FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Petrolul negociază şi cu Ianis Zicu » Cum ar arăta ploieştenii cu noile achiziţii

Zicu a întîlnit-o pe Steaua în play-off-ul Europa League în 2011, cînd evolua la ȚSKA Sofia
Zicu a întîlnit-o pe Steaua în play-off-ul Europa League în 2011, cînd evolua la ȚSKA Sofia

Articol de - Publicat luni, 13 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 12 ianuarie 2014 21:27

Ploieştenii sînt foarte aproape de a-l aduce la echipă pe Ianis, jucător rămas fără contract în această iarnă.

Oficialii clubului au purtat în ultimele zile negocieri intense cu mijlocaşul de 30 de ani care a evoluat ultima dată în Coreea de Sud, pentru Gangwon FC.

Angajamentul lui Ianis a expirat la începutul acestui an şi el a devenit liber de contract, iar "găzarii" au făcut din acesta prioritatea numărul unu, după ce au reuşit să mai dea o lovitură de imagine în această iarnă, aducîndu-l pe Adrian Mutu, 35 de ani, după ce şi-a încheiat conturile cu francezii de la Ajaccio.

Astăzi va avea loc o nouă rundă de negocieri între club şi Zicu şi transferul s-ar putea realiza în scurt timp. În cazul venirii constănţeanului la echipă, Petrolul s-ar putea despărţi de francezul Damien Boudjemaa, 28 de ani.

Contractul mijlocaşului expiră oricum în vară, iar vînzarea lui în această perioadă de mercato ar fi ultima şansă pentru Petrolul să obţină ceva bani pe fotbalistul adus gratis în urmă cu doi ani. Plecarea lui Boudjemaa este foarte probabilă, mai ales după ce francezul a primit semnale că este dorit de echipe din prima şi a doua ligă franceză.

Ultimele detalii în vederea transferului lui Zicu se referă la salariul pe care urmează să îl primească atacantul la Ploieşti, acesta urmînd să fie de peste 250.000 de euro pe sezon.

Chiar şi în această situaţie, fotbalistul nu ar cîştiga la fel de bine ca în Coreea, la Gangwon fiind plătit cu 400.000 de euro pe an. Pentru a compensa pierderea, acesta va primi şi o primă de instalare de peste 150.000 de euro.

Deşi Petrolului i-au fost propuşi în această iarnă mai mulţi jucători străini, conducerea clubului a insistat pentru aducerea lui Zicu şi din considerente administrative.

Prin venirea machidonului şi eventuala plecare a lui Boudjemaa, antrenorul Cosmin Contra ar scăpa de o grijă: regulamentele interne cer minimum cinci jucători români în lotul pentru meciurile din Liga 1, iar astfel s-ar mai ameliora situaţia de la club.

În tur, ploieştenii au fost de multe ori în situaţia de a nu-l ţine în lot pe căpitanul Mustivar, pentru a aşeza pe bancă jucători români ca Beţa sau Vlăduţ Morar, ambii accidentaţi.

4 echipe a bifat Zicu în Liga 1: Dinamo, Farul, Rapid şi Timişoara

1 milion de euro este cota lui Zicu în prezent

"Luni vom avea ultimele negocieri cu Zicu. Nu s-a vorbit degeaba în ultimele săptămîni despre un posibil transfer al său la Petrolul" (Dan Capră, patron Petrolul)

Cum ar arăta Petrolul cu noile achiziţii
Pecanha - Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme - Hoban, De Lucas - Zicu, Mutu, Albin - Hamza

ALTE ŞTIRI DESPRE PETROLUL:

Bornescu, dorit de Rapid
Rezerva lui Peterson Pecanha, Mircea Bornescu, 33 de ani, a intrat în atenţia clubului pentru care a jucat în perioada 2009-2011, Rapid. Lui "Pepe" îi expiră contractul cu Petrolul în această vară şi ar putea ajunge sub conducerea lui Viorel Moldovan dacă patronii Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir vor reuşi să vîndă clubul unor investitori aduşi de Florin Manea. Portarul cîştigă 150.000 de euro pe sezon la Ploieşti.

Transfer în impas
Dacă la începutul săptămînii fundaşul central Alexandru Benga, 24 de ani, era ca şi transferat în Grecia, la PAOK, ultimele zile nu au mai adus noutăţi în ceea ce-l priveşte pe apărător. Oferta grecilor a fost de 800.000 de euro pentru jucătorul adus liber de contract la începutul sezonului, iar ploieştenii îşi dăduseră acordul de principiu, urmînd ca pe parcursul săptămînii să pună la punct ultimele detalii. Între timp, cei de la PAOK nu au mai dat nici un semn, iar Benga ar putea rămîne la Petrolul, cel puţin pînă la finalul sezonului.

"Hamza are ofertă"
Agentul lui Younes Hamza, Mihai Joiţa, a declarat că atacantul are şanse mari de a ajunge în Franţa. "Există o ofertă din partea celor de la Nantes pentru Hamza. Şansele de a pleca sînt de 50-50. În Liga 1 nu cred că sînt bani suficienţi pentru Hamza. El mai are un an şi jumătate contract cu Petrolul. Mingea e în terenul conducerii, ei ştiu mai bine ce vor să facă", a declarat impresarul la DigiSport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
terminatorul2
terminatorul2  •  13 Ianuarie 2014, 14:13

Ar arata ca o camera de bicicleta vulcanizata !

laurentz
laurentz  •  13 Ianuarie 2014, 12:01
Postat de dirk_kuitte pe 13 Ianuarie 2014, 11:44

Contra: demisia, nesimtitule!

Asa, Dolly... Da-i inainte cu tembelismele tale... Nu-ntelegi fraierica ? Te stie lumea deja...

dirk_kuitte
dirk_kuitte  •  13 Ianuarie 2014, 11:44

Contra: demisia, nesimtitule!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează