FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Pădureanu confirmă că Moraes poate fi declarat liber de FIFA şi achiziţionat de Steaua » Ghencea îl mai aşteaptă două luni!

Moraes a ieşit cel mai bun vîrf împins în Top Gazeta în turul campionatului Foto: Gabriela Arsenie
Moraes a ieşit cel mai bun vîrf împins în Top Gazeta în turul campionatului Foto: Gabriela Arsenie

Articol de , - Publicat luni, 04 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 04 aprilie 2011 08:05

Preşedintele Bistriţei crede că federaţia internaţională va da verdictul în aproximativ 60 de zile. Scenariul posibil: FIFA îi permite să semneze cu roş-albaştrii şi o obligă pe Metalurg să-i plătească Bistriţei

Junior Moraes e prins între Bistriţa, Metalurg şi Steaua. El şi-a dat acordul pentru Ghencea, dar fiecare dintre celelalte părţi implicate păstrează un interes în afacerea asta. Gloria vrea banii, Steaua fotbalistul, iar ucrainenii speră să scape fără să plătească.

L-au luat, dar nu-l mai vor
Atacantul a negociat sîmbătă cu Gigi şi cu Victor Becali contractul lui cu Steaua. S-au pus de acord asupra detaliilor, acum aşteaptă să devină liber de contract. FIFA va hotărî soarta lui. Federaţia Internaţională judecă litigiul dintre Gloria şi Metalurg. Bistriţenii l-au vîndut pe Moraes la Doneţk la mijlocul lui februarie, pentru 1.250.000 de euro. Acum au ajuns la judecată fiindcă ucrainenii n-au achitat nimic, deşi convenţia era ca plata să se facă în maximum 10 de zile de la data semnării actelor. Deci scadenţa a trecut deja de o lună şi jumătate.

Nu mai e accidentat:)
Ucrainenii nu mai vor jucătorul şi speră să scape şi de plata transferului. "Au încercat să-l gonească de acolo, să rezilieze toate actele!", povesteşte Jean Pădureanu. Motivele ar fi legate de unele probleme medicale pe care le-ar avea Junior, dar şeful Bistriţei neagă: "A apărut o declaraţie a mea, că Moraes ar fi în pericol să se lase de fotbal din cauza accidentărilor. Dar n-am zis niciodată aşa ceva!".

Varianta ideală a românilor
Pădureanu se teme că Giovanni şi Victor Becali ar avea interesul să-l obţină pe atacant liber de contract şi să-l conducă astfel în Ghencea: "Sînt implicate nişte persoane cărora nu vreau să le pronunţ numele, speră să rezolve problema în favoarea lor, cu avocaţii. Dar nu vor reuşi, fiindcă actele sînt clare şi FIFA o să ţină cont de ele". Dar preşedintele anticipează un deznodămînt favorabil românilor: "Federaţia internaţională ar putea să-l lase liber pe Moraes, ca să-i respecte dreptul la muncă, şi s-o oblige pe Metalurg să ne plătească toţi banii, 1,25 milioane de euro". În situaţia asta, jucătorul ar semna imediat cu Steaua. Pădureanu estimează şi durata procesului: "FIFA o să anunţe verdictul într-o lună sau două".


Au plătit pentru 5 minute:)
Moraes se antrenează singur acum. La Doneţk oricum n-ar avea drept de joc. Fiindcă n-a primit banii pe el, Gloria nu i-a eliberat "cartea verde", certificatul internaţional de transfer. Pădureanu povesteşte cum au încercat ucrainenii să-l păcălească: "Au pus 700.000 de euro într-un cont şi ne-au anunţat, crezînd c-o să le trimitem actele jucătorului imediat. Dar peste 5 minute, acei bani dispăruseră din cont! Atunci mi-a fost clar că Metalurg nu e club serios!".

"Va dura mai mult!"
Un personaj din FRF a încercat să anticipeze finalul litigiului: "Metalurg va face tot posibilul să nu piardă şi jucătorul, şi banii. Ucrainenii au tot interesul să recupereze măcar din pagube. Decizia FIFA va întîrzia, să nu vă aşteptaţi să se rezolve în mai puţin de două luni!".

Ambiţia lui Gigi
Steaua l-a vrut pe Moraes şi înainte ca brazilianul să fie vîndut la Metalurg, dar Gloria a ales să-l dea în Ucraina, de unde oferta era superioară. Gigi Becali s-a certat atunci cu Jean Pădureanu din cauza asta. Recent, stelistul a explicat ce intenţionează: "Îl vreau în continuare pe Moraes, dar numai gratis, nu accept să plătesc pentru el!".

"Îl verificăm cu atenţie mare!"
Steliştii se tem şi ei că Moraes chiar ar putea avea unele probleme medicale. "Dacă ajunge în Ghencea, va fi testat amănunţit. O să fie supus celei mai atente vizite medicale din cîte s-au făcut vreodată în România!", au stabilit oamenii din staff-ul roş-albaştrilor.

MM e iar pe dinafară
Ca şi în cazul lui Costea II, Mihai Stoica nu e implicat în vreun fel în negocierile pentru Moraes. Şi pe Mihai Costea, şi pe Junior i-a vrut Gigi Becali şi a ţinut neapărat să-i ia pe amîndoi. MM a fost recent în Portugalia şi are pe listă mai mulţi atacanţi din străinătate, doar că Gigi are mai mare încredere în jucători trecuţi prin campionatul României, pe care îi cunoaşte.

A semnat cu 30 de minute înaintea meciului!
Moraes s-a înţeles cu Steaua la palatul lui Gigi Becali, cu o jumătate de oră înainte să înceapă meciul Poli Timişoara-Steaua. gsp.ro a anunţat în exclusivitate că Junior a convenit cu Gigi să joace în Ghencea din momentul în care va deveni liber, iar Gazeta de duminică a dezvăluit dedesubturile acestei afaceri complicate.

50.000 de euro a plătit Bistriţa pentru Junior Moraes acum un an şi jumătate, cînd l-a adus din Brazilia

4 luni şi 5 zile au trecut de la ultimul meci oficial jucat de Moraes (24 de ani), Bistriţa-Brăneşti (1-0)


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
zama
zama  •  04 Aprilie 2011, 17:28

Bravo MM, "ai reusit" sa te impui in fata lui Jiji...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  04 Aprilie 2011, 11:18

Poate ne explica batranul Padureanu cum e faza aia cu banii care sunt in cont...si in 5 minute dispar (retrasi de catre ucrainieni). Asta ar fi chiar interesant de auzit.....

master_yakuza
master_yakuza  •  04 Aprilie 2011, 03:52

unde s-a ajuns si cu Moraes .....Fratii Jderi fac o lucratura MADE in ROMANIA gen Regele.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează