FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA - FCM TG. MUREŞ 3-1

Ploaia i-a adus Bistriţei o victorie lejeră cu Tg. Mureş » Belşug de toamnă

Articol de GSP - Publicat marti, 31 august 2010 00:00

Ploaia torenţială i-a adus aseară Gloriei o victorie lejeră, artizani fiind Băjenaru, Moraes şi Szukala.

Prima ploaie rece din noul sezon le-a căzut bine ardelenilor. După un neverosimil 2-6 acasă cu Dinamo, mureşenii au acuzat din plin şocul şi pe Someş. Trupa lui Adrian Falub a luat apă după doar 10 minute de joc. Băjenaru i-a "pierdut" pe drum pe Donadoni şi pe Bălău şi a trimis viclean de la 20 de metri, cu toată opoziţia lui Dănălache.

Oaspeţii au reuşit să dea replica la singura acţiune periculoasă din prima parte. Florin Dan l-a servit perfect, din corner, pe Dan Matei, ultimul reluînd cu capul din careul mic (32). "Lunetistul" Moraes a reuşit apoi faza serii. Brazilianul a trimis magistral din lovitură liberă, de la 25 de metri, după o execuţie marca Roberto Carlos (37): 2-1!

Premieră nemţească

Gloria controlat meciul şi în partea a doua. Acelaşi Moraes l-a servit perfect pe Ciprian Petre în careul mic (57), dar ultimul a trecut pe lîngă minge. Veteranul Dan Florin a bifat unica ocazie a mureşenilor din final, mingea şutată din lovitură liberă deranjînd transversala (66)!

Premiera de final a semnat-o Lukasz Szukala, primul jucător german din Liga 1, care a trimis puternic din interiorul careului, fără şansă pentru Şteţca. Pădureanu poate dormi liniştit, i-a ieşit pasenţa şi cu Reghecampf, după ce l-a propulsat pe Şumudică în Giuleşti.

- 300 de suporteri ai oaspeţilor şi-au încurajat echipa în deplasarea de la Bistriţa. Supranumiţi "Orange warriors", mureşenii s-au dezbrăcat la bustul gol şi au dominat sonor arena din Bistriţa, în ciuda ploii reci.
- Protejat doar de o bluză de trening, Laurenţiu Reghecampf a ignorat vremea capricioasă de afară şi a stat mereu la marginea terenului.
- Crainicul arenei din Bistriţa a ţinut să comenteze reuşita lui Moraes la staţie în stil   brazilian, strigînd "goooooool" aproximativ 30 de secunde, spre deliciul fanilor gazdă.
- Enervat de plasamentul prost al portarului Dănălache la golul brazilianului Moraes, Falub l-a înlocuit la pauză pe goalkeeper cu Şteţca.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
mihai_r
mihai_r  •  31 August 2010, 10:51

Ca fapt divers, FCM Targu Mures nu s-a impiedicat pe Somes, ci pe Bistrita. Inteleg ca va place sa infloriti, dar macar atat sa stiti si voi: orasul poarta numele Bistrita fiindca e situat pe cursul raului cu acelasi nume. Va multumesc

fotbalvvv
fotbalvvv  •  31 August 2010, 05:44

Citeste Jurnalul de Fotbal pentru opinii sincere si necenzurate despre fotbal si despre sport in general; cronici din America, dar si din Liga 1, analize la rece, anchete despre cocalari :) Discutii despre sport la un alt nivel. Nu suntem un tabloid, nu promovam scandaluri intre presedinti analfabeti sau cancanuri cu bombe sexy rasuflate. Nu tinem de nici un trust, nu promovam interesele nimanui. Fotbal in stare pura. Cauta Jurnalul de Fotbal pe net, ca sa nu dam adrese pe aici.

florinense
florinense  •  31 August 2010, 01:37

ANALIAZA PARTIDEI GLORIA BISTRITA-TARGU MURES!!!!!UN MECI LA DISCRETIE GLORIEI BISTRITA!!!! 2 GOLURI SUPERBE MARCATE DE BAJENARU SI MORAES!!! LA 1-0 MURESENII EGALEAZA DAND IMPRESIA CA AU REVENIT IN JOC DAR A FOST UN SIMPLU FOC DE PAIE!!!! REPRIZA A 2-A GLORIA A INCERCAT SA CONSERVE SCORUL SI A MAI REUSIT UN GOL PRIN PRIMUL NEAMT IN LIGA 1 SZUKALA!!!!! VA MULTUMESC!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează