FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

PORTRET El e cel mai bun dinamovist din acest sezon » O echipă din Premier League îl urmărește

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2017 10:46

Fotbalistul cu cea mai mare ascensiune din lotul "câinilor", Sergiu Hanca, împlineşte astăzi 25 de ani.

Ardeleanul a avut un sezon remarcabil în tricoul dinamoviştilor, numărându-se printre cei mai buni jucători din Liga 1 la ora actuală. Iată câteva detalii ce-i completează portretele de fotbalist şi de om ale lui Sergiu Hanca:

  • A sosit la Dinamo ca mijlocaş de bandă, dar a fost transformat de către Mircea Rednic în fundaş dreapta, pentru ca Ioan Andone să-l pună extremă dreaptă, acolo unde îl foloseşte şi Cosmin Contra. A reuşit 7 goluri şi 12 assist-uri în 33 de meciuri în această ediţie.
  • În Derby-uri de România din acest sezon a contribuit cu 2 goluri şi 3 pase decisive.
  • A fost singurul dinamovist convocat la echipa naţională la ultima acţiune, meciul "tricolorilor" cu Danemarca, în urmă cu 9 zile. A fost rezervă în partida cu nordicii (0-0).
  • A ajuns să fie urmărit de cluburi din străinătate, atât din Premier League, Watford, cât şi din Belgia, reprezentanţii lui Gent avându-l în vedere.
  • Sosit în ianuarie 2016 în Ştefan cel Mare, liber de contract, Sergiu este dinamovist convins. Şi din acest motiv, fotbalistul, fan al tatuajelor, a dedicat unul pasiunii sale, un câine pe gamba dreaptă.
  • I-a oferit primul ajutor lui Harlem Gnohere, la acea dată colegul său, într-un moment extrem când Alex Bourceanu l-a lovit cu cotul în gât într-un Steaua - Dinamo (2-2). Ulterior, mijlocaşul a povestit situaţia ce a dat fiori:
  • "Am văzut la televizor la un meci din Rusia, când un portar l-a lovit cu piciorul în cap pe un adversar. "Bizonul" m-a speriat, era inconştient după cădere, cu ochii daţi peste cap. I-am deschis gura să nu-şi înghită limba şi l-am întors într-o parte. Mi-a mulţumit când a devenit conştient".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
251809008486653
Ghita Ghee  •  04 Aprilie 2017, 21:34

La multi ani sanatosi ! Hai Dinamo !!!

vasy86le
vasy86le  •  04 Aprilie 2017, 14:20

La multi ani Hanca!

cobra_z
cobra_z  •  04 Aprilie 2017, 12:22

la multi ani Sergiu, multe impliniri ca fotbalist in special dar si ca om in general ! esti un baiat cu ambitie,seriozitate si caracter !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează