FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Piţurcă a transformat iar Ghencea într-o enclavă oltenească » Steaua Eterna Terranova

Articol de - Publicat luni, 28 iunie 2010 00:00

Ca şi ex-selecţionerul, mai toţi membrii staff-ului sînt olteni, la fel şi vedeta Răduţ.

Lui Victor Piţurcă îi plac mult oltenii şi i-a căutat imediat ce a fost numit din nou la conducerea Stelei. Şi-a completat staff-ul cu asistenţi proveniţi din aceeaşi zonă geografică în care s-a născut şi el, a transferat trei jucători de la Pandurii Tîrgu Jiu, Păcurar, Stanca şi Martinovici, şi l-a adus şi pe Răduţ, care a venit de la Internaţional Curtea de Argeş, dar e născut la Slatina. Care sînt oltenii de încredere ai lui Victor Piţurcă?

1. Eugen Neagoe, antrenor secund - e rudă cu Piţi, pe care l-a şi avut antrenor la Craiova, la începutul anilor '90. Ultima oară a lucrat ca "principal" la Ştiinţa.

2. Gabriel Boldici, antrenor secund - a colaborat cu Piţi şi la echipa naţională, din postura de antrenor de portari. Acum nu a mai putut îndeplini acest rol, fiindcă a suferit o intervenţie chirurgicală la un picior. A fost numit secund, iar de goalkeeperi se ocupă Martin Tudor.

3. Ovidiu Costeşin, director executiv - era în club şi înainte să vină Piţi, dar atribuţiile lui s-au extins în mandatul fostului selecţioner. Conduce delegaţia Stelei în Austria şi e mîna dreaptă a antrenorului.

4. Mihai Răduţ - s-a născut la Slatina, ca şi Luţu şi Dănciulescu, alţi doi fotbalişti care s-au numărat la un moment dat printre favoriţii lui Piţurcă, atunci cînd actualul stelist conducea "naţionala" de tineret. A ajuns în Ghencea la insistenţele noului "principal", Gigi Becali povestind că "Piţurcă mi-a zis că moare dacă nu-l iau pe Răduţ, aşa cum a zis şi acum 10 ani despre Rădoi".

5. Dorel Stoica - a fost căpitanul Craiovei, pe care a "trădat-o" pentru Steaua, atunci cînd a fost solicitat. Era printre jucătorii pe care tehnicianul de 54 de ani miza şi cînd conducea "naţionala", în ciuda faptului că era des criticat pentru simpatia arătată faţă de Dorel.

Şi ultima dată a oltenizat echipa
Piţurcă a procedat la fel şi între 1999 şi 2004, la precedentul său mandat la Steaua. Atunci a avut în lot o sumedenie de jucători olteni, majoritatea achiziţionaţi de el: Tibi Lung, Rădoi, Mitriţă, Trică, Luţu, Dănciulescu, Claudiu Răducanu, Silvian Cristescu, Mieilă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ion_ciobanu
ion_ciobanu  •  28 Iunie 2010, 15:33

No bine, atunci anul asta nu va veti mai incurca si veti retrograda cu succes. :)) Cu parere de rau, talentul nu mai e suficient, m-as bucura ca Universitatea Craiova sa redevina ce-a fost, nu suport echipele ciudate si artificiale gen Dinamo, CFR, Rapid care nu au niciun fel de traditie si au fost construite de diversi (securitate, mafie imobiliara ungureasca, bolsevici). Totusi anul acesta sper ca revelatia sa fie Muresul, pe langa Steaua care va face eventul.

gambinozamfiruzzi
gambinozamfiruzzi  •  28 Iunie 2010, 14:49

...si apropo de Mutu,si el este jumate oltean,tatal lui este oltean %,de aceea tine cu Craiova(dupa declaratiile tatalui,Mutu in copilarie era mare fan Craiova,ca si Radoi sau Danciulescu).Pt. mine ciudat este cum Radut(nepotul lui Craioveanu)oltean,nu tine cu Craiova,de fapt asa sunt unii,tin cu echipele care au bani,ca de e foarte greu sa fi fan Craiuova,trebuie sa ai nervi tari,sa fi puternic...Craiova ramane Campioana unei Mari Iubiri

gambinozamfiruzzi
gambinozamfiruzzi  •  28 Iunie 2010, 14:46

Pt ion ciobanu:Chivu nu e chiar banatean,tatal lui,Mircea Chivu era oltean % a jucat cu Balaci la Craiova,pana la urma Chivu de la Craiova a plecat la ajax.Pt. noi cei care joaca la stoia sunt simpli tradatori,asa cum porul Roman a avut,la tradatori suntem campioni mondiali.Forza "U".

Vezi toate comentariile (5)
Comentează