FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Pablo Brandan: „Putem repeta performanţa din sezonul trecut“

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iulie 2008 00:00

Pablo Daniel Brandan a început fotbalul la Buenos Aires, la juniorii lui Huracan. A fost coleg în naţionala U20 a Argentinei cu “Lucho” Gonzales, Coloccini sau Andres D’Alessandro, iar în 2000 a făcut pasul în Spania, la Deportivo Alaves.

 

S-a reîntors pentru o perioadă în Argentina, împrumutat la Independiente, după care a revenit la gruparea spaniolă, la care au evoluat şi românii Contra, Mara sau Adrian Ilie. Pablo s-a adaptat foarte bine în România, evoluţiile sale la echipa pregătită de Dan Petrescu fiind apreciate. După ce va reveni din cantonamentul scoţian, Brandan va fi şi mai fericit, deoarece familia sa va sosi în Romania, pentru a locui la Bucureşti.

- Pablo, care este povestea venirii tale la Unirea Urziceni?

- La Deportivo Alaves m-am împrietenit cu Bogdan Mara. Sîntem prieteni foarte buni de aproape 10 ani. El mi-a vorbit despre Unirea, despre proiectele de aici, obiectivele echipei mi-au plăcut şi am venit. Vroiam să joc alături de Bogdan şi să particip şi eu la acest proiect.

- Care crezi că sînt diferenţele între campionatul românesc şi cel argentinian?

- În România se depune un efort foarte mare, se aleargă mai mult, jocurile se gîndesc tactic foarte mult. În Argentina, jocul este mai individual, sînt jucători care pot cîştiga singuri un meci.

- Mulţi au spus că jucătorii străini care au venit în Liga I sînt “second hand”. Ce părere ai?

- Nu mi se pare deloc aşa. Eu zic că cei mai mulţi dintre ei au valoare. Cred că nivelul campionatului românesc a mai crescut de cînd au venit ei.

- Cu ce jucători străini din România ţii legătura?

- Cu Christian Fabbiani. Ne cunoaştem de mici, am copilărit împreună.

- Ce jucători români te-au impresionat pînă acum?

- Mi-a plăcut foarte mult Florin Costea de la Universitatea Craiova.

- Cu cine te înţelegi cel mai bine dintre colegi?

- Cu Mara, asta e clar. Dar sînt prieten foarte bun şi cu Bilaşco, m-a ajutat enorm să mă adatez, a stat pe capul meu să mă înveţe româneşte. Acum mă bucur că la echipă a mai venit un argentinian, Lucas Landa, îl voi ajuta să se adapteze, el este şi mai tînăr şi ar putea avea unele probleme.

- Planuri de viitor cu Unirea?

- Aştept cu nerăbdare tragerea la sorţi din Cupa UEFA. Dacă avem şansa să evităm o echipă mare, cu sacrificiu şi muncă uriaşă putem să realizăm o performanţă istorică. Oricum, sînt convins că, pe plan intern, putem repeta performanţa din sezonul trecut, iar eu sper ca de această dată să cîştigăm Cupa României. Am avut mult ghinion în finala cu CFR de la Piatra Neamţ.

- Cu mîncarea românească te-ai obişnuit?

- Oho! Sînt mort după mămăligă cu brînză şi smîntînă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  13 Iulie 2008, 00:52

Asa sa fie timisoreanule...sa mearga impreuna echipele care joaca fotbl, nu spagarii de la Steaua, Dinamo,Rapid sau CFR.

 •  12 Iulie 2008, 18:46

speram sa prindem uefa si sezonul asta care vine si noi poli si unirea,ca doar si datorita lor am ajuns in uefa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează