FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nu le mai place acasă » Steliştii nu se îngrămădesc să umple tribunele de pe Ghencea

Steadionul Stelei e mereu aproape gol
Steadionul Stelei e mereu aproape gol

Articol de - Publicat miercuri, 22 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 octombrie 2014 22:01

Deşi Steaua continuă să domine fotbalul românesc, suporterii nu se mai îngrămădesc să o vadă la meciurile din Ghencea.

Cînd Steaua prefera să joace meciurile de pe teren propriu pe Arena Naţională, suporterii erau supăraţi. " Ghencea e casa noastră" era scandarea celor din galerie. Pînă la urmă, roş-albaştrii au ajuns la o înţelegere cu MApN şi s-au reîntors pe arena din sectorul 6 al Capitalei.

Timp de două sezoane, cele cînd echipa a fost condusă de pe banca tehnică de Laurenţiu Reghecampf, steliştii au avut o medie de spectatori de 9.000 la partidele disputate în Ghencea. În 2012-2013 au disputat acolo 8 jocuri, iar în anul următor, 12. Acum lucrurile nu mai stau la fel, iar fanii par că s-au plictisit deja de stadionul vechi de 40 de ani.

În acest campionat, Steaua a jucat acasă 4 meciuri cu spectatori, cu Ceahlăul, cu Gaz Metan, cu Astra şi cu U Cluj, dar are o medie de doar 5.000 de bilete vîndute, de aproape două ori mai puţin decît în precedenţii doi ani.

La finalul meciului de duminică, cel cu formaţia din Cluj, antrenorul Costel Gâlcă şi-a manifestat dezamăgirea: "Eu am spus că prin jocul echipei, prin rezultatele pe care le avem, vrem să aducem cît mai mulţi suporteri la stadion. Vrem să fie alături de noi, avem nevoie de ei, sînt importanţi pentru noi. Totuşi, nu ştiu ce se întîmplă de nu reuşim să strîngem măcar 10.000 de fani la un meci, cel puţin pe Ghencea. Avem nevoie de ei şi am demonstrat că avem un joc bun, cîştigăm meciurile. Sper ca pe viitor să vină mai mulţi la stadion!".

Duckadam dă vina pe forţele de ordine
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, le-a găsit scuze suporterilor: "Lumea s-a îndepărtat de la stadion, preferă să fie comodă. Cred că ultimele incidente, atît de la meciul România-Ungaria, cît şi de la meciul nostru cu U Cluj, îi sperie pe oamenii care nu au bani să meargă la tribuna 1. Excesul de zel al forţelor de ordine i-a îndepărtat pe suporteri. Şi pe mine au vrut să mă ducă la secţie, la un meci pe Ghencea, cînd eram cu Viorel Turcu".

29.000, media pe Arena Naţională
Dacă în Ghencea nu se înghesuiesc să vină, susţinătorii Stelei o fac atunci cînd partidele se joacă pe Arena Naţională. În acest sezon, Steaua a fost gazdă pe cel mai nou stadion din Bucureşti la trei partide din cupele europene şi a strîns o medie de 29.000 de plătitori de bilet. Meciul cu Aalborg s-a disputat fără spectatori.

Partide pe Arena Naţională
Meci Spectatori
Steaua - Stromsgodset: 22.000
Steaua - Aktobe: 28.000
Steaua - Ludogoreţ: 37.000

"Poate nici fotbalul din Liga 1 nu mai e aşa atractiv. Lumea preferă să stea acasă să vadă Real Madrid şi Barcelona" (Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine)

Au căzut pe locul 5
Echipă Medie spectatori acasă
1. CSU Craiova: 9.100
2. Petrolul: 7.500
3. Dinamo: 6.900
4. CFR: 5.900
5. Steaua: 5.000

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Vreau atmosferă ca-n Champions"
Chiar dacă s-au dat puţin peste 5.000 de bilete la meciul cu Rio Ave de joi, Szukala e sigur că suporterii vor veni la stadion: "E un meci foarte important, foarte greu, cu o echipă care a demonstrat că joacă un fotbal bun, are jucători de calitate. Au o perioadă mai grea acum, dar asta nu înseamnă că va fi un meci uşor. Putem obţine 6 puncte din această "dublă" dacă jucăm la forma maximă. Sper să vină foarte mulţi suporteri, fiindcă avem nevoie. Nu îmi place cu stadionul gol, e un sentiment urît, e ca un meci de pregătire. Vreau atmosferă, cum a fost în Champions League!".

Keşeru, marele favorit
Golgeterul campioanei României, Claudiu Keşeru, are cele mai mari şanse să înscrie pe Arena Naţională în meciul de joi seară, cu Rio Ave. Cu 26 de goluri în 2014, atacantul de 27 de ani al Stelei a primit cea mai mică cotă din partea caselor de pariuri că va reuşi să înscrie cel puţin un gol. Keşeru are cota 2,20 pentru a marca în meci, 7,00 pentru a reuşi să facă "dubla", iar pentru a egala performanţa din primul meci din grupele Europa League, cel cu Aalborg, atunci cînd a înscris un hattrick, are cota 29,00! În ceea ce priveşte cotele pentru meci, Steaua e favorită, avînd 1,57, iar Rio Ave 6,00.

Doboş chemat la DNA!
Fostul fotbalist stelist Anton Doboş a fost chemat ieri la sediul DNA, unde i s-a comunicat de procurori că este suspect într-un dosar disjuns de la "Dosarul Valiza", în care Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Potrivit surselor citate de Mediafax, ancheta în cazul lui Doboş a stagnat din cauza problemelor acestuia de sănătate. Doboş a fost înştiinţat de DNA că este învinuit de luare de mită. Fostul internaţional n-a făcut nici un comentariu la ieşirea de la DNA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
andytheblue
andytheblue  •  23 Octombrie 2014, 18:26

dinAMO ESTE RUSINEA EUROPEI , IAR STEAUA MANDRIA ROMANIEI !

craioveanu91
craioveanu91  •  23 Octombrie 2014, 11:47

Craiova cea mai iubita echipa

cj1960i
cj1960i  •  23 Octombrie 2014, 10:55
Postat de khal_37 pe 22 Octombrie 2014, 15:24

fiind vorba in speta de satelitul lui mimamo, ma asteptam la reactia ta, orice este legat de mimamo=comunism=securitate ii face pe suporterii stelei sa nu mearga la meci in semn de protest fata de metodele securistice practcate de clubul mimamovist si satelitii sai. MURE MIMAMO!!!!

Iar ai gresit. acum l-ai pus bine pe M, dar in loc de I, pui un R. TREABA-I ASTA?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează