FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Povestea lui ”Dochi”, medicul care se află de 11 ani în curtea lui Dinamo: ”Sînt ”Spitalul de Urgenţă” pentru fotbalişti”

Liviu Bătineanu, la unul dintre antrenamentele lui Dinamo.
Liviu Bătineanu, la unul dintre antrenamentele lui Dinamo.

Articol de - Publicat duminica, 06 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 06 ianuarie 2013 13:10

Liviu Bătineanu, doctorul roş-albilor de mai bine de un deceniu, este şi psihologul echipei, şi tată, şi prieten, a povestit cum a trecut de la ceafa de porc la meniul mediteranean.

La Dinamo au existat 22 de mandate pe banca tehnică a "cîinilor", mai exact 11 antrenori, unii cu repetiţie, care au încercat să facă din echipă principala forţă a României. Un singur om a rămas şi-a lucrat permanent în staff, fiind apreciat de şefi, antrenori şi fotbalişti. Liviu Bătineanu, 56 de ani, şeful staff-ului medical. "Dochi", cum îl apelează jucătorii, nu este doar un simplu doctor la o echipă de fotbal.

"Eu îi cunosc pe toţi, ştiu superstiţiile lor, ce emoţii au, ce trăiri îi încearcă. Vin la mine cu probleme, fiindcă ştiu că pot găsi un sprijin, sper că am reuşit de multe ori să-i pun pe calea cea bună. Eu sînt "Spitalul de urgenţă", sînt SMURD, sînt tot ce e nevoie. Iar programul este nonstop, telefonul e deschis tot timpul, la orice oră din zi şi din noapte, pentru orice. Ştiu lucruri pe care nu le cunosc nici antrenorii, însă sînt chestii păstrate la mine, de aceea am o relaţie specială cu fotbaliştii, cu care rămîn prieten şi după ce nu mai activează la Dinamo", a comentat cel ce are 25 de ani de carieră, pe care a început-o într-un mic dispensar din comuna Scăieşti, judeţul Dolj.

"Am văzut oameni tăiaţi de plug"
"Am trăit multe în viaţă şi-am văzut multe: tăieri cu plugul, cu coasa, lovituri de toate felurile, naşteri. Dar nu sînt genul care să se piardă cu firea. Şi-am evoluat de la prînzurile în care fotbaliştilor se dădea ciorbă, cartofi prăjiţi şi ceafă de porc, iar din cînd în cînd se băga un şpriţ de vară cu sifon, pînă acum, cînd se merge pe salate, paste, fructe de mare. În viaţă trebuie să fii pregătit de orice schimbare, să fii deschis spre nou. Şi să nu renegi trecutul, pentru că atunci cînd se mînca porc la amiază, echipele româneşti impresionau în Europa fotbalistică", a povestit Bătineanu.

"Neşu se poate reface"
"Dochi" a vorbit înainte de Crăciun şi cu reporterii Ring, discutînd despre şansele de recuperare ale lui Mihăiţă Neşu. Bătineanu a rememorat, mai întîi: "În 2003, la Liepajas, jucam cu Dinamo în Cupa UEFA cu Metalurg, iar Dan Alexa de la noi a căzut fix în cap, la centrul terenului. Putea păţi ca Neşu, doar că am avut cu toţii noroc. A mers la spital, analize, totul în regulă, aşa sînt destinele. Mihăiţă a avut ghinion. Oricum, după ce-am citit în media, la gravitatea accidentării lui, performanţele la care a ajuns acum sînt uimitoare. Şi eu cred că-şi va reveni! Sînt semne că se poate recupera, va fi un exemplu pentru medicina recuperatorie".

8 trofee interne are Bătineanu cu Dinamo, două campionate, 4 Cupe şi două Supercupe ale României

Antrenorii dinamovişti în ultimul deceniu

Ediţia 2002-2003
Ion Moldovan
Florin Marin
Cornel Dinu
Ioan Andone

Ediţia 2003-2004
Ioan Andone

Ediţia 2004-2005
Ioan Andone

Ediţia 2005-2006
Ioan Andone
Esteban Vigo
Ion Marin
Florin Marin

Ediţia 2006-2007
Mircea Rednic

Ediţia 2007-2008
Mircea Rednic
Walter Zenga
Cornel Ţălnar
Gheorghe Mulţescu
Cornel Ţălnar

Ediţia 2008-2009
Mircea Rednic

Ediţia 2009-2010
Dario Bonetti
Ion Marin
Cornel Ţălnar

Ediţia 2010-2011
Ioan Andone

Ediţia 2011-2012
Liviu Ciobotariu
Dario Bonetti

Ediţia 2012-2013
Dario Bonetti
Dorinel Munteanu
Cornel Ţălnar

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  07 Ianuarie 2013, 00:25
Postat de dog_one pe 06 Ianuarie 2013, 15:27

IN AFARA DE REDNIC SI ZENGA TOTI ANTRNORI CARE AU FOST SUNT DE NIVELUL DOI CA VALOARE!

inseamna ca nu ai tangente cu fotbalul

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  07 Ianuarie 2013, 00:22
Postat de vaalah pe 06 Ianuarie 2013, 14:11

E bine ca acum cand falimentul este atat de aproape sa facem o istorie reala a clubului infiintat de securistii care au extermimat tot ce a fost mai valoros in neamul romanesc, la Canal , Aiud Pitesti Gherla samd .

cum poate vorbi tocmai un stelist,esti penibil....

bilaro
bilaro  •  06 Ianuarie 2013, 15:48
Postat de ando89 pe 06 Ianuarie 2013, 13:31

felicitari pentru idee, sunt niste oameni despre care nu spune nimeni nimic, decat atunci cand gresesc:( oare ce mai face sensei Florentin Marinescu, vreau sa-i urez La Multi Ani!

Il gasesti pe Facebook, si iti va raspunde, cu siguranta !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează