FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Rivalul argentinian nu are milă de Dinamo: „Și River Plate a ajuns în B și nu s-a sfârșit lumea!”

Passaglia în duel cu Octavian Popescu / FOTO: imago-images
Passaglia în duel cu Octavian Popescu / FOTO: imago-images

Articol de - Publicat marti, 15 martie 2022 17:38 / Actualizat marti, 15 martie 2022 20:14

Argentinianului Pablo Passaglia (32 de ani) îi pasă de el și de formația târgovișteană, nu-l interesează prea mult dacă retrogradează Dinamo.

Juan Pablo Passaglia, 32 de ani, este unul dintre fotbaliștii străini care ridică nivelul campionatului intern. Mijlocașul central născut la Rosario a venit la 12.000 de kilometri de casă nu doar pentru un salariu mai bun sau o experiență inedită, ci și ca să crească în partea secundă a carierei sale. 

Critică fără menajamente ce se întâmplă acum la Dinamo: „Un club bolșevic ajuns să fie condus tot pe stil bolșevic!”
DINAMO
Critică fără menajamente ce se întâmplă acum la Dinamo: „Un club bolșevic ajuns să fie condus tot pe stil bolșevic!”

A strâns deja trei ani în România, a avut experiențe la Poli Iași, unde a văzut cealaltă față a fotbalului, cea în care era plătit rar și a pierdut și o bună parte din salarii, apoi la UTA, iar din iarnă a semnat cu Chindia.

Pablo Passaglia, pregătit pentru bătăliile din play-out

- Cum e Pablo, aveți vreo teamă că ați putea intra în hora retrogradării? 
- Oricine din play-out joacă la risc. Adică, teoretic, am putea suferi, nu neapărat să intrăm la retrogradare. Va fi presiune pentru toată lumea. Avem echipă bună, antrenor bun, club serios, dacă totul e în regulă nu avem de ce să ne facem probleme. Eu zic că fiecare dintre noi nu se gândește decât la un final fericit, să luptăm pentru un loc cât mai sus în clasament.

- Voi ați acuzat arbitrajele în acest sezon. Vă e teamă la acest capitol? 
- Cred că va fi o luptă dreaptă, nu mă gândesc că am putea fi dezavantajați de arbitraje, deși mai mereu au fost decizii contra noastră.

- Vă duelați cu un nume important în România, Dinamo București, în a treia etapă din play-out, imediat după pauza competițională. Știi situația celor de acolo, cum pare din afară? 
- Cluburile mari au perioade în care parcurg situații nefaste. Dar și River Plate a mers în liga a doua. Mamă, ce catastrofă a fost în Argentina la vremea aia! Toți credeau că s-a terminat pământul. Însă așa e la fotbal! Iar anul trecut, după ce a revenit în prim-plan, River Plate a câștigat campionatul. A căzut, n-a murit, s-a ridicat și a ajuns din nou cea mai mare. Vezi că River a retrogradat după 110 ani de existență, parcă se făcuse gaură în cer la vremea aia!

- Crezi că și Dinamo va lua drumul diviziei secunde? Din ceea ce ai văzut în acest campionat, te întreb. 
- Nu știu de ce a ajuns aici, cum, ce șanse sunt să se salveze. OK, îmi pare rău pentru acest club, dar mai rău mi-ar părea să intrăm noi, în locul celor de acolo, la baraj! Nu e bine pentru România ca un nume ca Dinamo să pice, însă nici noi nu ne putem da la o parte.P

Pablo Passaglia: „Gaz Metan, o pată urâtă pe campionat”

- Ești deja de trei ani în România, cum ți se pare o situație precum cea de la Gaz Metan Mediaș? 
- Incredibil! Probabil, o să termine cu multe puncte pe minus. Am un prieten acolo, pe Pato Matricardi, situația e urâtă, el se sacrifică de nebun pe aici, iar copilul său nou-născut e în Argentina... N-a luat un ban! Am fost și eu în situații dificile la Iași, niciun salariu timp de 6 luni, 14 jucători am rămas pe drumuri, neplătiți, nu știu ce chestii politice au fost, n-am avut de ales. Așa e când depinzi de politic!

- Ce îți place la România, la români? 
- Ca peste tot, sunt oameni buni și mai puțin buni, dar eu am avut șansa de a da mai mult peste cei buni. Îmi place că știți și altceva în afara limbii voastre, adică sunt mulți români care vorbesc engleză și, mai ales, spaniolă. Asta a fost o surpriză foarte plăcută. Am deprins și eu puțin româna, mi-a fost simplu să mă adaptez.

- Cum ai parcurs pandemia de coronavirus? 
- Ca voi! La început, cu teamă și cu stupefacție, nu pricepeam ce este, apoi am încetat să mai citesc despre subiect. După 2-3 luni, am zis că nu mai citesc sau mă uit la TV decât maximum o dată pe zi vizavi de acest subiect. Zece minute maximum. Oricum, nu pricepeai nimic. Nici acum n-am înțeles exact ce a fost.

- Ți-e teamă de războiul care există în vecinătatea României? 
- Nu știu cât e teamă, cât e un mare disconfort, sunt semne de întrebare că nu mai știi ce te așteaptă mâine sau poimâine. Războiul e o tâmpenie, de aceea urăsc politica. Sunt niște bătrâni neînțeleși, iar din cauza lor mor tineri și copii.

Am văzut multe lucruri frumoase la oamenii din România, dar neplata salariilor la anumite cluburi este urâtă. Și strică jocul. Întârzierile le mai înțelegem. Oricum, în mintea mea e să țin Chindia în prima divizie, să avem un final fericit
- Pablo Passaglia

Passaglia în Liga 1

  • 9 goluri și 8 assist-uri a adunat sud-americanul în 75 de meciuri pentru Poli Iași 
  • 19 meciuri a jucat în sezonul de toamnă la UTA, având două assist-uri 
  • 8 partide din 8 a fost titular Passaglia la Chindia, în 2022

Jurnalistul GSP Adrian Florea despre Dinamo: „Un club bolșevic, ajuns să fie condus pe stil bolșevic!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

EXCLUSIV Verdictele CCA în cazul Rusandu » „Dacă era deștept, așa ar fi procedat” + Exemplu identic din Premier League pro-Rusandu

CFR Cluj se întărește în play-off cu un fotbalist din Ucraina » Astăzi semnează și poate debuta la Ovidiu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează