FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Gigi Becali i-a aruncat, Gică Hagi i-a reinventat! Jucătorii readuşi pe linia de plutire de Farul

Renumit pentru modul în care reușeşte să „resusciteze” jucători, Hagi a mai adus doi fotbalişti într-o formă foarte bună în acest sezon: Adrian Petre și Dragoș Nedelcu. // foto: Facebook @Farul Constanța
Renumit pentru modul în care reușeşte să „resusciteze” jucători, Hagi a mai adus doi fotbalişti într-o formă foarte bună în acest sezon: Adrian Petre și Dragoș Nedelcu. // foto: Facebook @Farul Constanța

Articol de , - Publicat sambata, 02 aprilie 2022 09:04 / Actualizat sambata, 02 aprilie 2022 13:25

Renumit pentru modul în care reușeşte să „resusciteze” jucători, Hagi a mai adus doi fotbalişti într-o formă foarte bună în acest sezon: Adrian Petre și Dragoș Nedelcu.

Pe lângă scopul declarat de a descoperi şi a lansa tineri jucători valoroși, Gheorghe Hagi şi-a mai fixat un obiectiv de-a lungul anilor. Acela de a repune pe linia de plutire fotbaliști a căror carieră o luase în jos. 

Iar în această stagiune, i-a reuşit cu doi jucători, Adrian Petre și Dragoș Nedelcu, care s-au dovedit extrem de importanți pentru formația constănțeană în sezonul regulat.

Adrian Mutu și Gică Hagi, colegi de echipă la meciul de retragere al „Briliantului”: „Va fi un eveniment cu multe surprize”
ROMÂNIA
Adrian Mutu și Gică Hagi, colegi de echipă la meciul de retragere al „Briliantului”: „Va fi un eveniment cu multe surprize”

A intrat în Top 10

Adrian Petre s-a remarcat la Esbjerg, de unde a intrat în atenția echipei naționale U21, fiind component al lotului ce ajungea în semifinale la Euro 2019. 

Însă odată cu transferul la FCSB, în 2020, cariera sa a luat-o pe un traseu descendent. A avut 10 apariții în tricoul FCSB-ului, reușind să înscrie doar un gol. Gigi Becali a vrut să scape de el şi l-a dat la UTA, clubul unde se formase. Şi aici a dezamăgit crunt, având o singură pasă decisivă şi niciun gol în 14 partide! 

Hagi nu s-a uitat la cifrele sale din ultimul timp şi l-a transferat în vara lui 2021. „L-am luat pe Adi Petre, e vârful echipei naționale de tineret. Mie îmi place să resuscitez jucători, vreau să-l fac să dea goluri”. 

Iar la finalul sezonului regulat, Petre s-a clasat în Top 10 cei mai buni marcatori din Liga 1, înregistrând 8 reușite și o pasă decisivă, având însă și un procentaj destul de bun la finalizare, de 25%.

Cel mai bun recuperator

Nedelcu nu s-a adaptat la Fortuna Dusseldorf, unde a prins foarte puține meciuri, și s-a reîntors la FCSB, însă roș-albaștrii l-au cedat împrumut la Farul, până în vară. 

Hagi a început să îl folosească la închidere, unde se simte cel mai bine, iar Dragoș a dat un randament excelent. Conform platformei InStat, Nedelcu e lider absolut în acest an în ceea ce privește baloanele recuperate și procentajul duelurilor câștigate.

E pe 3 în clasamentul închizătorilor din play-off

Jucător

Index InStat

Dueluri câștigate

Medie recuperări

Medie deposedări

Al. Crețu

249

58%

5,6

5,6

A. Boateng

246

60%

10

7

Nedelcu

240

64%

12

4,4

Edjouma

240

50%

6

3,9

Mateiu

232

61%

4,8

6

Meza Colli

224

54%

7

3,6

Droppa

220

61%

7

5,6

Cele mai spectaculoase „transformări” reușite de Hagi

Denis Alibec

Plecat în 2009 la Inter, Denis nu a reușit să ajungă la prima echipă a italienilor şi, după un sezon slab la Mechelen, a revenit sub comanda „Regelui”. Aici a strâns 5 goluri și 3 pase decisive în 23 de partide. Evoluțiile solide l-au adus în vederile Astrei, unde s-a transferat un sezon mai târziu și unde a reușit să atingă cea mai bună formă din cariera lui.

Aurelian Chițu

Un produs al constănţenilor, Chițu se transfera în 2013 la Valenciennes. Nu a izbutit să se impună în campionatul francez și, după o experiență la fel de nefavorabilă în Grecia, a ajuns din nou în Liga 1, la Astra. 

După 11 partide în care nu a marcat niciun gol s-a întors la Viitorul, dar nu a dat randamentul dorit încă din primul sezon. Hagi i-a mai acordat încă o șansă, iar în sezonul 2016-2017, Chițu a făcut cel mai bun campionat din cariera sa, adunând 11 goluri și 3 pase decisive în 36 de meciuri în Liga 1.

George Țucudean

O mare speranță a lui Dinamo, Țucudean a impresionat în tinerețe în tricoul „câinilor”. În 2014 s-a transferat la FCSB, iar un sezon mai târziu a ajuns la ASA Tg. Mureș, însă nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. 

Hagi a profitat de situație, iar în campionatul 2016-2017, l-a adus pe Țucudean de la Pandurii, formație ce se chinuia în subsolul clasamentului, și l-a pus pe picioare. În cele 6 meciuri jucate în acel sezon pentru constănțeni, Țucudean a evoluat incredibil, reușind să înscrie de 4 ori și să ofere o pasă decisivă, ca mai apoi, în campionatul următor, să adune 11 goluri și 2 pase decisive în 20 de apariții, fiind apoi transferat de către CFR.

Rivaldinho

Aducerea lui Rivaldinho a însemnat doar o lovitură de imagine pentru Dinamo. În Ștefan cel Mare, brazilianul nu s-a remarcat prin merite deosebite, reușind doar 5 goluri în 30 de meciuri. La Viitorul însă, a avut o perioadă de excepție, înregistrând 13 goluri în 35 de apariții.

VIDEO Iosif Rotariu, despre valoarea lui Gică Hagi când era la Galatasaray: „Dacă era cu 10 ani mai tânăr, ar fi costat 200 de milioane!”

Citește mai multe știri

Au și „câinii” clienții lor! Remarcații lui Dinamo în victoria de la Ploiești, a doua în fața Chindiei în acest sezon + s-a strecurat totuși și un „repetent”

Aliat-surpriză » Porumboiu cere drept de promovare pentru Steaua: „E multă șmecherie în fotbalul românesc”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
remarque
remarque  •  02 Aprilie 2022, 22:14

Nici Petre si nici Nedelcu nu sunt fotbalisti de valoare. Sunt balerini amandoi. La Farul merg, ca jumatate din meciuri sunt omenii

5015242571831618
Antonio Anghel  •  02 Aprilie 2022, 21:59
Postat de wflo27 pe 02 Aprilie 2022, 14:19

I a revopsit, nu au avut niciodată valoare jucătorii din lista ta. Ai refăcut o compunere, pe care voi o aveți de mult în sertare și o tot scoateți. Treaba e simplă, nea Jijel cumpără en-gros și vinde la bucata ce nu e calitate arunca. Nici un jucător dat afară de el nu a mai revenit niciodată la nivelul la care a fost cumpărat de Fcsb.

Articolul e cat se poate de elocvent. cu cifre statistice.

5015242571831618
Antonio Anghel  •  02 Aprilie 2022, 21:55
Postat de elgabri pe 02 Aprilie 2022, 14:46

Hagi i a readus pe linia de scufundare ;))

tu esti scufundat de mult cu tot cu "saniuta"

Vezi toate comentariile (5)
Comentează