FOTBAL  »  Superliga  »  CRĂCIUNESCU NU SE LASĂ

UPDATE » Vasile Avram: "Crăciunescu se vaită ca o muiere"

Vasile Avram şi Ion Crăciunescu se află în război deschis
Vasile Avram şi Ion Crăciunescu se află în război deschis

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 03 iunie 2011 17:55

Vasile Avram a comentat, la radio GSP.ro, pe tema începerii urmăririi penale împotriva sa: "Din cîte am înţeles, domnul Ion Crăciunescu a făcut o plîngere că l-aş fi agresat, dar eu l-am agresat mai mult cu respiraţia mea.

M-a jignit, mi-a zis că-mi pute gura. Am impresia că după cum se comportă, a făcut o operaţie de schimbare de sex, că se vaită ca o muiere. Totul a fost provocat, premeditat. Avocaţii lui veneau la mine să ne împăcăm, eu am înţeles, am vrut să-mi retrag plîngerea. Cînd m-am dus să fac asta, m-a ameninţat, au fost martori.  Au fost implicate în această problemă şi două persoane la care nu mă aşteptam, avocaţii lui, plătiţi de către el. Aceştia s-au transformat în martori.
Ce să spun eu despre Iustin Ştefan? El a fost dat afară de preşedintele FRF, acum e angajat al lui Crăciunescu şi s-a transformat şi în martor", a spus Avram.

Preşedintele CCA a vorbit şi despre sezonul abia încheiat: "Pe 9 şi 10 iunie avem şedinţa Comisiei Centrale, legată de analiza arbitrilor. A fost un sezon încărcat, desfăşurat în condiţii diferite, prima perioadă normal, ultimele 10-15 etape s-au disputat într-un timp scurt. Oboseala şi-a spus cuvîntul ca şi la fotbalişti. Au fost şi greşeli de arbitraj care au influenţat într-un fel sau altul rezultatul", a spus Avram la Radio GSP.ro.

La aproape 3 luni de cînd a avut loc incidentul dintre Vasile Avram şi Ion Crăciunescu, petrecut la finalul unei Comisii de Disciplină din cadrul FRF, plîngerea penală făcută de Crăciunescu a primit un prim răspuns de la secţia 9 Poliţie, acolo unde a depus plîngerea respectivă:

"S-a decis începerea urmăririi penale sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 180 din Codul Penal. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în privinţa cererii numărul 4578 /P/ 2011" e scris în răspunsul pe care Crăciunescu l-a primit din partea Poliţiei.

Care sînt sancţiunile prevăzute de lege în cazul în care se încalcă articolul 180? "Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producîndu-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu".

Mai mult, la o zi distanţă de momentul în care a fost informat că s-a decis începerea urmării penale împotriva lui Avram, Ion Crăciunescu a făcut două adrese către conducerea FRF, mai precis către preşedintele Mircea Sancu şi către secretarul general Adalbert Kassai. Prin cele două documente, fostul arbitru internaţional solicită ca FRF să ia măsuri împotriva lui Vasile Avram.

Ce s-a întîmplat, concret, în martie la Casa Fotbalului
Pe 9 martie 2011, pe unul dintre holurile de la FRF, Ion Crăciunescu susţine că a fost lovit cu pumnul în piept de către Vasile Avram, după ce ambii au ieşit de la o şedinţă a Comisiei de Disciplină.

"Mi-a dat un pumn în piept. Nu ascund că în urmă cu o lună am suferit o intervenţie chirurgicală şi puteam spune că m-a lovit în operaţie. Am spus doar ce s-a întîmplat, mi-a dat un pumn în piept. Am trei martori care au văzut cele petrecute. A continuat să mă ameninţe. Eu sper ca un asemenea om să nu mai rămînă în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor după tot ce s-a întîmplat. E o faptă incredibilă, nicăieri în lume nu s-a întîmplat să fie lovit cineva de un angajat al unei federaţii, chiar pe holurile acelei insituţii".

"Nu vreau să comentez acest lucru. Ştiu doar că a fost un moment nedorit, provocat şi continuat de Crăciunescu, pe care, repet, nu l-am lovit! Regret incidentul, ar fi trebuit să-l anticipez şi să-l las pe Crăciunescu să vorbească gura fără el. Îşi duce la îndeplinire ameninţarea lansată la federaţie, cînd mi-a spus să fiu pregatit pentru că o să mă facă praf în toate ziarele şi pe la toate televiziunile. Pe mine şi pe familia mea. Martor îmi este Dumnezeu că Ion Crăciunescu exagerează şi minte, încercînd să se plîngă în mass-media ca un copil mic sau ca o muiere", a replicat atunci Vasile Avram.

Justin Ştefan ameninţat?
Unul dintre martorii care au dat declaraţie la Secţia 9 Poliţie şi care a susţinut că Vasile Avram l-a lovit cu pumnul pe Ion Crăciunescu e Justin Ştefan, fost avocat şi jurist al Federaţiei Române de Fotbal. Zilele trecute, el s-a întîlnit la Casa Fotbalului cu actualul şef al CCA. Conform unor surse din cadrul FRF, Vasile Avram l-ar fi oprit şi chiar ar fi urlat înspre el: "De ce ai minţit, mă, că l-am lovit pe Crăciunescu?".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
denethorh
denethorh  •  03 Iunie 2011, 19:42

Bai da GSP-ul asta e la furat tare.0barat profesionalism.

1actorgrabit
1actorgrabit  •  03 Iunie 2011, 18:48

Wow,nu mai aveti audienta cu rahatul de gsptv si acum incercati,cu ajutorul radioului,sa perpetuati jurnalistica voastra care se bazeaza pe promovarea scandalurilor.Spuneati ca va pasa de sport?

mihaic3001
mihaic3001  •  03 Iunie 2011, 18:39

Nici unii nu-s mai "brezi" ! Şi "jagardeau" de Crăciunescu când era preşedinte al CCA, începuse Dinamo să câştige titluri pe "banda rulantă". Vreo 3 campionate a câştigat Dinamo în perioada aceea cu ajutorul lui Crăciunescu. Bine, asta nu înseamnă că Steaua n-a fost şi ea ajutată de arbitri. Ce s-o mai dăm după cireş : din 1990 şi până în przent campioana, indiferent cum s-a numit, a fost mereu ajutată şi de arbitrii. Cei care reuşeau SĂ FURE CEL MAI MULT, ieşeau campioni. Iar ceilalţi, care nici ei nu erau "uşi de biserică", făceau după aia scandaluri grupa mare. Deci, din 1990, trăim într-o corupţie totală la orice nivel în orice domeniu de activit

Vezi toate comentariile (23)
Comentează