FOTBAL  »  Superliga  »  PEPE SE DĂ LA CFR

Pepe Moreno: "Facem show!"

Articol de , - Publicat joi, 31 ianuarie 2008 00:00

Cel mai în formă jucător dintre noile achiziţii spune că jucătorii columbieni din Ghencea ştiu să danseze mai bine decît sud-americanii Clujului. La antrenamentele Stelei a fost cel mai activ. La fel şi în primul amical jucat în tricoul roşu-albastru, 1-0 cu Metalurgs Liepajas 1-0. Pepe Moreno pare un pariu deja cîştigat de Adrian Ilie. Ieri, după ce a mîncat de prînz în restaurantul hotelului Palm Beach, atacantul columbian de 26 de ani a vorbit despre începutul aventurii lui la Steaua şi despre cum vede viitorul său în Ghencea.

- Pepe, de ce ai ales Steaua?
- Steaua m-a ales pe mine, acesta a fost primul pas, după care eu am acceptat imediat. E cel mai mare club din România, e cea mai importantă echipă din Europa de Est, nu puteam spune nu unei asemenea provocări.


- Cum ai fost primit de colegi?
- Am fost chiar surprins să văd cît de frumos s-au comportat cu mine. Sincer, după doar 7 zile aici, mă simt de parcă aş fi de o viaţă la Steaua. E o atmosferă senzaţională şi asta va aduce multe lucruri bune în jocul nostru.


Cum va lua Steaua titlul


- Cu cine te-ai împrietenit cel mai bine?
- Încă n-am apucat să mă apropii atît de mult de cineva anume. Pînă la urmă, eu vorbesc, mulţi dintre colegi se uită la mine, mă ascultă, dar nu prea înţeleg ce spun. Totuşi, îi simt că sînt băieţi de treabă şi sigur vom fi apropiaţi.


- Steaua e abia pe locul 3. Ţi-e teamă de cei din frunte, CFR şi Rapid?
- Niciodată n-o să-l auziţi pe Pepe Moreno spunînd că îi e teamă de ceva cînd intră pe teren, indiferent în faţa cui va evolua. Şi ştiţi de ce? E simplu, pentru că eu joc fotbal din plăcere şi nu-ţi este teamă de nimic atunci cînd faci ceva din pasiune. Deci, nu mi-e frică de CFR, nu mi-e frică de Rapid.


- Dar crezi că poate fi anulată diferenţa de 8 puncte faţă de liderul CFR?

- În primul rînd, pe noi trebuie să ne ocupe meciurile noastre, asta este gîndirea mea. Să ne cîştigăm noi meciurile şi dacă vom avea continuitate în succese, o să vedeţi cum o să ne apropiem de CFR! Şi mai e ceva. Între CFR şi echipa de pe locul doi, Rapid, nu sînt decît 5 puncte, deci cei de la Cluj vor avea o presiune enormă în cele 15 etape care au mai rămas de jucat.

"Becali e plin de viaţă"

- Te-au învăţat vreun cuvînt în limba română?
- Încă n-am apucat, însă avem tot timpul din lume. Am văzut că Zapata deja ştie foarte bine şi nu este decît de 6-7 luni aici. Dacă el a reuşit, voi reuşi şi eu, fiţi convinşi!

- Ce impresie ţi-a lăsat Gigi Becali?
- Din cîte am apucat să-mi dau seama, e un tip foarte carismatic. Un om de treabă, deschis, jovial, plin de viaţă. Chiar mi-a plăcut şi aş vrea să-l fac fericit la finalul campionatului, atunci cînd sperăm să cîştigăm titlul.

- Cîte goluri le promiţi fanilor în cele 15 etape?
- Nu promit goluri. Important va fi ca la debutul sezonului să fiu sănătos şi, dacă antrenorul mi-o va cere, să intru pe teren şi să ajut echipa. Într-un sport de echipă, grupul este important, nu un jucător anume.


- Zapata pleacă peste două zile la echipa naţională a Columbiei. Tu?
- Voi fi şi eu acolo dacă voi juca bine la Steaua, sînt convins de asta. La Independiente am avut un start bun, am fost selecţionat la echipa reprezentativă, după care n-am mai avut continuitate, n-am mai jucat meci de meci la formaţia de club şi totul s-a rupt şi la "naţională".

Sfat pentru Fabbiani: "Să mai slăbească!"

- Îi cunoşti pe sud-americanii lui CFR Cluj?
- Doar pe Fabbiani. Îl ştiu din campionatul argentinian, de pe vremea cînd evolua la Lanus. Atacant masiv, puternic, un golgeter, a marcat multe goluri şi în Argentina. Dar am un sfat pentru el: dacă ar slăbi, cred că ar putea da şi mai multe goluri.


- Ştii că a fost amendat 10.000 de euro pentru că s-a bătut într-un bar de noapte din Cluj?

- Ohooo! În cazul ăsta înseamnă că nu e indicat să te baţi pe aici.


- El şi Culio dansează într-un stil original după fiecare gol al lui CFR ...
- Îmi pare rău pentru ei, dar cred că n-au şcoala de dans a noastră, a columbienilor. Şi cum noi sîntem vreo trei la Steaua, îi anunţ că vom dansa mai bine şi mai mult în acest campionat. Iar la final vom dansa la maximum în jurul trofeului care se decernează pentru cîştigarea titlului!

5 acţiuni de poartă a avut Pepe Moreno în cele 45 de minute jucate în amicalul cu Metalurgs Liepajas: o bară, faza din care a scos penalty-ul şi alte 3 ocazii

200 de mii de euro a costat împrumutul lui Pepe Moreno pînă la vară, cînd Steaua va trebui să mai achite 1,5 milioane de euro dacă va dori să-l transfere definitiv

"Oamenii de aici au mizat pe noi, sud-americanii, au investit sume mari, ne-au dat încredere, acum mingea este în terenul nostru. Trebuie să răspundem cu aceeaşi monedă"

"Am nişte obiective clare cu Steaua, mi le-am stabilit încă de cînd am semnat contractul. Unu: să cîştig campionatul. Doi: să joc în Champions League la toamnă"

"Cunoşteam fotbalul românesc doar de la televizor. Dacă am auzit de Hagi? Clar, ce fotbalist credeţi că nu-l ştie? Doamne, ce golazo a dat Columbiei în 1994, fenomenal gol"

"Faţă de Columbia, antrenamentele de la Steaua sînt mult mai dure, mai solicitante. În schimb, comparativ cu cele din Argentina, cred că sînt cam la fel"

Pepe Moreno are un tatuaj pe braţul stîng şi două pe cel drept, însă cel de pe antebraţ iese cel mai mult în evidenţă. Acolo şi-a scris numele mamei sale, Esperanza


"Superfotbal la Kiev"
Pepe Moreno a mai evoluat în Europa, la Dinamo Kiev, în 2006. În luna septembrie a acelui an, el a jucat ultimele 30 de minute în partida cîştigată de Steaua la Kiev, 4-1 în grupele Champions League. Pepe a început să rîdă ieri cînd a fost întrebat dacă îşi mai aminteşte acel joc. "Nici nu vreau să mă mai gîndesc la el. Steaua a făcut o adevărată demonstraţie de fotbal. A dansat pe teren şi cred că nu s-ar fi supărat nimeni dacă s-ar fi terminat 7-1 sau 8-1", a spus columbianul.

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (34)
 •  17 Martie 2008, 09:34

Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://cduefkjmsb.com >http://cduefkjmsb.com</a>

 •  01 Februarie 2008, 09:08

stati asa,nu-i mai umflati pe indienii astia.ce dracu ca doar n-a venit kaka,eto sau henry!!!

 •  31 Ianuarie 2008, 23:51

@ johnny_on_plonje Daca ejti asa de Pro de ce nu te'a luat Steaua pe tn ma ..sau alta echipa..amatorule:))...vezi'ti de viata ta ..si lasa'l pe jucator..o sa vedem de ce liga e..nu te pripi tu cu liga 3 , 4...;)...mergi tarash..;)

Vezi toate comentariile (34)
Comentează