FOTBAL  »  Superliga  »  BARAJ MENȚINERE

A pierdut, dar poate să rămână în Liga 2 » Poli Timișoara speră la desființarea unei echipe

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2022 13:26 / Actualizat luni, 16 mai 2022 13:35

Poli Timișoara a pierdut acasă prima manșă a barajului de salvare de la retrogradare din Liga 2, cu FC Brașov, 1-2. Returul se joacă sub Tâmpa, pe 21 mai. Bănățenii pot rămâne chiar și învinși în Liga 2, dacă Gaz Metan nu se înscrie.

Dunărea Călărași, Unirea Brăila, Unirea Constanța și Astra Giurgiu sunt deja istorie pentru Liga 2. Iar ocupantele locurilor 5 din cele două serii de play-out, Poli Timișoara și FC Brașov, au  ajuns la barajul pentru supraviețuire la „matineu”. Iar prima bătălie s-a dat sâmbătă, pe stadionul „Știința". Cu o micuță galerie în spate, timișorenii au deblocat tabela încă din start. Doru Andrei (6) a trimis la colțul scurt din lovitură liberă și a făcut 1-0 pentru bănățeni, într-o repriză dominată cap-coadă de gazde.

Rapid, la mâna lui Sepsi și a Federației în drumul spre Conference League! FRF NU a prevăzut situația în regulament
PLAY-OUT
Rapid, la mâna lui Sepsi și a Federației în drumul spre Conference League! FRF NU a prevăzut situația în regulament

Poli Timișoara a pierdut, dar speră să rămână în Liga 1

Situația s-a schimbat radical după pauză, Poli devenind de nerecunoscut. Negrean (53) de lângă Mera a înscris simplu din patru metri, ca Piper (67) să ducă Brașovul în avantaj cu un șut la colțul lung. Poli a dominat finalul meciului, timișorenii au avut și o bară, însă degeaba, „stegarii" și-au asigura victoria.

 La finalul partidei, suporterii Timișoarei au făcut scandal. Le-au cerut fotbaliștilor să dezbrace tricoul, iar ulterior au încercat să intre peste ei la vestiare, unde au scandat împotriva conducerii.

Chiar dacă au pierdut prima manșă a barajului, speranțele timișorenilor de a nu pica în L3 sunt încă mari. Gaz Metan e la un pas de faliment, iar locul medieșenilor lăsat vacant le-ar reveni celor de la Poli. 

N-aș avea multe de zis. Cert este că nu trebuia să ajungem în situația asta! Deja este un film care se repetă. Ne-am pierdut luciditatea, am fost haotici în tot ceea ce am făcut. Totul s-a năruit în repriza a doua
- Nicolae Croitoru, antrenor Poli Timișoara

E o victorie importantă, dar nu decisivă. Mai avem o repriză. Am fost echipa mai pragmatică. Felicit băieții pentru marile caractere de care au dat dovadă! Sunt niște băieți de înaltă ținută morală
- Călin Moldovan, antrenor FC Brașov

Poli Timișoara - FC Brașov 1-2

  • Au marcat: D. Andrei (6) / Al. Negrean (53), Piper (67)

Poli Timișoara: Păduraru – D. Radu, Mera, Bocșan, Oanea (25 Pamfile) – R. Lazăr (46 Gerbi), Ignea – D. Andrei (78 Vukoje), Bârnoi, Iamandache (65 Bakoș) – Oct. Ursu
Antrenor: Nicolae Croitoru

FC Brașov: L. Popescu – Drăgoi, Gherghe, Fustar, M. Burlacu, Dumbravă – Negrean (66 Lascu), Piper (90Ă2 H. Popa), V. Constantin (90Ă2 Leonte) – Angelov (85 Bg. Roșu), Lambrinoc (66 R. Iorga)
Antrenor: Călin Moldovan 

VIDEO Finul și nașul au promovat împreună în Liga 1. Nae Constantin: „E o bătaie de obraz pentru cei care nu aveau încredere în noi”

Citește și:

Gigi Becali, acuzații grave: „Să felicit hoția? Mizerii! CFR a furat titlul!” + Insinuări la Reghe: „L-am întrebat și pe MM, nu înțeleg ce-a făcut”

S-a încheiat tragerea la sorți pentru baraje » Unde și când se joacă meciul decisiv dintre Dinamo și U Cluj

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  18 Mai 2022, 19:34

nu cred ca ne inscriem inB ... incepem de la judetene, liga 4a... asa curat, frumos, cum au inceput si Rapid, petroull sau Brasov ... HAI GAZU

popicoo
popicoo  •  16 Mai 2022, 14:14

Așa de rău a ajuns Timișoara, să ia bătaie de la echipa de curling a lui coliBAN?

dora
dora  •  16 Mai 2022, 14:07

Bine scrie, Andrei Crăiţoiu ! Multă lume știa acest lucru de vreo 2 -3 săptămâni...numai ”suporterii” ăia de la Timișoara habar nu aveau că barajul se joacă degeaba!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează