FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Piţi ajută "cîinii" » Selecţionerul i-a transmis lui Schuller să nu semneze cu Vaslui şi l-a direcţionat spre Dinamo

Schuller (18 ani) este monitorizat şi de cîteva formaţii din Anglia, printre care şi Fulham
Schuller (18 ani) este monitorizat şi de cîteva formaţii din Anglia, printre care şi Fulham

Articol de GSP - Publicat marti, 15 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 15 ianuarie 2013 00:59

Selecţionerul i-a transmis, prin colaboratorii săi, lui Eduard Schuller, stoperul dorit de Dinamo, să nu accepte oferta lui Porumboiu şi să vină la Bucureşti.

Dinamo e aproape să facă prima achiziţie din pauza de iarnă. Eduard Schuller, fundaşul central al Unirii Alba Iulia, se va alătura lotului "cîinilor" în cantonamentul din Poiana Braşov, cel mai probabil, la finalul acestei săptămîni. Stoperul de 18 ani aşteaptă să devină liber, apoi va parafa un contract cu roş-albii. Surprinzător este cum s-au derulat evenimentele pentru ca Schuller să fie cu un pas şi jumătate în Ştefan cel Mare.

Jucător de bază la echipa naţională Under 19, Eduard a intrat şi în atenţia lui Victor Piţurcă, selecţionerul fiind plăcut impresionat de calităţile sale. Pînă să intre în discuţii cu Dinamo, fundaşul ardelean a fost dorit, la pachet, cu Ionuţ Stan la FC Vaslui. Adrian Porumboiu era gata să plătească 200.000 de euro pentru cei doi, însă doar Stan a acceptat propunerea.

"Vrei la «naţională»? Du-te la Dinamo!"
Surse autorizate susţin că Schuller a refuzat propunerea de a juca în Moldova la intervenţia colaboratorilor lui Victor Piţurcă, mai exact a lui Ştefan Iovan, care-i antrenor coordonator la loturile de juniori.

"I-au spus băiatului că ar fi mai bine pentru el să meargă la Bucureşti şi să accepte oferta lui Dinamo, aşa ar intra în vederile primei reprezentative, mai uşor decît de la Vaslui, club condus de Porumboiu, cu care este în conflict", povestesc sursele Gazetei.

De ce s-ar implica Piţurcă în acest caz? Pentru că între selecţioner şi Porumboiu există un război deschis pornit în septembrie 2012, înaintea "dublei" României cu Estonia şi Andorra, cînd Piţi nu l-a convocat pe Lucian Sînmărtean.

Atunci, cei doi s-au jignit extrem de dur, iar pentru confruntările cu Turcia şi Olanda, Piţurcă nu a mai chemat nici un vasluian, chiar dacă Marius Niculae era golgeterul Ligii 1 la acea vreme. Porumboiu n-a dorit ieri să comenteze situaţia.

Ce a mai propus selecţionerul la Dinamo
Victor Piţurcă se află în relaţii bune cu conducătorii din Ştefan cel Mare, el fiind dorit în mai multe rînduri ca antrenor principal la Dinamo. Ultima oară chiar în 2011, în locul lui Ioan Andone, cînd Cristi Borcea a încercat să-l convingă să preia banca tehnică a "cîinilor", dar Piţi a refuzat.

Selecţionerul le-a mai propus roş-albilor de-a lungul timpului mai mulţi fotbalişti, printre care Dorel Stoica, Ştefan Bărboianu, Valerică Găman şi Geo Mişu.

"Putem vorbi mai multe despre transferul meu la Dinamo la finalul săptămînii. Cu Vasluiul a fost o singură discuţie şi am refuzat oferta lor pentru că îmi doresc să joc la Bucureşti" (Eduard Schuller, fundaş Unirea Alba Iulia)

200.000 de euro e cota lui Schuller, conform transfermarkt.de

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (47)
dudu68
dudu68  •  15 Ianuarie 2013, 18:46

vrajeala de GSP...ca sa aveti maine material sa scrieti ca iar a pierdut Dibano un jucator dorit si la luat x, y sau z

tiartclau
tiartclau  •  15 Ianuarie 2013, 16:57

In sfarsit Piturca recunoaste filiera si miza echipei nationale. Cu siguranta sunt cluburi care vor cotiza la transferuri, de asta avem anumiti jucatori si anumite cluburi atunci cand e vorba de seletie. Un astfel de individ va fi vesnic "recunoscator". Vedeti cate surse! Cred ca ar fi mai bine sa iti vezi de echipa nationala ca fata de cluburi cam ramai cu tribunele goale sau nu te intereseaza decat buzunarele. Ai fost si ramai un "pokeras" ca sa zic trisor. Numai ca de data asta miza suntem noi romanii!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  15 Ianuarie 2013, 13:10
Postat de djamorphis pe 15 Ianuarie 2013, 12:14

Omul tine cu Rapid, nu cu CFR! :)))

Am grest destinatarul...nu ce am zis !

Vezi toate comentariile (47)
Comentează