FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piţurcă vrea să completeze bugetul pentru transferuri » Sacrificiu financiar pentru Steaua

Victor Piturca, Piturca, Craiova
Victor Piturca, Piturca, Craiova

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 mai 2010 00:00

Fostul selecţioner i-a promis lui Gigi că e gata să-i împrumute şi el o sumă importantă de bani, pe care să şi-o recupereze cînd echipa va ajunge în Ligă. Mircea Sandu îi cere lui Gigi Becali să se împace cu suporterii Steleio (video)

Victor Piţurcă e tot mai aproape de Steaua. Singurul impediment în realizarea acestei "tranzacţii" e asigurarea bugetului pe care Piţi i l-a solicitat lui Becali pentru transferuri. Surpriza mare e că fostul selecţioner e gata să facă un sacrificiu financiar în acest moment şi să completeze şi el bugetul pe care patronul Stelei îl va creiona în următoarele două săptămîni.

Piţurcă l-a asigurat pe Becali că ar putea investi şi el o sumă consistentă în achiziţia de jucători, sumă care să devină datorie oficială a lui Gigi către el şi care ar urma să fie achitată atunci cînd vor exista încasări. Cel mai probabil, atunci cînd Steaua ar ajunge în Champions League şi veniturile ar fi de peste 15 milioane de euro.

DOUĂ PRECEDENTE
Există şi cîteva argumente care susţin varianta dezvăluită de persoane din apropierea lui Becali şi anume că Piţi e gata să îl împrumute cu bani.

1. Plătea jucătorii din propriul buzunar
În mandatul din 2000-2004 ca antrenor în Ghencea, Piţurcă a apelat de multe ori la propriii bani pentru a le achita jucătorilor unele prime sau chiar salarii. "Aducea el bani de acasă şi sumele respective le-a recuperat mai tîrziu sau chiar nu le-a mai recuperat deloc", a susţinut unul dintre şefii Stelei de la vremea respectivă.

2. A renunţat şi la procentul din Rădoi
Piţurcă avea cotă-parte la un eventual transfer în străinătate al lui Mirel Rădoi. Acest lucru l-a dezvăluit chiar Gigi Becali după ce Piţi a plecat din Ghencea. Ulterior însă, antrenorul a renunţat la acel procent şi nu a mai încasat absolut nimic din cele 5 milioane luate de la Al Hilal, banii ajungînd, toţi, în contul Stelei.

"Relaţia dintre Gigi şi Piţi nu va fi de patron-angajat. Dacă se vor investi 4 milioane de euro pentru transferuri, atunci Piţi şi Gigi vor fi părtaşi la afacere, nu că unul e patron şi unul e subaltern"
Ioan Becali

Avere de 100 de milioane de euro în 2008
Ultima oară cînd Victor Piţurcă a făcut referire la banii şi afacerile pe care le deţine a fost în urmă cu doi ani. Atunci antrenor al echipei naţionale, Piţi a dezvăluit cotidianului Libertatea că "deţin terenuri în valoare de cel puţin 100 de milioane de euro". Între timp însă, valoarea terenurilor a scăzut, însă chiar zilele trecute Dragomir a susţinut că "Piţurcă are minimum 60-70 de milioane de euro".

A vrut staţie de reciclare a gunoiului
Faptul că Piţurcă este o persoană cu foarte mulţi bani o dovedeşte şi intenţia lui de a se implica într-o afacere foarte mare în Craiova. În urmă cu 5-6 ani a dorit să investească multe milioane de euro în construcţia unei mega staţii de reciclare a gunoiului, însă a renunţat din cauza birocraţiei.

750 de milioane de euro era averea lui Gigi Becali în anul 2008 conform Forbes România, în timp ce anul trecut averea a scăzut la 200-250 de milioane de euro

"O să aflaţi în vara asta dacă Steaua are sau nu bani de achiziţii! Eu nu mai zic nimic, că la transferuri contează faptele, nu vorbele!"
Gigi Becali

"Eu ştiu că lui Gigi îi vor intra în cont 15 milioane de euro în următoarele două săptămîni şi că o parte din ei vor fi folosiţi pentru transferuri"
Ioan Becali

Al doilea la salarii după Hagi
Chiar dacă a antrenat în Ghencea în urmă cu mulţi ani şi după el au venit tehnicieni cu nume, Piţurcă rămîne în vîrfului topului din punct de vedere salarial. Doar Hagi a fost peste el, însă "Regele" a avut un contract anual mai mare doar pe hîrtie, fiindcă nu a apucat să încaseze vreun euro de la Becali.

Topul salariilor în Ghencea
Antrenor    Cîştig anual (euro)
Hagi    400.000
Piţurcă    250.000
D. Munteanu    240.000
Lăcătuş    200.000
Protasov    180.000
Olăroiu    160.000

"Vamă": "Oferta Stelei e bună"
Gigi Becali n-a renunţat la ideea de a-l aduce în Ghencea pe Dinu Gheorghe. A discutat cu acesta şi zilele trecute şi i-a propus din nou funcţia de preşedinte. "Vorbesc şi cu Nicolae Badea, de la Dinamo, dar oferta de la Steaua e cea mai bună pe care am primit-o pînă acum!", a declarat "Vamă", care mai e dorit şi de Rapid.

Tall se scuză
Fundaşul Stelei, Gora Tall, spune că nu este vina lui că nu a jucat în acest retur la Steaua: "În Cipru am evoluat în 35 de meciuri. Nu am nici o vină că Steaua a plătit bani pe mine şi nu a vrut să mă folosească. Acum mă antrenez cu echipa a doua şi, cît am contract, voi evolua aici", a spus Tall la sport.ro.

"Avem nevoie de suporteri"
Jivko Jelev este de părere că în sezonul următor roş-albaştrii vor fi mult mai puternici dacă vor avea suporterii alături de ei. "În acest an ne-au lipsit fanii. Avem nevoie de ei ca de aer. Aş fi foarte fericit ca oamenii să vină la stadion şi să ne încurajeze aşa cum numai ei ştiu să o facă", a declarat fundaşul central bulgar în vîrstă de 31 de ani.

- Gemenii Karamian ar putea continua în Ghencea şi în sezonul viitor. "Dacă noul antrenor va spune că are nevoie de ei, le prelungesc contractele fără probleme!", susţine Becali.
- Roş-albaştrii vor efectua în această vară două cantonamente, ambele în Austria. Primul va fi în perioada 19 iunie - 2 iulie, iar cel de-al doilea, între 5 - 15 iulie.
- Gigi Becali: "Mourinho va semna cu Real Madrid, după care va veni să ia Liga Campionilor cu Steaua. Portughezul va ajunge zilele viitoare la Palat, fiindcă are de gînd să petreacă vreo trei zile în România".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (20)
 •  30 Mai 2010, 03:54

daca vine piti trebuie sa se mult cu pedriel pentru ca e un atacant cu mare valoare

 •  26 Mai 2010, 10:57

Ma cine va zice voua asta ? Piturca sigur nu, Becali nu ar spune asta nici sa ii tai capul ,aia cu apropiatii nu o cred ,deci iar ati scris din imaginatie ?

 •  26 Mai 2010, 10:36

vise, bah baieti. cand o sa bage piti bani la steaua, se va scufunda planeta. astea sunt vise de suporter, tot mai credeti ca vine piturca la steaua? si mai mult, o sa-l imprumute si pe becali cu bani.... hai sa fim seriosi! va imbatati cu apa rece. o sa vedeti.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează