuri precum cel cu Corona.

Pot pregăti în voie meciul cu Basel, de miercuri, şi pot calcula că, în ciuda rezultatului prost şi surprinzător de la Braşov, tot ei conduc clasamentul şi beneficiază în continuare de o poziţie confortabilă. Mai ales Reghecampf beneficiază de o poziţie confortabilă, întrucît el este primul antrenor al Stelei, în ultimul deceniu, care scapă de "analizele tactice" ale lui Becali.

Cu Gigi închis, televiziunilor li s-au golit zeci de minute de emisie pe care altfel le aveau asigurate, iar Reghecampf a cîştigat: nu mai întreabă "ce a zis patronul?" înainte ca el însuşi să apară la microfon după un meci.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
cfrclujole
cfrclujole  •  06 Noiembrie 2013, 22:53
Postat de imperator1 pe 04 Noiembrie 2013, 11:13

Free Jiji .

Ce tantalau....:))))

cipinho79
cipinho79  •  04 Noiembrie 2013, 13:34

Adevarul e ca Reghe a devenit cam obraznic de la o vreme. Niciodata nu recunoaste cand greseste, nu accepta criticile din contra, e foarte arogant si nu ia in considerare sfaturile nimanui (ma refer la antrenori sau fosti antrenori ai experimentati). Pana la urma cred ca ne-am cam pacalit sa spunem ca Reghe e un mare antrenor, a avut noroc sa gaseasca e echipa intr-un moment favorabil cu multi jucatori valorosi, a facut o pregatire fizica buna insa la capitolul tactica echipa e precara. In campionat castiga meciurile prin forta fizica dar s-au vazut carentele in liga acolo unde toate echipele stau bine fizic.

dora
dora  •  04 Noiembrie 2013, 11:56

Textul este realist...chiar mi-as dori ca, din cind in cind, Gigi sa dea telefon din inchisoare si sa intre in direct la Digisport si sa isi faca varza oitele lui somnambule...ca nimic nu merge fara biciusca.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează