FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Planul lui Geraldo: "Încă trei ani la Steaua şi apoi psiholog!"

Geraldo Alves e unul dintre străinii cei mai de succes din istoria roş-albaştrilor, dar cariera lui în România e din nou în dubiu
Geraldo Alves e unul dintre străinii cei mai de succes din istoria roş-albaştrilor, dar cariera lui în România e din nou în dubiu

Articol de , - Publicat sambata, 21 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2012 19:22

Portughezul dezvăluie care va fi viitoarea lui meserie şi analizează ce le lipseşte tinerilor achiziţionaţi în iarna asta.

E cu nouă ani mai bătrîn decît Chiricheş şi are cu opt mai mult faţă de Gardoş. N-are nici forţa, nici tehnica lui Iliev şi la jocul aerian e sub Galamaz, care a fost lăsat să plece la U Cluj. Geraldo a fost însă titular în tur, de fapt, fundaşul central numărul 1, şi rămîne important şi pentru Ilie Stan. Toţi antrenorii pe care i-a avut în România l-au lăudat că e un profesionist serios, iar Mihai Stoica i-a prezis o carieră de scouter. El plănuieşte să-l convingă pe Becali să-l mai păstreze la Steaua, apoi să devină psihoterapeut, pentru copii.

- Geraldo, ai deja 31 de ani. Te gîndeşti ce vei face după ce te retragi?
- Mai am de jucat patru, cinci ani de acum încolo, dintre care trei la nivel înalt. În acest timp vreau să studiez, să am o diplomă şi să mă ocup după aceea de una dintre pasiunile mele. Mi-ar plăcea mult să lucrez cu copiii. Mă interesează partea de terapie.

- Deci ce vrei să studiezi?
- Voi reveni în Portugalia şi voi studia psihologia. O să joc la un nivel mai scăzut, dar să fiu aproape de casă şi să pot face şi facultatea în paralel cu continuarea carierei de fotbalist.

- Mihai Stoica te vedea bun în staff-ul unui club, te lăuda că ştii o grămadă de agenţi şi de jucători. Nu te tentează o astfel de carieră?
- Da, a vorbit deja cu mine despre asta! Să ştii că MM cunoaşte o grămadă de oameni implicaţi în fotbal! Dar i-am explicat că dragostea mea pentru fotbalul profesionist nu e atît de mare cum e aceea pentru copii. Vreau ca tinerii să aibă ceea ce am avut eu.

"Tinerii trebuie să înveţe cine e Steaua"

- La ce te referi?
- La o persoană care să te ghideze în viaţă, pentru că nu este uşor deloc pentru un copil. Tatăl meu a fost un profesor excelent. Uită-te că eu joc la Steaua, fratele meu Bruno e al doilea căpitan al Portugaliei şi un exemplu în toată ţara, iar cel mai mic dintre fraţii mei a fost vicecampion Mondial cu "naţionala" de juniori şi acum joacă la Beşiktaş.

- A venit Chiricheş, care e tînăr şi bine cotat. El şi Gardoş par opţiunile principale în momentul ăsta. Nu te deranjează?
- Acum ştiu clar că antrenorul mizează pe mine, dar sînt conştient că am 31 de ani, deci mari lucruri foarte bune nu mi se pot întîmpla, adică nu mai visez transferuri tari. Mi-ar plăcea să continuu la Steaua şi din vară. Dacă nu, îmi va lipsi acest club! Legat de tinerii pe care i-ai menţionat: e important ca ei să înveţe cine e Steaua! Eu am învăţat asta citind şi jucînd aici.

- Ce te dezamăgeşte din România?
- Dezechilibrul dintre bogaţi şi săraci. Dar lucrurile se vor schimba în bine pentru voi. V-aţi îndepărtat deja de comunism, deşi poate nu vă daţi seama de asta prea bine.

- Ai văzut imagini cu protestele de la Bucureşti. La ce te gîndeşti cînd te uiţi?
- Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi sînt responsabil să trăiesc ca un profesionist. Respect fotbalul şi pe oamenii care-mi oferă ceea ce am.

"Da, concurez cu Iliev, cu Gardoş şi cu Chiricheş. În fotbal, să fii gelos pe un coleg e un lucru bun, înseamnă să-ţi păstrezi ambiţia şi pasiunea intacte" (Geraldo, fundaş Steaua)

"Arena Naţională arată formidabil, dar Ghencea are istorie, istoria oamenilor care iubesc Steaua. Şi în viaţă e important să nu-ţi pierzi identitatea" (Geraldo, fundaş Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Mă duc şi eu, să nu-i aresteze!"

Steliştii Florin Costea, Andrei Prepeliţă şi Ovidiu Dănănae, foşti componenţi ai Universităţii Craiova, plus Dorel Stoica, acum la Dinamo, au fost citaţi pentru luni la DNA. Ei sînt martori în cazul dezafilierii Ştiinţei. "O să mă duc şi eu cu jucătorii ca să nu fie stresaţi. Ce probleme să aibă Steaua cu Dănănae? Noi l-am luat de la Tom Tomsk, nu de la Craiova! Prepeliţă îşi depusese de mai multe luni memoriu să devină liber, că nu era plătit! Poate doar la Florin Costea să fi profitat de dezafilierea clubului din Bănie!", a declarat Gigi Becali.

Două zile libere
Steaua încheie astăzi cantonamentul montan de la Poiana-Braşov. Jucătorii vor reveni în această după-amiază în Capitală şi vor avea două zile libere după antrenamentele istovitoare de la munte. Marţi, roş-albaştrii pleacă în Antalya pentru două săptămîni, unde vor susţine cinci partide de pregătire înaintea "dublei" cu Twente, din Europa League.

Şumi rîde de ei
Antrenorul Braşovului, Marius Şumudică, îi ironizează pe stelişti pentru modul în care s-au pregătit în primul cantonament din această pauză competiţională. "Eu nu-mi duc jucătorii în munţi, să-i rup cu alergarea, aşa cum au făcut unii. Fotbaliştii adevăraţi nu se antrenează prin munţi, ci pe teren, cu mingea", a spus antrenorul "stegarilor".

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (8)
kily
kily  •  21 Ianuarie 2012, 12:21

la 10.000/luna merita pastrat! pentru experienta si profesionalismul lui. pe 1 an maxim! dar atat, nici un cent in plus! a luat in doi ani de 10 ori cat a aratat ca stie...

ady_my_star
ady_my_star  •  21 Ianuarie 2012, 11:09

cum sa fie Ilev mai tehnica, ba tu stii fotbal?:))

ady_my_star
ady_my_star  •  21 Ianuarie 2012, 11:07

cum sa fie Ilev mai tehnica, ba tu stii fotbal?:))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează