FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN BENAHAVIS, SPANIA

Partea a doua a interviului cu Mihai Stoica: "Cu banii pe care-i am rezist maximum 3 ani!"

Mihai Stoica visează la o călătorie cu maşina în America.
Mihai Stoica visează la o călătorie cu maşina în America.

Articol de - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 20:36

Azi, Gazeta publică a doua parte a interviului cu managerul stelist, realizat în exclusivitate în Spania. Prima parte poate fi citită aici.

Mihai Stoica spune că pînă acum n-a cîştigat sume colosale din fotbal, recunoaşte greşelile lui Gabi Matei şi se dezvăluie ce alege între un vin bun, o bere rece şi o vodcă tare.

- Pînă la urmă aţi înţeles de ce Maxim nu a semnat cu Steaua?
- Eu nu am jignit niciodată nici un jucător şi mă feresc să fac asta. Dar, din discuţiile pe care le-am avut, deşi el neagă existenţa lor, am avut senzaţia că principala lui preocupare nu e fotbalul, cel puţin în momentul de faţă.

- De ce i-aţi reproşat relaţia cu Pamfile? Gabi Matei nu pare să fi suferit din cauza asta...
- Vă înşelaţi, a avut mult de suferit!

- Din punctul de vedere al reproşurilor, la asta m-am referit.
- Păi, da, eu nu am discutat în public despre asta, dar cu el am vorbit de nenumărate ori, însă n-a înţeles.

"Să nu fie al doilea Daniel Bălan!"

- I-aţi apărat pe el şi pe Nikolici după ce au fost filmaţi vomitînd. Care-i graniţa pînă la care poate merge un fotbalist în viaţa extrasportivă încît să nu-i afecteze performanţele? Nu vi s-a părut prea mult ce s-a întîmplat atunci?
- A fost o prostie şi au plătit pentru asta scump. Ei au făcut atunci un pariu care bea primul o sticlă de şampanie. Vă daţi seama ce prostie? Un pariu mai tîmpit n-am auzit în viaţa mea! Matei nu bea, Niko e un tip mai rebel, dar aceea a fost ultima lui ieşire, garantez asta! Trebuie specificat că nu Steaua a vomat în taxi! Nişte jucători, aflaţi în timpul liber, au arătat cît de infantili sînt!

- ...
- Mai e o chestie! Să vă dau un exemplu. Zapata a fost portarul cu cele mai multe gafe din istoria recentă a Stelei, însă pentru că era un tip foarte serios, echilibrat, se antrena foarte bine, era mereu deschis în relaţia cu presa şi cu suporterii, unele greşeli treceau neobservate. Carlos, care a făcut mult mai puţine gafe, e văzut drept cel mai mare gafeur care a trecut prin Ghencea. De ce? Pentru că nu era serios! Aşa şi cu Matei, are o perioadă nefericită şi fiecare greşeală îi este taxată. Aşa se întîmplă şi acum, sînt fotbalişti care au calitatea de a coabita cu presa şi au de cîştigat din asta. Ceilalţi, şi aici mă încadrez şi eu, suferă. Eu n-am ce să fac, nu mă pot schimba.

- Referitor la Matei, vă mai susţineţi pariul că va ajunge om de bază la "naţională"?
- El e un jucător foarte talentat. Sigur, acum am foarte puţine şanse de a mi-l mai adjudeca pentru că nu ştim cînd şi dacă îşi va mai recupera forma sportivă. Dar dacă va ajunge la 100%, ceea e greu, nu imposibil, atunci voi fi intuit corect. Sincer să fiu, sper să nu fie al doilea Daniel Bălan, să nu aibă o perioadă atît de lungă pentru a reveni pe teren. Sigur, acum sînt şi supărat pe el, însă îmi trece mie.

Interviu cu Sir Alex Ferguson

- Vă consideraţi un om bogat? Dacă de mîine n-aţi mai lucra deloc, pentru cît timp v-ar ajunge banii ca să trăiţi la nivelul din prezent?
- La standardul pe care îl am acum cred că doi, maximum trei ani de zile. Dacă mai reduc din cheltuieli, pot să o duc mai mult.

- Există vreo personalitate din afara fotbalului care să vă fi impresionat?
- Mi-aş fi dorit enorm să-l întîlnesc pe Papa Ioan Paul al II-lea. În rest, îmi plac oamenii care au schimbat istoria lumii, cei foarte puternici, care şi-au pus amprenta.

- Cu cine aţi bea o sticlă de vin?
- Nu beau vin niciodată.

- OK, atunci o bere?
- Cu Laurenţiu Reghecampf.

- Dacă aţi fi ziarist, cui aţi dori să-i luaţi un interviu?
- Lui Sir Alex Ferguson, însă numai dacă aş fi sigur că înţeleg ce mi se răspunde. E foarte posibil să nu fie aşa pentru că, deşi cunosc foarte bine engleza, limba lui Sir Alex e străină pentru mine. Aşa sînt scoţienii.

- Aveţi o destinaţie de vacanţă în care aţi dori să mergeţi?
Reghecampf, care a venit între timp, răspunde înaintea sa: "La Poiană, cu Gigi".
- (rîde zgomotos) Nu, nu. Mi-aş dori să fac un tur al Americii, cu maşina, Coasta de Est şi de Vest. Să stau cel puţin 3 săptămîni.

- Aveţi vreun gadget fără de care să nu puteţi trăi?
- Nu există aşa ceva, sînt dependent doar de fotbal.

MM, pe scurt

- Messi sau Ronaldo?
- Messi!

- Barcelona sau Real Madrid?
- Nici una.

- Pele sau Maradona?
- Maradona.

- Messi sau Maradona?
- Cu lacrimi în ochi, Messi.

- Ceai sau cafea?
- Cafea.

- Mare sau munte?
- Mare.

- Mîncarea preferată?
- Răcituri, piftie cu mămăligă.

- Băutura preferată?
- Vodca, dar foarte rar.

- Maşina preferată?
- Oricare cu aer condiţionat şi cutie automată.

- Numărul norocos?
- 12.

- Femeia ideală?
- Sharon Stone.

12.500 de euro este suma de bani pe care o cîştigă MM în fiecare lună: 10.000 de euro de la Steaua, 2.500 de euro din contractul cu DigiSport

"Cred că sînt băgat atît de mult în seamă pentru că am atitudine vocală. Dar eu consider că un om care are ceva de spus trebuie să vorbească! Orice specialist în domeniu trebuie să vorbească. Dacă tace, nu se pricepe!" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Nu sînt de acord cu antrenorii care vor să le facă pe toate pentru că nu au timp efectiv pentru aşa ceva. D-asta e foarte bine ca fiecare să-şi vadă de ce trebuie să facă şi să nu se implice pentru alţi. Cînd se întrepătrund culorile, nu mai e bine" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Sînt mulţi oameni care nu mai activează în fenomen de ani buni, dar îşi dau cu părerea pe la televizor, dar fotbalul de acum e total diferit faţă de cel de acum 10 ani. Superficialitatea ne omoară în România" (Mihai Stoica, manager Steaua)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (24)
hofer
hofer  •  20 Ianuarie 2013, 21:53
Postat de jalemare pe 20 Ianuarie 2013, 10:53

la intrebarea ''Rahova sau Jilava?'' nu a raspuns? :))

Nu-i banc, da-i buna . Bravo! 10 cu felicitari.

jalemare
jalemare  •  20 Ianuarie 2013, 10:53

la intrebarea ''Rahova sau Jilava?'' nu a raspuns? :))

dinamofan1
dinamofan1  •  20 Ianuarie 2013, 10:08
Postat de imperator pe 20 Ianuarie 2013, 01:08

12.500 de euro este suma de bani pe care o cîştigă MM în fiecare lună: __________________________________________________________________ Ăsta cîștigă mai mult ca un fotbalist și nu face mai nimic, ba mai mult rău. Afară cu MM de la Steaua !

seamana cu tine ,numai ca tu nu iei nici un ban

Vezi toate comentariile (24)
Comentează