FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Pleacă Tase, vine Tase » Cristi Tănase e gata de plecare. În locul lui vine un alt Tănase

La Viitorul, Florin Tănase cîștigă 1.000 de euro pe lună. În Ghencea, el va avea 3.500 euro lunar
La Viitorul, Florin Tănase cîștigă 1.000 de euro pe lună. În Ghencea, el va avea 3.500 euro lunar

Articol de - Publicat sambata, 10 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 22:49

"Dodel" are bagajele făcute, iar Steaua i-a găsit înlocuitor: Florin Tănase, de la Viitorul, a semnat ieri cu Steaua pe 5 sezoane.

Cristi Tănase, 27 de ani, e ca şi plecat din Ghencea, fiind aproape de a semna cu grecii de la Olympiakos. Roş-albaştrii nu trebuie să renunţe însă la tricoul pe care scrie Tănase. Ieri, aceştia s-au înţeles cu cei de la Viitorul pentru Florin Tănase, tînărul de 19 ani promovat la prima echipă de Gheorghe Hagi în acest an.

În cele 9 meciuri pe care le-a bifat în Liga 1, Florin a reuşit să marcheze de 3 ori, mai mult decît a făcut-o Cristi în tot campionatul, două goluri în 23 de meciuri!
Puştiul Viitorului evoluează pe postul de mijlocaş stînga, la fel ca şi "Dodel", iar coincidenţele nu se opresc aici. E tot din Piteşti şi loveşte mai bine tot cu piciorul stîng.

Spre deosebire de tizul său mai mare, Florin o costă pe Steaua doar 300.000 de euro. Doar jumătate din drepturile federative ale lui Cristi au costat 1,8 milioane de euro în vara lui 2009.

"Dau scris că ajunge mare!"
În urmă cu o lună de zile, după ce formaţia "Regelui" a învins la Vaslui, iar unicul gol al victoriei a fost reuşit de Florin Tănase, Ilie Dumitrescu l-a lăudat la DigiSport pe puştiul care a început fotbalul la FC Argeş: "Dau în scris că Florin va ajunge un fotbalist de top. Are alura lui Dennis Bergkamp. Se vede cum controlează mingea cu capul sus tot timpul, cum stă pe teren. E un tînăr cu nişte calităţi incredibile!".

Tănase va fi a doua achiziţie a Stelei din acest an, după ce "militarii" l-au luat în urmă cu o lună şi pe fundaşul stînga Alin Toşca, tot de la Viitorul.

4 jucători au transferat steliştii de la Viitorul în ultimul an şi jumătate: Gabi Iancu, Alex Tîrnovan, Alin Toşca şi Florin Tănase

15 goluri a marcat Cristi Tănase pentru Steaua în Liga 1 în cele 5 sezoane pe care le-a bifat în tricoul roş-albastru, timp în care a evoluat în 120 de meciuri

"Florin a ajuns la echipa mare după ce a progresat foarte mult în ultimii ani. Eu am vrut să poarte numărul 10, poate duce această presiune, dar trebuie să ştie cînd e cazul să dribleze şi cînd să dea drumul la minge" (Gheorghe Hagi, patron Viitorul)

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează