FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Precedente savuroase » Telefonul pe bancă n-a fost inventat de Stoichiţă :)

Mihai Stoichiţă +4   FOTO
Mihai Stoichiţă

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 aprilie 2012 21:52

Regretatul Ilie Savu a povestit cum un general i-a ordonat o schimbare la "fixul" de sub banca de rezerve.

Mihai Stoichiţă vorbind la telefon în minutul 56 al derby-ului cu Rapid. Imaginea respectivă a surprins pe toată lumea, însă tehnicianul roş-albaştrilor nu e cel care a brevetat această strategie. Există un precedent, în urmă cu peste 50 de ani, chiar pe banca Stelei, care la jumătatea anilor '50 se numea CCA. Există şi alte cazuri în care antrenorii şi-au folosit telefonul, fix sau mobil, în timpul celor 90 de minute, însă pentru alte lucruri, nu pentru a asculta ordinele patronilor.

Explicaţii penibile ale cuplului Stoichiţă - Stoica
Momentul din minutul 56 al partidei din Grant i-a bulversat total pe cei care au stat pe banca Stelei duminică seara. În decurs de doar cîteva zeci de minute, au oferit explicaţii diametral opuse atunci cînd au răspuns la întrebarea: "Cine a vorbit la telefon cu Stoichiţă?"
- Stoichiţă, imediat după meci: "Nu vă priveşte cu cine am vorbit la telefon, era ceva personal"
- Stoichiţă, la 45 de minute după meci: "Eu am mai mulţi oameni apropiaţi, chiar şi din staff, care stau sus, în tribună, şi m-au sunat să-mi spună una, alta, cum se vede meciul de acolo"
- MM, imediat după meci: "Cu cine a vorbit Stoichiţă la telefon? Foarte probabil cu Gigi Becali, dar care e problema? E ceva obişnuit pentru că patronul nostru e foarte implicat"
- MM la 45 de minute după meci: "Ce e anormal ca antrenorul să vorbească la telefon pe bancă?! O să vă aduc imagini din Anglia să vedeţi că acolo există chiar telefon fix. De ce nu luaţi în considerare că exista cineva în tribună cu care vorbea? Cineva care vedea mai bine ce se petrece pe teren. Exact aşa proceda şi Dan Petrescu la Urziceni!".

În '56 telefonul stătea sub bancă
Chiar şi în urmă cu zeci de ani se folosea telefonul pe banca tehnică. Ilie Savu (foto), fost portar şi antrenor la CCA, a povestit în anii trecuţi un episod incredibil petrecut în primăvara lui 1956. "Celebra echipă engleză Luton Town a venit la Bucureşti pentru a juca împotriva noastră. Înaintea jocului m-am întîlnit cu Gheorghiu-Dej, care era liderul Partidului Comunist şi preşedintele Consiliului de Stat al republicii, şi mi-a zis «Vezi să nu ne bată capitaliştii!».

În minutul 8, Zavoda a greşit şi s-a făcut 0-1. Imediat, generalul Ion Gheorghe m-a sunat pe telefonul de sub banca pe care stăteam şi mi-a zis să-l bag pe unul Caricaş, dar eu l-am băgat pe Bukossy. La pauză conduceam cu 3-1, însă generalul a venit foarte nervos în vestiar şi m-a luat la rost. I-am zis că o fi el general, dar în vestiarul echipei eu sînt mareşal. Acel meci s-a terminat 5-1 pentru noi", a povestit Ilie Savu, care a decedat în noiembrie 2010, cînd avea 90 de ani.

Ferguson dădea indicaţii la "fix"
Pînă în urmă cu mai mulţi ani, în Premier League, atunci cînd erau suspendaţi, antrenorii aveau posibilitatea să ţină legătura telefonic cu secunzii. Aşa s-a întîmplat inclusiv cu Alex Ferguson (foto în galerie), care vorbea la un telefon fix în timpul jocurilor pentru a oferi anumite indicaţii şi pentru a solicita cine să fie schimbat şi cine să intre.

Zenga a vorbit şi el la telefon pe Giuleşti
Nu Stoichiţă a fost primul antrenor al Stelei care a discutat la telefon în timpul unui derby cu Rapid, disputat în Grant! În august 2004, Walter Zenga, care preluase Steaua de doar 10 zile, a stat conectat tot meciul, prin intermediul sistemului hands-free (foto în galerie), cu secundul său, Massimo Pedrazzini, aflat în tribună şi de la care afla modul în care se vede de sus aşezarea echipei în teren.

Mourinho foloseşte iPad-ul
În timp ce Stoichiţă susţine că anumiţi colaboratori de-ai săi îi furnizează informaţii tactice prin telefon, Jose Mourinho foloseşte în timpul meciurilor lui Real Madrid un iPad special (foto în galerie). "Mourinho Tactical Board" beneficiază de un soft care îi dă posibilitatea celui mai bun antrenor din lume să fie la curent cu toate informaţiile despre adversar, jucător cu jucător sau strategie de joc.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
bdevil
bdevil  •  01 Mai 2012, 12:49

Mare om si mare jucator nea Ioji. Farul se mandreste cu el.

inginerul.
inginerul.  •  01 Mai 2012, 10:34
Postat de red77 pe 01 Mai 2012, 07:49

ce e si mai amuzant in poza aia e pozitia lu slughita ! e cea a ghiocelului adica a slugii umile ! din pozitia aia singurele vorbe pe care le poti spune este " SA TRAITI SEFU ! AM INTELES ! VOI EXECUTA INTOCMAI SI LA TIMP ! CE BINE VEDETI DUMNEAVOASTRA SEFU MISCARILE DIN TEREN ! NICI GURDIOLA NU LE VEDEA ! "

ai uitat-o pe cea mai importanta: Fie voia ta patroane!

red77
red77  •  01 Mai 2012, 07:49

ce e si mai amuzant in poza aia e pozitia lu slughita ! e cea a ghiocelului adica a slugii umile ! din pozitia aia singurele vorbe pe care le poti spune este " SA TRAITI SEFU ! AM INTELES ! VOI EXECUTA INTOCMAI SI LA TIMP ! CE BINE VEDETI DUMNEAVOASTRA SEFU MISCARILE DIN TEREN ! NICI GURDIOLA NU LE VEDEA ! "

Vezi toate comentariile (6)
Comentează