FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Pițurcă face noi dezvăluiri: "Păunescu şi generalii n-au semnat nimic când Gigi a preluat Steaua!"

Piţurcă l-a adus pe Becali prima dată la Steaua, pentru a ajuta clubul cu bani, în anul 2000
Piţurcă l-a adus pe Becali prima dată la Steaua, pentru a ajuta clubul cu bani, în anul 2000

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 00:00

Victor Piţurcă a făcut o dezvăluire surprinzătoare despre modul în care Becali a devenit patron al roş-albaştrilor şi spune că, la momentul respectiv, Gigi n-a respectat procedurile care trebuie îndeplinite în astfel de cazuri.

"Această echipă nu ştiu cum se numeşte, dar dacă n-are sigla, n-are palmaresul şi n-are stadion, sigur nu e Steaua! Asta e clar".

Declaraţia îi aparţine lui Victor Piţurcă, şi el fost jucător şi antrenor la Steaua. Aflat în studioul unei emisiuni la Dolce Sport, Piţi a mers chiar mai departe şi a făcut câteva dezvăluiri care îl acuză în mod direct pe Becali şi mai ales modul în care acesta a devenit proprietarul clubului.

"N-a făcut evaluare, nici audit, n-a plătit nimic"

"Gigi, când a luat Steaua, trebuia să facă o evaluare şi să plătească. N-a făcut evaluarea, n-a plătit nimic. Prietenii lui de atunci, Taher, Viorel Cataramă, i-au spus clar: «Gigi, noi te susţinem, dar dacă nu faci evaluarea clubului şi nu plăteşti, nu e în regulă deloc». Uite că după atâţia ani chiar aşa s-a întâmplat! Dacă vrei să cumperi sigla Steaua și numele, trebuie să coste ceva. 500 de mii, 1 milion, două, poate mai mult. Poate și clubul cere acum foarte mult, nu spun că nu, dar trebuie să te coste ceva!", a spus Piţurcă, după care a continuat pe aceeaşi linie.

"Întrebaţi-l pe Păunescu!"

"Cine era preşedinte clubului atunci? Viorel Păunescu! A semnat Păunescu ceva? Nimic! Întrebaţi-l dacă nu credeţi! Cine era comandatul clubului atunci? A semnat vreun general vreun act? Niciun general n-a semnat nimic. În schimb, vă spun eu ce a făcut Gigi. A făcut repede o adunare generală, l-a pus pe nu ştiu cine la vechea societate şi au semnat ăia actele. Dar, repet, evaluare, audit, aşa cum îi zicea şi Cataramă, nu a făcut, iar acum, cei de la club au câștig de cauză și îi cer bani foarte mulți", a mai spus fostul selecţioner.

Îi spune "Adio" lui Gigi!

Piţurcă susţine că nu va mai exista nicio cale de împăcare între el şi Gigi Becali. "Am făcut greşeala să merg atunci şi să semnez contractul ăla din «Dosarul Valiza» şi pe urmă m-a turnat fără nicio problemă, a venit şi a recunoscut tot la proces, nu l-a mai interesat de mine, de Teia Sponte, ne-au condamnat ăia pe nimic. Eu am semnat un precontract că, vezi Doamne, a cumpărat el un teren. N-am mai avut nicio tangenţă cu el şi nici nu mai vreau să am vreodată de-a face cu el. Dacă voi mai colabora la Steaua cu Gigi? Niciodată în această viaţă!", a declarat Piţurcă.

"Eu cu Păunescu și cu Gigi eram atunci toți trei și făcuserăm o înțelegere să preluăm Steaua, dar eu am ieșit ulterior din combinaţie, Păunescu a ieșit şi el, a rămas Gigi"
Victor Pițurcă

"De ce credeţi că nu mai vin suporterii la stadion? Eu zic că dacă ar fi fost Steaua, ar fi fost stadionul plin. La meciul cu City n-au fost steliști, au fost cetățeni care au venit să o vadă pe City. Vedeți-vă de treabă că un sfert din stadion s-a bucurat că a luat bătaie! Sunt steliști în toată țara, nu spun că nu sunt, dar eu vorbesc de suporterii Stelei care erau la fiecare meci"
Victor Pițurcă

"Echipa pe care o are Becali acum ştiţi cât costă? Nimic! Costă doar jucătorii pe care-i are, în rest, ce? El n-are stadion, hotel, doar o mașină, două. Ăsta e adevărul, pe care vi-l spun eu"
Victor Pițurcă

TREI declaraţii făcute de Piţurcă la Dolce Sport despre fotbalul intern

  • "Singura echipă pe care aş mai antrena-o în România ar fi Craiova. E o ambiţie a mea, poate şi pentru faptul că data trecută m-am dus acolo cu banii mei, am plecat pe uşa din spate şi m-au mai şi înjurat unii dintre suporterii lui Mititelu. Evident că aş merge la Craiova doar în anumite condiţii, nu cum e acum, cu salarii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de euro"
  • "De Reghecampf nu vreau să mai aud. Vă daţi seama că dacă eram într-o ţară străină şi am refuzat să dau mâna cu el nu se mai poate pune problema să existe pentru mine! Ştiţi care a fost norocul lui atunci când a zis ce a zis despre mine? Că eram selecţioner, altfel.... Ce ar fi fost la gura mea..."
  • "Bineînţeles că Golubovici nu e de Steaua! N-ai ce să-i reproşezi din punctul de vedere al atitudinii, dă totul în teren, dar la Steaua nu poţi să dai goluri numai cu capul, aşa cum vrea Golubovici"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  23 Septembrie 2016, 10:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

431516447010175
Nuta Radu  •  23 Septembrie 2016, 10:03

Piturca,eu cred ca esti la vreun cazinou si ai uitat ca numai ai bani deoarece iai pierdut la pocker,totusi eu cred ca esti penibil putin spus ,te intreb tu pockeruistule pe cine ai antrenat cand erai la steaua nu vezi ca esti plecat cu pluta sau sa faci pe viteazu teai alaturat celor dela asa piturca esti de plans.

supereduardo10
supereduardo10  •  23 Septembrie 2016, 09:32

Cat e el de penal Piti spune numai adevarul

Vezi toate comentariile (3)
Comentează