FOTBAL  »  Superliga  »  ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

Contre Mititelu - Rotaru, în direct » Gigi Becali a intervenit, după ce Mititelu a pierdut numele "Universitatea"

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 septembrie 2017 23:28

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat în această seară decizia finală în procesul ce are ca obiect numele "Universitatea".

Magistrații Curții Supreme au respins apelul făcut de Adrian Mititelu și au menținut decizia Curții de Apel și a Tribunalului București.

Cele două au anulat dreptul de proprietate al lui Mititelu asupra numelui FC Universitatea Craiova. Așadar, Adrian Mititelu a pierdut în mod definitiv dreptul asupra acestuia în favoarea clubului CS Universitatea Craiova.

Ieri, Mititelu a anunțat că, în afara procesului pentru numele "Universitatea", mai este pe rol cel privind palmaresul, în apel la Curtea de Apel Craiova, și cel legat de sigla cu leul, aflat în contestație la OSIM.

Mititelu: "nu înseamnă nimic"

"Am pierdut numele de Universitatea Craiova. Instanța a respins recursul. Nu mai comentez. S-a considerat că CS U Craiova are notorietatea, dar asta nu înseamnă că are palmaresul și tot. Nu înseamnă nimic. Ei oricum nu pot folosi numele ăsta, pentru că nu mai ai dreptul ca o societate comercială să o denumești Universitatea.

Nu există nici o echipă în România cu numele de Universitatea Craiova. Noi suntem FC U Craiova, iar ei Clubul Sportiv U Craiova SA, tocmai din acest motiv. Eu acum, în Liga a 4-a, mă numesc U Craiova SA. La palmares nu au nici o șansă, pentru că acolo ține de continuitate", a zis Adrian Mititelu TV Digi Sport. 

Rotaru: "mititelu a pierdut marca ce conține leul"

"Astăzi domnul Mititelu a pierdut marca ce conține leul. Acest proces l-a iniţiat chiar domnul Mititelu. Motivul pentru care a pierdut procesul este acela că echipa care există astăzi este continuatoarea celei din trecut.

Începând de luni, dânsul nu mai are voie să folosească marca ce conține leul. Clubul sportiv Universitatea Craiova aşa se numeşte: Universitatea. Cel care finanţează se numeşte Club Sportiv "U". Noi avem acordul de la Clubul Sportiv "Universitatea", care există din 1948", a afirmat Mihai Rotaru, preşedintele formaţiei CS U Craiova, pentru sursa citată.

GIGI BECALI A INTERVENIT: "Palmaresul e la mititelu"

"Rotaru ce vă spune vouă? Că eu nu am dreptul de la Armată să folosesc numele și sigla, dar el le are de la Universitatea Craiova. Dar vă zic eu cum stă treaba, Mititelu deține palmaresul prin continuitate și istorie. El poate o fi pierdut numele și marca, OK, dar Rotaru nu are adevăratul club. E total fals! Are un club nou.

Palmaresul nu i-l poate lua nimeni lui Mititelu. Nu spun mai multe. Mititelu are nebunia lui, dar cunoaște legea", a zis Becali la TV Digi. 

detalii

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (73)
340972882996863
 •  24 Septembrie 2017, 02:26

*** . Cum sa poata acest individ sa mai detina ceva cand sentinta e clara. *** , cu el o sa ramneti. Chiar el spune in 2015 ca: in ceea ce priveste palmaresul, asa cum a retinut si Inalat Curte , acesata este indivizibil cu marca de la OSIM si nu poate fi pus in discutie. *** ...... Terminti-va cu acesti doi indivizi. Voi chiar nu ati inteles ca nu mia gustam scandalul, ca nu mai vrem ca acesti doi indivizi sa apara in prim plan.Sunt exemple negative pentru societate. O sa pierdeti mult in perspectiva din cauza acestor stiri de doi bani.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

echilibrat
echilibrat  •  23 Septembrie 2017, 22:29
Postat de ticbis pe 23 Septembrie 2017, 11:34

Daca actualii patroni nu acte de vanzare cumparare in regula sau acte de preluare legale, fostii proprietari ai cluburilor au la indemana justitia prin care pot sa-si recupereze bunurile furate si sa reintre in posesia lor; n-au de ce sa-si faca alte echipe si sa le pretinda palmaresul. Daca nu pot sa dovedeasca furtul, sa fie sanatosi si sa-si faca zece echipe pe an cu nume, marca, stema si emblema cu tot; actualii proprietari, asa cum sunt ei, asigura continuitatea sportiva a cluburilor si implicit detin palmaresul intact al acestora. Restul e doar praf aruncat in ochii prostilor. Palmaresul nu e in sertar nici la Olguta, nici la Talpan si nici la ministere sau primarii, ci la echipele care au jucat neintrerupt de cand s-au infiintat si pana acum, indiferent care a fost proprietarul ei la un moment dat si indiferent cate nume si sigle au schimbat de-a lungul timpului.

Si care echipa la Craiova a jucat NEINTRERUPT din 1948 incoace ? Nici una. In aceste conditii - cine avea dreptul moral de a renaste Universitatea Craiova : *** sau clubul de drept public Universitatea Craiova, detinator al brandului si siglelor ? Echipa adevarata e cea cu sigla adevarata pe tricouri : asa e la Craiova, la Ploiesti, la cluj etc. Echipa Craiovei de liga 1, unica Universitatea Craiova, e singura echipa din lume care are pe tricouri sigla cu leul purtata in anii 80 de Craiova Maxima.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lionforever
lionforever  •  23 Septembrie 2017, 15:47

Jiji s-a băgat " ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează