FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - OŢELUL 1-0

Oţelul şi Dinamo cer ca Steaua să piardă la "masa verde"!

Bogdan Stancu, Stancu, Steaua
Bogdan Stancu, Stancu, Steaua

Articol de - Publicat duminica, 14 martie 2010 00:00

Gălăţenii şi roş-albii susţin că Bogdan Stancu a fost folosit vineri fără a avea drept de joc. Mircea Sandu spune însă că roş-albaştrii nu pot pierde la " masa verde"

Oţelul cere Federaţiei să omologheze cu scorul de 0-3 meciul pe care l-a jucat cu Steaua! Pe teren a fost 1-0 pentru "militari", dar gălăţenii au găsit un articol din regulamentul FRF conform căruia "un jucător care a fost convocat pentru reprezentativa naţională nu are dreptul să joace pentru clubul la care este legitimat pe tot timpul perioadei convocării. Această interdicţie se prelungeşte cu 5 zile în cazul în care jucătorul nu a dorit sau nu a putut să dea curs convocării, indiferent de motive"!
Vezi video cu fazele controversate ale meciului Steaua - Oţelul 1-0! (video)

"Regulamentul e foarte clar, nu lasă loc de interpretări: Oţelul trebuie să cîştige meciul cu Steaua cu 3-0!"
Marius Stan, preşedinte Oţelul

Marius Stan, preşedintele clubului, crede că descrierea din "lege" se potriveşte perfect cazului Bogdan Stancu. Atacantul fusese convocat pentru amicalul România U23-Italia U23, dar nu a participat la acţiune, întrucît Steaua a anunţat că fotbalistul e accidentat. "Vom face un memoriu, ca să sesizăm faptul că Stancu nu avea drept de joc. Noi am avut doi oameni care au evoluat în amicalul selecţionatei sub 23 de ani, pe Sîrghi şi pe Antal. Pe nici unul dintre ei nu l-am putut utiliza ca titular în Ghencea, fiindcă ambii erau obosiţi. Roş-albaştrii l-au menajat pe Bogdan, care a şi marcat împotriva noastră!", zice Stan. Dinamo, pe care Steaua o va întîlni miercuri, s-a aliat protestului pe care îl fac gălăţenii. Mai mult, "cîinii" ar vrea ca "Motanului" să nu-i fie permis să joace în derby!

"Steaua nu e în culpă, fiindcă amicalul România-Italia nu a fost unul din calendarul FIFA. Noi am apelat la înţelegere din partea cluburilor cînd am chemat jucătorii la lot"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Articolul 22 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor:
22.3 - Un jucător care a fost convocat pentru reprezentativa naţională nu are dreptul să joace pentru clubul la care este legitimat pe tot timpul perioadei convocării. Această interdicţie se prelungeşte cu 5 zile în cazul în care jucătorul nu a dorit sau nu a putut să dea curs convocării, indiferent de motive.
22.6 - Jocurile la care au participat jucătorii convocaţi în perioada de interdicţie, conform articolului 22.3, se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipelor adverse.

"Mă tem că memoriul nostru va fi doar de complezenţă, fiindcă trăim în România şi niciodată un club mic nu va cîştiga la «masa verde» împotriva Stelei"
Marius Stan, preşedinte Oţelul

CLASIC
Federalii nu se pun de acord
Oficialii din FRF au avut comentarii contradictorii ieri pe marginea subiectului Stancu. Ionuţ Lupecu a vorbit primul: "E treaba Federaţiei să se sesizeze în acest caz, dar deocamdată nu m-am ocupat de asta". A urmat Kassai: "Regulamentul e clar, dar nu avem încă nici o sesizare de la Oţelul".

PRECEDENTE
Şi Dinamo a fentat "naţionala"
"Cîinii" o acuză pe Steaua, dar au procedat la fel în trecut, cînd a fost vorba despre amicale ale "naţionalei". Anul trecut, roş-albii îl aveau pe Adrian Cristea convocat pentru amicalul Portugalia B-România B. Au motivat că mijlocaşul e accidentat, dar l-au folosit după două zile contra Rapidului, pe care au bătut-o cu 3-0 în Ştefan cel Mare. Tot în 2009, Mutu şi Chivu au anunţat FRF că nu pot evolua într-un amical cu Croaţia, dar peste trei zile au fost titulari în Serie A, pentru Fiorentina, respectiv Inter.

CE ZICE STEAUA
"Nu eram obligaţi să-l lăsăm"
Cum reacţionează roş-albaştrii la iniţiativa Oţelului? Surse din club au explicat că gruparea din Ghencea va miza pe faptul că amicalul cu Italia nu a fost unul din calendarul FIFA şi că automat nu era obligată să-şi lase jucătorii la lot. Regulamentul FRF nu precizează dacă obligativitatea de a trimite fotbalişti la "naţională" e valabilă doar pentru partidele cuprinse în calendarul Federaţiei Internaţionale.

VIITOR
"Răzvan nu renunţă la Stancu"
Mircea Sandu a anunţat că steliştii vor fi chemaţi în continuare la echipa naţională, chiar dacă l-au reţinut pe Stancu de la jocul cu Italia: "Argăseală i-a spus lui Răzvan că Stancu are contractură. Dacă nu a putut să joace miercuri, dar a apărut pe teren vineri, înseamnă că s-a refăcut între timp". "S-a văzut că Bogdan nu a fost în plenitudinea forţelor, d-aia l-am şi schimbat pe final cu Pepe Moreno", a zis Stoichiţă.

MEDIA
Prunea şi Argăseală se duelează la Recurs
Astăzi, de la 22:00, pe GSP TV, controversa legată de Bogdan Stancu va fi continuată la Recursul etapei. Cei trei invitaţi ai lui Ovidiu Ioaniţoaia vor fi preşedintele Stelei, Valeriu Agăseală, Florin Prunea, managerul sportiv al lui Dinamo, şi Bogdan Stelea, secundul naţionalei. Adresează-le întrebări celor trei invitaţi pe recursul.ro şi poţi cîştiga tricouri cu Steaua, Dinamo sau echipa naţională! (Cristi Voinea)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
 •  14 Martie 2010, 19:55

bate steaua 3_0

 •  14 Martie 2010, 19:53

BATE STEAUA CU 3_0 CA NU IAM M-AI BATUT DE MULT

vyb_texas
vyb_texas  •  14 Martie 2010, 18:30
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

imi pare rau , a fost deja vandut pe 10 centi:P:)

Vezi toate comentariile (36)
Comentează