FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piţurcă mai are la dispoziţie mai puţin de o lună ca să-şi facă echipa gata de luptă » 26 de zile, o mie de griji

Articol de , - Publicat vineri, 02 iulie 2010 00:00

Nici unul dintre nou-veniţi nu a strălucit în Austria. Vedeta campaniei de achiziţii, Răduţ, e doar un copil şi a arătat asta în amicale. Semnele bune pentru roş-albaştri privesc mai mult viitorul decît prezentul. Antrenorul a întinerit masiv lotul, dar Steaua suferă.

2-0 cu APOEL Nicosia şi 1-0 cu Viktoria Plzen sînt rezultate OK pentru cele dintîi meciuri de pregătire ale verii, dar ce se ascunde în spatele scorurilor? Ce a rezolvat Piţurcă aducînd 8 jucători noi? Amicalele au arătat că antrenorul are, în acest moment, doar 14 jucători! Lotul a fost completat cu tineri de la Steaua II, dar dintre aceştia nici unul nu pare să fie o soluţie pentru campionatul care stă să înceapă. Iată cum s-au prezentat roş-albaştrii în primele meciuri cu Piţi pe bancă:

Portarii:
Tătăruşanu - a jucat cîte o repriză în fiecare dintre cele două amicale. Nu a scos mingi dificile, dar nici nu a greşit. Cel mai scump portar tranzacţionat vreodată în România e favorit să fie titular.

Stanca - a intrat doar contra lui Plzen, în a doua repriză. A apărat fantastic şi victoria la limită i se datorează lui în proporţie mare. Are reflexe mai bune decît ale lui Tătăruşanu, e mai agil, dar deţine şi un dezavantaj: pînă la 30 de ani, a evoluat numai pentru echipe mici şi nu se ştie cum va reacţiona sub presiune.

Fundaşii:
Todorov - are capacitate mare de efort, e combativ şi cu o tehnică bună. Problema lui numărul 1 e că nu ştie mai mult de trei cuvinte în engleză şi de aceea nu poate să comunice. El vorbeşte mult pe teren, din reflex, doar că vorbeşte exclusiv în bulgară, limbă pe care nimeni de la Steaua n-o mai ştie.

Abrudan - e curajos şi bun la jocul aerian, dar a cedat complet în repriza a doua cu Plzen, cînd a fost presat. Le-a pasat adversarilor în propriul careu, n-a mai respins nici o minge. Toate ocaziile cehilor au apărut între el şi Gardoş.

Gardoş - are un joc de cap excelent, mai ales graţie staturii, dar pare copleşit de saltul pe care l-a făcut, de la Chiajna la Steaua. Tocmai fiindcă e emotiv, primele 15 minute din amicalul cu APOEL au fost de groază pentru el. E mai puţin tehnic decît Abrudan şi mai rigid.

Emeghara - nu a greşit în partidele de verificare, dar sperie pe toată lumea fiindcă n-a renunţat nici acum la bandajele pe care şi le aplică pe genunchii operaţi. A stat pe tuşă doi ani din cauza accidentărilor şi tot se mai teme de recidive, deşi a revenit deja de şase luni.

Mijlocaşii:
D. Stoica - e mai tehnic decît Ovidiu Petre, pe care l-a înlocuit, chiar prea tehnic pentru un jucător defensiv. Contra unei echipe foarte agresive, cum a fost Plzen, olteanul a încercat verticalizări, driblinguri, pase de efect. De cele mai multe ori şi-a lăsat adversarii pe contraatac, pe zona centrală, şi a produs pericol mare pentru Steaua.

Nicoliţă - banderola nu i-a schimbat deloc stilul. E foarte activ, recuperează, îi place să intre în clinciuri, dar clachează cînd are mingea la picior. A dat o singură centrare bună în două meciuri.

Răduţ - foarte tehnic şi cu capacitate mare de efort, poate fi cel mai bun transfer făcut de Piţurcă. Totuşi, e puţin probabil ca el să fie decisiv în sezonul viitor, fiindcă abia a împlinit 20 de ani şi fiindcă e destul de firav. Cu Plzen, s-a ferit de cîteva ori de adversarii mai puternici, pînă cînd n-a mai scăpat de duel şi a părăsit terenul cu gheaţă pe picior.

Toja - de cîte ori intră, el bulversează toată echipa. Încetineşte jocul, are execuţii proaste. Iar în faza de apărare, fie e depăşit, fie face fault.

Păcurar - cel mai slab dintre nou-veniţi. A decepţionat în primele sale două apariţii la Steaua. Nu a avut nici o realizare, pare rupt de restul echipei.

Tănase - Piţurcă parcă l-a stropit cu apă vie. Jucătorul din sezonul trecut, indolent şi incapabil să facă ceva bun, e adevăratul lider al Stelei. Nu pierde nici o minge, are execuţii surprinzătoare, spectaculoase. E cel mai tehnic din lot şi reprezintă şansa ca roş-albaştrii să facă un sezon foarte bun.

Atacanţii:
B. Stancu - are instinct de marcator, a punctat la singura ocazie pe care a avut-o în cele două reprize de cîte 45 de minute în care a evoluat. E incomodat însă de tactica lui Piţurcă. Folosit vîrf unic, izolat, "Motanul" îşi arată defectele, lipsa de agresivitate şi faptul că e firav fizic, şi i se ascund calităţile, viteza de mişcare şi de execuţie.

Surdu - schimbările din lot i-au prins bine lui. Are alt statut, e mai important acum, printre atîţia tineri, şi asta se vede pe teren. S-a descurcat rezonabil în ambele amicale, în care a fost folosit fie vîrf, fie atacant stînga.

4 jucători nu au jucat nici un minut în amicale: Kapetanos (a participat la Mondial), Martinovici, Bicfalvi şi Szekely (toţi accidentaţi). Dintre ei, primii trei vor reveni curînd, în timp ce Janos e în recuperare după o leziune gravă la genunchi

7 jucători
de la Steaua II au fost în Austria: Cezar Lungu, Mustaţă, Filip, Al. Iacob, Al. Lazăr, Muzac, Bîtfoi. Ultimul a fost singurul care n-a jucat deloc, fiindcă s-a lovit la gleznă

Cum ar arăta Steaua cu toţi jucătorii apţi:
Tătăruşanu - Todorov, Abrudan, Gardoş, Emeghara - D. Stoica - Nicoliţă, Răduţ, B. Stancu, Tănase - Kapetanos

Trei găuri mari
Steaua riscă dacă începe campionatul cu lotul actual. De ce? Din cauza numărului mic de jucători, Piţurcă ar putea fi nevoit să folosească şi cîte trei de la Steaua II în partidele din campionat. Mustaţă (fundaş dreapta), Lucian Filip (fundaş stînga) şi Alexandru Iacob (mijlocaş defensiv) sînt singurele rezerve pe posturile lor.

S-au întors în Bucureşti
Steliştii au încheiat ieri primul stagiu de pregătire din vara asta. Au ajuns seara la Bucureşti, după un drum cu autocarul, 100 de kilometri de la Bad Gastein la Salzburg, şi un zbor cu avionul. Înaintea plecării, toată echipa s-a pozat în faţa hotelului în care a fost cazată (foto), la invitaţia personalului stabilimentului. Singurul care a declinat propunerea de a apărea în poze a fost antrenorul Victor Piţurcă.

Contre Gigi-Mureşan
Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a luat peste picior campania de achiziţii a roş-albaştrilor. "Unii cumpără jucători de la echipe retrogradate şi vor să ia titlul". Imediat a venit replica lui Gigi Becali: "Cei de la CFR sînt nişte papagali. Îi sfătuiesc să tacă dacă nu vor să spun tot ceea ce ştiu despre ei".

Amicalul cu Real, la mîna lui Porumboiu
Stabilit iniţial pentru data de 22 august, amicalul roş-albaştrilor cu Real Madrid depinde de Adrian Porumboiu. "În etapa din acel week-end avem programat meci de campionat cu FC Vaslui. Eu sînt prieten cu domnul Porumboiu, dar acum vom vedea dacă va accepta să amîne jocul din Liga I. Vali Argăseală va discuta în aceste zile cu el", a spus Gigi Becali.

- Roş-albaştrii vor avea astăzi liber, iar sîmbătă dimneaţă au programată o şedinţă de pregătire la Ghencea
- Max Nicu dorit la în urmă cu ceva timp la Steaua a semnat pe două sezoane cu Freiburg, grupare din prima ligă germană

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (23)
cristi_steaua2010
cristi_steaua2010  •  02 Iulie 2010, 17:42
Postat de jmen pe 02 Iulie 2010, 12:46

Pe ce jucatori se bazeaza dl. piturca?Ce jucatori nu au confirmat de la echipa a 2 a?pai daca nau jucat. cand o sa-i joace peste 2-3 ani.apoi atunci sunt jucatori pt. steaua.dl.PITURCA jucati cu jucatori pe care-i aveti la dispozitie ,asta-i satisfactie sa cistigi cu jucatori tineri nu vedete ca (zicu),asta e meritul dv.sa dat la ziare ca, al.lazar e cel mai bun la probele fizice,daca nu-i dati incredere ?cum sa joace.

esti idiot,daca astia sunt jucatorii care nu au confirmat la echipa a 2-a inseamna ca echipa ta e una de divizia ONOARE!!..dar si tu stii fotbal ma..

cristi_steaua2010
cristi_steaua2010  •  02 Iulie 2010, 17:41

ar trebui pastrati mustata,muzac,iacob fundasi centrali/laterali si mijlocas central de asta au nevoie pegauri asta sa pastreze!

neeko
neeko  •  02 Iulie 2010, 16:49

De cat sa te kaci in baladai , si sa te arata altii cu degetu` ...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează