FOTBAL  »  Superliga  »  SCHIMB STEAUA - U CLUJ

Pachet de la "U": Cristea, Cojocnean, Tony! Gigi şi Walter pregătesc un troc pentru iarna asta

Cristea și Tony ar schimba mult ofensiva Stelei. FOTO Raed Krishan
Cristea și Tony ar schimba mult ofensiva Stelei. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 02 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 01 decembrie 2011 23:29

Steaua şi Clujul scapă fiecare de jucători pe care nu-i mai vor. Becali speră să ia trei şi-l lasă în Ardeal pe Răduţ, fotbalist pe care plătise 800.000 de euro

Lui Gigi Becali şi lui Florian Walter li se pare că jucătorii celuilalt sînt mai buni. Steaua poate să se aleagă în iarna asta cu Adrian Cristea, pe care Gigi îl admira din vremea în care "Prinţul" juca pentru Dinamo, iar şeful lui U Cluj şi-a fixat şi o ţintă care să-l facă să uite de Cristea: Mihai Răduţ. Walter s-ar mai alege şi cu un teren din Bucureşti care-i aparţine stelistului.

"Mai dă-mi doi!"
Tratativele dintre ei doi pentru Cristea datează de şase luni şi între timp inclusiv gruparea din Ardeal a ajuns la concluzia că e mai bine să-l cedeze pe ex-dinamovist. Gigi a mai avansat şi alte două nume de fotbalişti de la U de care e interesat. E vorba despre nigerianul Tony, atacant, şi de extrema dreaptă Cojocnean, un jucător care s-a remarcat în etapele scurse din sezonul actual. La Steaua ar acoperi un post care în acest moment e complet descoperit. După plecarea lui Nicoliţă, roş-albaştrii au rămas fără nici un mijlocaş dreapta clasic în lot.

"Îl vreau pe Gardoş!"
Aşa cum l-a cerut pe Răduţ ca să-l dea pe Cristea în Bucureşti, Walter a mai solicitat un fotbalist ca să extindă "deal"-ul, pe Florin Gardoş. Tînărul stoper traversează un moment foarte dificil. De trei luni e fie accidentat, fie suspendat şi nu mai e considerat un titular de bază. Numai că Becali şi-a păstrat părerea bună despre potenţialul lui şi-l vede capabil să revină la un nivel foarte bun din retur. De aceea îl consideră netransferabil pe plan intern şi a anunţat deja că, în partea a doua a sezonului, Gardoş va face cuplu în centrul defensivei cu Vlad Chiricheş, un alt fundaş tînăr, deja cumpărat de la Pandurii.

Cine sînt jucătorii lui U pe care-i vrea Steaua:

Adrian Cristea (27 de ani)
- A dat 5 goluri în 15 meciuri din acest sezon, evoluînd ca atacant stînga
- U l-a adus de la Dinamo pentru 1,5 milioane de euro

Sebastian Cojocnean (22 de ani)
- A fost folosit ca atacant dreapta, postură din care a înscris o dată în 12 jocuri în Liga 1
- S-a aflat în conflict cu clubul în trecut şi era transferabil, dar şi-a cîştigat recent un loc în echipa lui Badea

Tony (22 de ani)
- E vîrf, are 6 goluri în 14 apariţii în acest sezon
- U l-a readus acum un an după o perioadă în care l-a avut împrumutat la Turda, în Liga a doua

Ce stelişti vrea să ia Walter

Mihai Răduţ (21 de ani)
- A bifat doar 3 apariţii în acest sezon, din cauza accidentărilor dese. Încă e în recuperare
- Cînd l-a adus de la Curtea de Argeş, Becali îl credea "noul Xavi". A plătit 800.000 de euro, dar mijlocaşul ofensiv pe care a pariat Piţurcă n-a confirmat

Florin Gardoş (23 de ani)
- Sezonul trecut a fost cel mai bun din cariera lui. Abia ajuns la Steaua de la Chiajna, a impresionat şi a devenit titular
- Acum a fost cel mai des rezervă, suspendat sau accidentat

Şi Wesley aproape?
Brazilianul Wesley Lopes (31 de ani) poate ajunge la Steaua din iarnă! Adrian Porumboiu a explicat la Fanatik Show discuţia pe care a avut-o cu Gigi Becali acum cîteva zile: "Am vorbit despre Wesley, dar am stabilit că e prea devreme să discutăm despre aşa ceva. Vom trata la finalul acestui an, să vedem locurile pe care le ocupăm în clasament, dar dacă un jucător este mulţumit şi se înţelege cu un club, iar cei de acolo ne plătesc apoi preţul cerut, nu vom opri pe absolut nimeni". Brazilianul are un salariu lunar de 35.000 de euro la Vaslui, în timp ce Becali a anunţat că nu va plăti lefuri mai mari de 10.000 de euro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
sibelius
sibelius  •  02 Decembrie 2011, 16:25
Postat de tandd pe 02 Decembrie 2011, 15:06

eu zic sa te mai gandesti,mai degraba preferi ,,ruptul,,Uitate la dinamo,pe partea lui cristea era bulevard mereu,iar in atac are 2 viteze,ambele de marsarier.Radut are 2 clase peste cristea,cristea e umflat de presa si dezumflat de bianca,atat se poate spune despre el si da 5 goluri intr-un campionat in care joaca meci de meci.Pai iti dai seama sa ai in echipa cativa ca fratii costea si cu cristea?pai cine fuge ptr astia?gigi?

In rarele sale aparitii in primul 11 Radut nu a aratat nimic. Povestile cu X are doua clase peste Y, dar niciunul nu se compara cu Z sunt de copii mici. Nu am vazut scris niciunde ca Nila si frate-su ar juca impreuna cu Adrian Cristea. Nila nu e fotbalist, si nu o sa fie niciodata, iar F. Costea s-ar putea sa nu mai fie niciodata ce a fost pana la accidentari(desi a fost doar un jucator mediocru).

sibelius
sibelius  •  02 Decembrie 2011, 16:18
Postat de coszmin pe 02 Decembrie 2011, 15:46

asta mai lipseste la steaua, ce trio ar fi acolo perfect ,florin costea,adrian cristea si tanase . cei toti 3 prosti,analfabeti,urati si tufe de venetia.

Dupa punctuatia folosita cred ca te-ai intelege bine cu cei 3.

coszmin
coszmin  •  02 Decembrie 2011, 15:46

asta mai lipseste la steaua, ce trio ar fi acolo perfect ,florin costea,adrian cristea si tanase . cei toti 3 prosti,analfabeti,urati si tufe de venetia.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează