FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Omul bun la toate » Al doilea căpitan al lui Dinamo a jucat pe şase posturi în acest sezon

Articol de - Publicat marti, 07 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 06 octombrie 2014 22:18

Bărboianu, 26 de ani, va fi reprofilat fundaş central din închizător, urmînd să joace în defensivă şi în Gruia, cu CFR Cluj.

Ştefan Bărboianu a ajuns la nivelul multiplayer la Dinamo. În primul sfert al sezonului, olteanul de 26 de ani a evoluat fundaş stînga, fundaş dreapta, închizător, mijlocaş central cu sarcini ofensive şi mijlocaş dreapta, iar, mai nou, stoper.

Şi va continua ca fundaş central, începînd cu etapa viitoare, în Gruia, contra lui CFR Cluj, mai ales că Flavius Stoican se confruntă cu probleme defensive: Cordoş este suspendat, Durimel e fragil şi aiurit, Nedelcearu e neexperimentat, iar Adrian Popa II a pierdut contactul cu Liga 1.

"Este un exemplu de urmat"
Al doilea căpitan al echipei a evoluat ca stoper după minutul 6 în Giuleşti, cu Rapid (3-0), după eliminarea lui Nedelcearu, cînd a şi marcat de la punctul cu var, apoi, duminică seară, contra Craiovei (1-1), în a doua repriză, după schimbarea lui Durimel.

De fiecare dată a dat siguranţă defensivă, respingînd de două ori din postură de ultim apărător în meciul cu oltenii. "Este un exemplu de urmat pentru fiecare dintre colegii săi. Sînt sigur că dacă va juca la fel în continuare, va putea fi selecţionat şi la prima reprezentativă", a comentat Stoican.

Antrenorul e cel care a insistat la începutul lui 2014 ca Fane să revină în Ştefan cel Mare, din postura de jucător liber, după ce şi-a reziliat contractul cu Astra şi a refuzat oferta celor de la CSU.

750.000 de euro este cota lui Bărboianu conform transfermarkt.de

11 meciuri are Bărboianu în acest sezon pentru Dinamo, marcînd un gol în toate competiţiile

94% este procentajul paselor reuşite de Bărboianu în meciul cu U Craiova, bifînd şi 11 recuperări

"Eu sînt dispus să joc pe orice post, chiar şi vîrf, dacă se consideră că pot, astfel, să-mi ajut echipa. Mă simt împlinit în acest moment, la Dinamo, sper să ofer încredere, siguranţă, bucurie oamenilor de la club şi suporterilor" (Ştefan Bărboianu, fundaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Portar fără gol încasat!
Ca o dovadă că Bărboianu este multilateral dezvoltat pe terenul de fotbal e de amintit amănuntul că Ştefan a fost şi portar în tricoul "cîinilor". În primul său parcurs în Ştefan cel Mare, în 2011, cînd a intrat între buturi după ce Cristi Bălgrădean a fost eliminat în meciul cu Victoria Brăneşti. Olteanul a apărat ultimul sfert de oră şi n-a primit gol! A intrat în poartă la 2-1 pentru "cîini", dar meciul s-a încheiat cu succesul roş-albilor cu 3-1.

Inbox
- Vali Lazăr nu e supărat de faptul că n-a fost convocat la "naţională", pentru meciul cu Ungaria: "Nici nu mă gîndisem, n-am avut evoluţii atît de bune în ultima vreme".
- Dinamo nu va mai disputa un amical contra lui AEL Limassol, anulîndu-se varianta unui semicantonament în Cipru. În week-end, se caută adversari pentru un amical.
- CS Universitatea Craiova, adversara de duminică a roş-albilor, va merge în cantonament la Băile Herculane, cu două antrenamente zilnice, iar sîmbătă are o partidă de verificare cu Pandurii, la Severin.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
samertx
samertx  •  07 Octombrie 2014, 14:41
Postat de cpt.ahab pe 07 Octombrie 2014, 12:38

Sssst! Sa nu-i vina ideea lui Stoican sa il puna in centrul apararii, langa Barboianu, pe Rotariu! Ca trebuie si baiatul ala "sa joaca" bine undeva!:))))))))

Pate face echipă bună cu Barbi, un-doiuri pe șapte posturi! :))

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Octombrie 2014, 12:38
Postat de samertx pe 07 Octombrie 2014, 11:09

Ăsta ne face în necaz! :))

Sssst! Sa nu-i vina ideea lui Stoican sa il puna in centrul apararii, langa Barboianu, pe Rotariu! Ca trebuie si baiatul ala "sa joaca" bine undeva!:))))))))

samertx
samertx  •  07 Octombrie 2014, 11:09

Ăsta ne face în necaz! :))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează