FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ovidiu Sabău despre tensiunile din Giuleşti: "Cine mai comentează pleacă de la Rapid!"

Ovidiu Sabău vrea să impună disciplină în Giuleşti.
Ovidiu Sabău vrea să impună disciplină în Giuleşti.

Articol de - Publicat vineri, 07 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 septembrie 2012 19:23

Ovidiu Sabău confirmă disensiunile din cadrul lotului rapidist şi explică de ce Ioniţă va fi un fotbalist important în Giuleşti.

- Domnule Sabău, l-aţi luat şi pe Ioniţă. Poate ajuta Rapidul?
- Este un atacant care a însemnat mult pentru această echipă, a avut evoluţii bune înainte să plece pentru prima dată la Koln, din acest motiv au şi plătit bani mulţi pe el. Dar acolo a fost ceva care nu a mers, tinereţea, poate a fost mai puţin conectat la fotbal, în orice caz, cine l-a sfătuit a făcut-o greşit.

- El nu prea a jucat în perioada lui Răzvan Lucescu...
- Cred că a fost supus la unele umilinţe în ultimul timp, că s-a pierdut, că nu mai poate, dar cred că va arăta altceva acum. Este dornic de revanşă pentru toate aceste critici, trebuie să se gîndească doar cum să revină în fotbalul mare. Din păcate, noi nu avem răbdare, nu ştim să construim aceşti jucători tineri. Nu s-au mai promovat tineri de la Bratu şi Daniel Niculae. Asta vreau să fac aici, dar se cere performanţă în timp scurt. E greu...

" Teixeira trebuie să-i recucerească pe fani"

- Ce s-a întîmplat cu Teixeira?
- Au fost cîteva zile dificile pentru el. A fost bulversat, am ţinut cont, altfel nu ar mai fi jucat vreodată la Rapid. Acum am lămurit tot şi dacă va da tot ca şi pînă acum va evolua în continuare. Pentru greşeala făcută, că nu a intrat, va plăti.

- Au mai fost şi alte conflicte pînă acum...
- Vreau să spun doar atît. S-a terminat cu indisciplina. Din acest moment, dacă orice jucător îşi mai permite să dea din mînă, să întoarcă spatele, să aibă orice reacţie nepotrivită, a doua zi va pleca imediat, nu se va mai antrena cu echipa. Gata, trebuie să fim profesionişti, ori dai 100%, ori pleci! I-am anunţat şi pe băieţi, sînt maturi. Nu mai există glume, nu mai există joacă.

- Fanii îl vor ierta pe Teixeira?
- Pentru asta, trebuie să joace bine. Dacă o va face, unii îl vor accepta din nou. Probabil că mulţi nu pot trece peste asta, că era aproape de un transfer la o rivală. Acum e motivat doar să ajute echipa.

"Punctele se pot recupera, timp este destul, acum au fost doar meciuri cu echipele din partea de sus a clasamentului, putem urca în clasament" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

"Am pregătit meciul cu Pandurii să nu luăm gol. Ştiam că au o posesie foarte bună, s-a văzut şi cu noi. Sînt dezamăgit că nu a ieşit cum ne-am aşteptat înaintea meciului" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

"Aveam nevoie de acest amical cu Şahtior, era o pauză prea lungă pentru noi. În plus, Bilaşco, cei care revin după accidentări nu au meciuri în picioare. Este un meci cu miză pentru noi, un adversar valoros, putem vedea la ce nivel sîntem" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

"Ne batem la titlu"
Constantin Zotta consideră că giuleştenii au unul dintre cele mai bune loturi din Liga 1 şi crede că jucătorii şi Sabău ar fi vinovaţi dacă nu s-ar îndeplinii obiectivele: "S-au făcut eforturi foarte mari, s-au adus jucători importanţi. Avem un lot puternic, unul dintre cele mai tari, şi ne putem bate la cîştigarea campionatului. Totul depinde de băieţi, de Sabău, ei trebuie să urce în clasament". Preşedintele rapidist a mai confirmat şi că a existat un conflict între antrenorul rapidist şi elevii săi.

Şi Copos l-a vrut pe Ferfelea
Nu doar Gigi Becali a vrut să-l transfere la Steaua pe Viorel Ferfelea (27 de ani), ci şi George Copos. "Studentul" a fost în vederile giuleştenilor, iar Copos chiar a discutat cu Vasile Şiman despre un posibil transfer al mijlocaşului. Totul a picat însă cînd finanţatorul din Regie a transmis pretenţiile financiare: 800.000 de euro. Suma a fost considerată prohibitivă de către patronul alb-vişiniilor, care ar fi vrut să cheltuiască maximum 200.000 de euro pentru acest transfer.

"Avem nevoie de timp"
Ovidiu Herea a explicat de ce giuleştenii nu au reuşit mai mult în acest debut de sezon şi anunţă revirimentul formaţiei: "Am jucat cu Pandurii, au mers foarte bine pînă acum, vor mai cîştiga şi alte meciuri contra echipelor de top. Ne revenim la următorul meci. Am început mai slab pentru că au venit foarte mulţi jucători noi, trebuie timp să se adapteze". Decarul rapidist susţine că Teixeira ar trebui aplaudat: "El a refuzat-o pe Steaua, ar trebui să fie apreciat, nu înjurat!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
wwerko80
wwerko80  •  07 Septembrie 2012, 23:07
Postat de rapid_forever_1923 pe 07 Septembrie 2012, 01:58

Nu Pancu e problema,el il respecta mult pe Nelutu Sabau,problema o reprezinta cei care in mandatul lui Razvanel au fost tinuti in puf,obisnuiti cu un anumit stil,acum cand a venit un antrenor mai serios,care nu face glume,stramba din nas...

nu inteleg ce zici. sabau nu a facut nimic in cariera lui, oriunde a fost a stricat totul. timisoara, targu mures, rapid mai nou. razvan totusi nea dus in europa league si a avut ceva performante cu rapid(in europa, cupe/supercupe). cu sabau nu legam 2 pase in teren

spivak
spivak  •  07 Septembrie 2012, 18:32

Teixeira e un ratat, are valoare de Liga 2 din Portugalia, cel mult. Gras, inconstant, beţivan, greşeşte 90% din ce încearcă. Are talent suficient... pentru FC Braşov.

make_cj
make_cj  •  07 Septembrie 2012, 17:47

cand se joaca amicalul?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează