FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VICTORIA BRĂNEŞTI, MÎINE, 20:30, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

"Noul Hagi" din Ghencea l-a şocat pe Ilie Dumitrescu!

Articol de , - Publicat duminica, 15 august 2010 00:00

Cosmin Matei a fost atenţionat că-şi iroseşte talentul din cauza comportamentului. Mijlocaşul ofensiv a fost dat afară de la Urziceni în vara asta, după ce le-a zis ialomiţenilor că el e prea tehnic pentru stilul echipei.

Piţurcă a investit bani şi încredere în Cosmin Matei, Ilie Dumitrescu încearcă să-l pună pe tînărul fotbalist pe drumul corect. Noul antrenor s-a convins la primele şedinţe de pregătire că Matei e tehnic, talentat, dar s-a enervat cînd a observat că puştiul se comportă deja ca un superstar. Steliştii descriu motivele pentru care s-a supărat Dumitrescu: "Matei nu execută bine lucruri elementare în timpul antrenamentelor şi tratează cu indolenţă unele exerciţii".

Ilie i-a atras deja atenţia: "Ai grijă, aşa n-o să ajungi nicăieri! Fotbalul pe care ţi-l imaginezi, în care tu eşti numărul 10 şi restul echipei se învîrte în jurul tău, s-a dus demult! Ori alergi, eşti serios şi te implici la fel cum fac ceilalţi, ori trece timpul pe lîngă tine! Să ştii că am auzit că ai mai avut probleme şi la alte echipe!". "Mister, mă schimb, promit! Am înţeles ce am greşit şi jur că mă schimb în bine! Fac orice efort, doar ca să joc la Steaua", i-a răspuns fotbalistul.

Nu e prima dată cînd Matei îşi şochează antrenorul şi colegii. În vara asta, el s-a aflat în teste la Urziceni înainte de a semna cu Steaua. S-a antrenat cîteva zile cu ialomiţenii şi le-a lăsat şi lor aceeaşi impresie cu care a rămas Ilie Dumitrescu: "Jucător talentat, dar caracter dificil". S-a despărţit de "lupi" fără să semneze contractul, după ce le-a zis şefilor din Bărăgan că "echipa asta nu e pe stilul meu. Eu sînt tehnic, creativ iar Unirea joacă prea defensiv! Asta mă incomodează". Internaţionalul de juniori a revenit la Farul, de unde Piţurcă l-a transferat în Ghencea.

250.000 de euro a plăit Steaua pe Cosmin Matei (19 ani), adică 10 la sută din suma totală pe care roş-albaştrii au cheltuit-o pe achiziţii în vara asta

12 meciuri are Matei în Liga I, toate în tricoul Farului, cu care a retrogradat la finalul sezonului 2008-2009. Nu a marcat nici un gol

A învăţat de la Cristea :)
Matei a avut probleme şi la Farul. Tehnicienii de la Constanţa i-au atras atenţia că nu se implică şi în apărare. "Eu nu fac faza defensivă, dar fac diferenţa cînd atacăm, ăsta e rolul meu în echipă", le-a zis fotbalistul. Răspunsul lui e, practic, identic cu cel pe care Adrian Cristea i l-a dat lui Piţurcă la echipa naţională: "Nea Piţi, eu nu cobor în apărare. Dacă-ţi place bine, dacă nu, nu mă mai convoca!".

N-a jucat nici un minut
Cosmin Matei a venit la Steaua cînd echipa era deja în Austria, în cantonament, şi s-a pregătit o perioadă cu "satelitul". Şi din cauza asta, el n-a apucat să debuteze în Liga I pentru roş-albaştri. Are de luptat pentru un post de titular cu Răduţ şi cu Alex Păcurar, mijlocaşii centrali pe care i-a folosit Piţurcă în debutul sezonului.

Şumudică l-a dat afară!
Ilie Dumitrescu are răbdare cu Matei, faţă de tratamentul pe care Marius Şumudică i l-a aplicat jucătorului. După ce a preluat Farul, Şumi l-a dat afară de pe teren pe Cosmin Matei, chiar la prima şedinţă în care îi conducea pe "rechini". Motivele? Mijlocaşului i-a sunat telefonul în vestiar, înaintea antrenamentului, iar pe teren a avut cîteva execuţii care l-au scos din sărite pe Şumudică.

Cine e Cosmin Matei
- A ajuns la Farul în 2007, de la Tîrgovişte
- A debutat în Liga I în 2008, cînd abia împlinise 17 ani, în meciul Farul - Timişoara (1-1)
- A fost liderul "naţionalei" de juniori sub 17 ani
- Piţurcă l-a inclus în lot la meciurile cu Craiova şi cu Braşov, dar l-a păstrat pe bancă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
kleftis
kleftis  •  16 August 2010, 20:26

e vorba de cei care fac asemenea articole... de fotbal?o sa vedem si asta,are timp,are doar 20 de ani

iancris_2007
iancris_2007  •  16 August 2010, 01:15

auzi noul hagi pffff pai bagamias aia in mata knd o sa fii noul hagii iti pupam picioarele cosmin matei pana atunci esti un jaf pt noi o carpa cand arati ca vrei si dai gol dupa gol la steaua atunci esti hagi pana atunci esti carpa cosmin matei!!!

iancris_2007
iancris_2007  •  16 August 2010, 01:11

se crede cristiano ronaldo? cosmin matei de asemenea specimene nu avem nevoie sincer prelungesteti contractul cu farul cta nu ai fata de steaua nici macar un antrenament nu ai facut la satelitu stelei si te vezi superstar te ccalcam in picioare noi suporterii lasati fala acasa si pune osul la antrenamente dk vr sa devii superstar cum te crezi cosmin matei! sincer nici 5 ron nu as da pe tine!!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează