FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN BENAHAVIS, SPANIA

Parcursul Stelei din acest sezon l-a impresionat şi pe Gardoş: "În vară, n-aş fi crezut că vom fi aici"

Florin Gardoş crede că e normal ca jucătorii să tragă din greu în această perioadă
Florin Gardoş crede că e normal ca jucătorii să tragă din greu în această perioadă

Articol de - Publicat marti, 15 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 19:40

Florin Gardoş (22 de ani) se declară şi el surprins de parcursul bun al Stelei din acest sezon, spune ce-ar fi făcut dacă nu ajungea fotbalist şi dezvăluie cum l-au poreclit colegii.

- Florin, e mai greu acest cantonament decît altele?
- Nu, nu cred asta. Dar cred că e pe locul doi. E clar că şi acesta, şi cel din vară au fost şi sînt foarte grele. Cred că cel dinaintea sezonului a fost cel mai dificil pentru că atunci am făcut cunoştinţă cu aceste metode de pregătire. Acum, cel puţin eu, trec mai uşor peste efort.

- Primul amical va fi cu Celtic, e un adversar prea puternic pentru primul meci?
- Noi sîntem încă la începutul pregătirii, cu antrenamente foarte tari. Nu ştiu cît de relevantă va fi prestaţia noastră împotriva scoţienilor. Vom încerca să obţinem un rezultat bun, apoi ne vom întoarce la munca de jos.

- E ciudat că veţi disputa prima partidă fără a vă fi pregătit prea mult cu mingea?
- Nu, aşa se întîmplă întotdeauna. La început trebuie să acumulăm fizic, vom avea timp şi de minge.

- A scos Reghecampf untul din voi?
- Nu, mai avem puţin unt în noi! Serios vorbind, a fost greu, dar la fel va fi şi în continuare.

"Abia îi aştept pe olandezi"

- Cum îţi petreci timpul aici?
- Nu prea avem parte de aşa ceva. Stăm mai mult la odihnă, trebuie să ne recuperăm. Seara, mă mai uit la cîte un film pe laptop.

- Care e ultimul pe care l-ai văzut?
- "The Man with the Iron Fists". M-am uitat la el pentru Russel Crowe, dar nu mi-a plăcut. Mi s-a părut că e cam pentru copii.

- Care sînt filmele tale preferate?
- Gladiatorul, cu siguranţă! Apoi, mi-a mai plăcut un film horror, deşi nu sînt un fan al acestui gen: Exorcizarea lui Emilly Rose.

- Un actor preferat ai?
- Jason Statham.

- La şcoală, care erau materiile preferate ale lui Florin Gardoş?
- Engleza şi geografia.

- Îţi place să călătoreşti?
- Da, dar nu prea am timp. Adică, atunci cînd aveam timp, nu aveam posibilitate. Acum e invers.

- E vreo destinaţie unde ai vrea să ajungi?
- În Hawaii, e visul meu de mic!

- Să revenim la fotbal, vă gîndiţi deja la meciul cu Ajax?
- Eu, da! Nu ştiu colegii mei, dar abia aştept aceste partide. E o performanţă să joci în primăvara europeană şi sînt nerăbdător să dăm piept cu olandezii.

"De ce să schimbi, dacă totul merge bine?"

- Tătăruşanu a spus că Amsterdam e favorită în proporţie de 60-65 la sută, iar Gigi Becali a anunţat că-l va amenda, tu cum crezi că sînt împărţite şansele?
- N-am cum să nu fiu sincer. Sînt de aceeaşi părere ca şi Tătă, Ajax e favorită, asta e clar. Dar, în acelaşi timp, şi noi avem şansa noastră şi vom încerca să profităm la maximum de ea. Am văzut că CFR-işti spun că am avut noroc la tragerea la sorţi. Să nu uităm că am cîştigat grupa în Europa League, iar şansa e de partea celor buni. Sigur, nu pot să nu recunosc că Inter e o formaţie mai puternică decît Ajax, dar nu cred că diferenţa e prea mare în favoarea italienilor.

- Becali spunea că treceţi şi de olandezi, şi de Chelsea.
- Să dea Dumnezeu să aibă dreptate!

- Te încîntă faptul că s-a decis să nu mai plece nimeni în această iarnă, indiferent de ofertă?
- Da! E o decizie bună! S-a creat un grup unit aici, sîntem toţi prieteni între noi, atmosfera e bună. Eu consider că dacă lucrurile merg bine, n-ai de ce să schimbi ceva. Sigur, poate două-trei achiziţii noi pot apărea, dar numai dacă e nevoie.

- Din punctul de vedere al unui stoper, se vorbeşte că va veni un fundaş dreapta brazilian, te simţi mai sigur în apărare?
- Mai întîi trebuie să-l vedem ce ştie, poate nu va veni sau poate nu va fi titular. Dar, normal că te simţi mai bine pe teren cînd ştii că ai alături un fundaş dreapta de meserie.

- Cu cine preferi să faci cuplu în centrul defensivei?
- Nu pot să spun că am un preferat. Cu Chiri am jucat mai multe meciuri, cu Szukala mă înţeleg excelent în afara terenului. Nu contează, mă descurc cu orice coleg.

"Puteam fi pompier"

- La începutul sezonului, te-ai fi aşteptat ca în pauza de iarnă să fiţi calificaţi în primăvara europeană şi în campionat să aveţi 10 puncte avans faţă de locul doi?
- Nu! Dacă mi-ar fi zis cineva asta la începutul sezonului, n-aş fi crezut. Mă refer la avansul din campionat.

- România va juca la Budapesta fără spectatori, e un avantaj pentru noi?
- Eu aşa cred. E o rivalitate mare între cele două ţări şi, din ce-mi aduc eu aminte, au fost şi incidente destul de grave între români şi maghiari la partidele precedente disputate acolo.

- Ai un model ca fotbalist?
- Îmi place foarte mult de Lucio, e un stoper puternic, cu multe calităţi. Dintre români, categoric Chivu, e idolul meu!

- Ai avut vreun adversar în Liga 1 care să-ţi fi pus probleme mari?
- Mi-a plăcut foarte mult de Traore, bine că a plecat din România.

- Dacă nu erai fotbalist, ce crezi că ai fi făcut acum?
- Cred că m-aş fi orientat pentru o meserie cu uniformă. De obicei, la mine în judeţ, la Satu Mare, jucătorii de fotbal care nu reuşeau se orientau şi deveneau poliţişti, pompieri sau grăniceri.

Discuţia e întreruptă de Lukas Szukala care, auzind vorbele lui Gardoş, intervine: "Spune cum ai reuşit tu să stingi incendiul ăla!".

- Despre ce e vorba?
- (rîde) E o glumă! La un moment dat am dat o glumă, cînd am venit eu la Steaua şi am fost întrebat dacă am fost vreodată aproape de a renunţa la fotbal. Cum ţi-am zis şi ţie am răspuns şi atunci, că aş fi putut să ajung pompier. De atunci, asta e porecla mea la Steaua şi colegii mă tachinează de fiecare dată cînd au ocazia.

"Nu trebuie să ne considerăm campioni! Mai avem un retur de jucat şi vom rămîne concentraţi pînă la final pentru că în fotbal e posibil orice" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Chiar dacă s-a acumulat puţină oboseală, eu mă simt bine. În vară a fost mult mai greu decît acum" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
gun_of_brixton
gun_of_brixton  •  15 Ianuarie 2013, 09:52

mai pe la amiaza apare ciobanu si-i da amenda si lu' asta..."cuuum?! n-ai crezut ca o sa fim pe primu loc ?!..memeee ..adu chitantieru !!"

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Ianuarie 2013, 07:02

Asta nu si a dat seama ca a jucat in blaturi ?

ioan_plischi
ioan_plischi  •  15 Ianuarie 2013, 06:41

ar fi fost interesant daca preciza ca nu se asteptau sa fie in aceasta postura fiindca echipa sa are valoare sau fiindca celelalte competitoare au fost, pana acum, sub asteptarile lui.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează