FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Oricît de ciudat pare, ăsta-i adevărul: Dodel ne-a luat fotbalul în China » Steaua și naționala n-au mai bătut pe nimeni fără Tănase!

Tănase a fost vîndut la Teda pe un milion de euro
Tănase a fost vîndut la Teda pe un milion de euro

Articol de , - Publicat miercuri, 09 septembrie 2015 00:00

Fără Tănase, Steaua a rămas în afara Europei, iar echipa națională nu a marcat în trei partide consecutive.

După 6 sezoane la Steaua, Cristi Tănase a plecat în China, la Tianjin Teda, în iunie! Cum "Dodel" intrase în dizgrația microbiștilor, transferul i-a bucurat pe aceștia. Numai că de atunci fotbalul românesc pare că îi simte lipsa, iar lucrul acesta e dovedit de rezultatele roș-albaștrilor și ale tricolorilor.

De la plecarea lui Tănase, steliștii au ratat calificarea în Liga Campionilor, dar și în Europa League, fiind eliminaţi pe rînd de Partizan Belgrad, respectiv de Rosenborg. Astfel, pentru prima oară în ultimii 12 ani România a rămas fără echipă în Europa încă din luna august!

Nici prima reprezentativă nu a dus-o prea bine fără Cristi pe teren. De cînd s-a făcut "chinez", Anghel Iordănescu nici nu l-a mai convocat. Între timp, românii au disputat trei partide: cu Irlanda de Nord, cu Ungaria și cu Grecia.

Toate cele trei meciuri s-au încheiat cu scorul de 0-0. Echipa naționala a României n-a mai bifat o astfel de serie fără să marcheze de la începutul anilor '70!

MM a rămas cu hazardul

Steaua s-a despărțit definitiv de Gabi Matei, pariul lui MM Stoica. Fostul manager al Stelei spunea în 2011, cînd Matei a fost cumpărat de la Pandurii pentru 500.000 de euro: "Am luat viitorul fundaș dreapta al echipei naționale. Dacă nu va ajunge acolo, înseamnă că tot ce am realizat eu în fotbal e doar meritul hazardului". Matei însă nu a confirmat, fiind chinuit și de accidentări.

În urmă cu doi ani și jumătate, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, MM admitea că e posibil să se fi înșelat: "Nu cred că va mai avea tăria să-și revină. Se pare că e un pariu pe care l-am pierdut, dar asta pentru că a avut ghinion de accidentări".

6 goluriîn 41 de meciuri a marcat Tănase pentru "naționala" României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
bogdan-m
bogdan-m  •  09 Septembrie 2015, 13:01

Ce a "uitat" sa spuna autorul articolului este ca Tanase este rezerva la Tianjin Teda, intrand in general spre sfarsitul reprizei a doua. Si vorbim despre o echipa care este la retrogradare nu printre cele mai bune echipe din China. Cam asta este valoarea lui Tanase atunci cand nu este "tinut in brate" de unul sau altul ca in Romania...

76dani
76dani  •  09 Septembrie 2015, 12:59
Postat de redknapp pe 09 Septembrie 2015, 11:49

Am gasit scuza, dar si solutia. Dodel. Dintr-odata, talentatul cordaci al Strambei a devenit victima si erou, jucatorul indispensabil pentru Steaua si echipa nationala. Bai baieti, daca am ajuns sa-l punem pe Dodel langa Dobrin, Balaci, Hagi inseamna ca amintirile despre fotbalul adevarat s-au stins si ele.

Nu-l pune nimeni langa Hagi, Balaci, Dobrin, dar nici in locul lui nu prea avem pe cine pune acum :(((

onduku
onduku  •  09 Septembrie 2015, 12:36

Era bun Dodel pe stanga, si defensiv si ofensiv chiar uneori.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează
Close