FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

Porumboiu a adus un internaţional de peste ocean » Titularul "naţionalei" Canadei

Borjan a strîns 5 partide în prima reprezentativă a Canadei
Borjan a strîns 5 partide în prima reprezentativă a Canadei

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 22:13

Rămas doar cu Straton după accidentarea lui Cerniauskas, Porumboiu a decis să-l ia pe Milan Borjan.

Galben-verzii au încheiat campania de transferuri cu o achiziţie spectaculoasă. Portarul echipei naţionale a Canadei, Milan Borjan (24 de ani), a fost împrumutat pînă la finalul campionatului de la formaţia turcă Sivasspor, cu opţiune de cumpărare. Moldovenii au fost nevoiţi să facă această mutare după accidentarea lui Vitautas Cerniauskas, care a suferit o fisură de stres la gleznă şi va fi indisponibil cel puţin o lună.

Fotbalist cu origini sîrbeşti, Borjan şi-a început junioratul la Radnicki Belgrad, iar 16 ani a plecat cu părinţii în Canada, unde a jucat la Mount Hamilton. În 2004 a ajuns în Argentina, la Boca Juniors, apoi în Uruguay, la Nacional Montevideo.

În Argentina a mai jucat la River Plate II şi Quilmes, iar în 2009 a venit în Europa, la FK Rad. La începutul acestui sezon a semnat cu turcii de la Sivasspor, formaţie pentru care a apărat în 10 partide. Milan a ales în noiembrie 2010 să evolueze pentru "naţionala" Canadei, deşi a avut şi varianta selecţionatei Serbiei. A debutat pentru canadieni în februarie 2011 în amicalul cu Grecia şi a participat la CONCACAF Gold Cup.

"Am căutat mai mulţi portari după problemele medicale ale lui Cerniauskas şi cred că am ales un goalkeeper cu calităţi. Sperăm să ne ajute cît mai mult" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

ALTE ŞTIRI DIN LIGA 1:

Întăriri de la Dunăre

Pandurii. Gorjenii l-au transferat pe mijlocaşul John Ibeh (25 de ani), aflat în ultimele 6 luni de contract cu Oţelul. "Îl cunosc pe Ibeh şi va fi un cîştig pentru noi!", a spus Petre Grigoraş. Antrenorul gorjenilor i-a păstrat pe jucătorii francezi de origine senegaleză Bruno Gomis (22 de ani) şi Emmanuelle Mbella (20 de ani), pe care i-a testat în stagiul din Antalya. Cei doi vor fi monitorizaţi de Grig, dar vor evolua pentru echipa a doua a clubului.

Porumboiu n-a putut fi nume de şcoală
FC Vaslui. Autorităţile din comuna Muntenii de Jos au atribuit unei şcoli numele lui Adrian Porumboiu. Comisia de Atribuiri de Denumiri de la nivel judeţean a dat aviz negativ deoarece finanţatorul galben-verzilor nu a învăţat în acea unitate, nu s-a implicat în activitatea educaţională şi nu a dat bani pentru ridicarea şcolii, chiar dacă denumirea fusese acceptată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi de Consiliul Local. Porumboiu îşi are reşedinţa în Muntenii de Jos din 1990. (Cristi Lapa)

Cu acte în regulă
CS Mioveni. Formaţia antrenată de Marian Pană şi-a legitimat la LPF cele 5 achiziţii cu care speră să evite retrogradarea la sfîrşitul sezonului. Noutăţile din lotul argeşenilor sînt Radu Barbu (liber de contract), Cosmin Năstăsie (FC Argeş), Sorin Ispir, Nicolae Zuluf (ambii Dinamo) şi Adrian Voiculeţ (FC Braşov).

"Merităm un buget mai mare"
FC Braşov. Antrenorul Marius Şumudică este euforic după seria foarte bună în amicalele din această iarnă: "Am mare încredere în această echipă şi cred cu tărie că putem termina în primele 10 echipe. Jucăm un fotbal frumos şi sper ca suporterii să umple stadionul meci de meci. Braşovul este un oraş puternic, iar echipa poate avea un buget mult mai mare şi se poate bate an de an la cupele europene".

INBOX:

LPF. Partida Voinţa Sibiu - Astra a fost mutată cu o zi mai devreme decît în programarea iniţială. Meciul se va juca sîmbătă, de la ora 15:00, în direct pe DigiSport 1.

Petrolul. Ploieştenii au renunţat la transferul atacantului francez Ali-Azouz Mathlouthi (24 de ani) de la Lens. Fotbalistul de origine tunisiană a invocat motive de natură familială care l-au împiedicat să vină în România

Petrolul. Răchită nu l-a oprit în lot pe Mohamed Ali Gharzoul, pe care l-a testat în amicalul cu Prahova Tomşani.

DNA. Jucătorii Silviu Lung jr, Valerică Găman, Marius Ologu şi Ştefan Bărboianu sînt aşteptaţi azi pentru a da declaraţii în faţa procurorilor în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

CS Mioveni. Conducerea clubului a apelat la deţinuţii de la Penitenciarul Colibaşi pentru deszăpezirea stadionului. Argeşenii vor disputa primul meci, cu Steaua, pe 4 martie.

Sportul. Şiman a reuşit să-l împrumute pînă în vară pe portarul Cezar Lungu (23 de ani), de la Astra, după ce Gavrilaş nu a convins. "Studenţii" îi mai au în lot pe Andrei Popescu şi pe Octavian Ormenişan.

AMICALE:

U Cluj - Cernomoreţ Odesa (Ucraina, I) 2-0
Au marcat: Abrudan (39), Szukala (66)
U Cluj: Bornescu - Achim, Abrudan, Szukala, D. Popa - Al. Păcurar, Hoban, L. Marinescu - Ad. Cristea - Cl. Niculescu, N. Tony. Antrenor: Ionuţ Badea. Au mai jucat: M. Popa, Grozav, Grecu, Drăghici, Pele, Cojocnean, R. Moldovan, Neag, Takacs.

Petrolul - Prahova Tomşani (III) 1-1
Au marcati: Borza (72) / Borbely (54)
Petrolul: Gritti - B. Străuţ, Linares, Melinte, P. Stoica - Mustivar, V. Negru - Opriţa, Boudjemaa, Buhuşi - Dina. Antrenor: Valeriu Răchită. Au mai jucat: Povilas, Buleică, Gharzoul, Bikana, Ben Djemia, Bărbulescu, Fl. Dumitru, Surugiu, R. Neagu, Borza, M. Roman II, Stojimirovici.

FC Vaslui - Silkeborg (Danemarca, I) 2-2

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
microbistul_vasluian
microbistul_vasluian  •  26 Februarie 2012, 10:10

ALBA NEAGRA cu PORTARII...Cine apara titular la Vaslui...degringolada si incertitudine la capitolul portari. Sa pregatesti toata perioada de cantonament, pe unii si sa apere un nou venit...ce il recomanda...e pregatit...are forma sportiva...nea porumboiule, cum tolerezi amatorismul acesta, de ce au aparut mari probleme la capitolul portari in ultimul timp. Avem un retur de foc, iar cum se prezinta la ora actuala portarii...vom avea surprize neplacute. Cerniauskas , bate pasul pe loc, ba e in coborare. Straton, a aratat nesiguranta, nu e pregatit corespunzator. Speram sa fie bine...

flafy
flafy  •  24 Februarie 2012, 19:16

nu inteleg de ce la acest artcol sunt bagate si alte articole,dar cred ca ar trebuii sa ma obisnuiesc cu nonprefesionalismul gsp-uli, deci voi comenta si tranferul lui Ibech la Pandurii care cred ca este o mutare foarte buna pentru gorjeni dupa despartirea de Stromajer, plus ca Grigoras il cunoaste bine din perioada Farul....

flafy
flafy  •  24 Februarie 2012, 19:12

nu are in CV echipe asa cunoscute...mai bine ii dadea Vasluiul o sansa tanarului Straton...ca si asa titlul este destul de departe iar la EL nu stiu daca este vre o echipa in Romania care sa-i sufle locul 4....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează