FOTBAL  »  Superliga  »  MITICĂ LA BRUTĂRIE

Presa, a patra putere! » L-am legitimat pe Sepsi, doar pe Dragomir nu-l putem da jos

Speriat de dezvăluirile de ieri din Gazetă, Dumitru Dragomir a dat liber pentru transferul lui Sepsi (24 ani) la FCM Tg. Mureş doar sub presiunea mediatică
Speriat de dezvăluirile de ieri din Gazetă, Dumitru Dragomir a dat liber pentru transferul lui Sepsi (24 ani) la FCM Tg. Mureş doar sub presiunea mediatică

Articol de , - Publicat sambata, 10 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 martie 2012 23:45

După ce Gazeta a atacat ieri complicitatea dintre Dragomir şi Iancu, în urma căreia Tîrgu-Mureş nu-l putea folosi pe Sepsi, Liga l-a legitimat pe fotbalist imediat după publicare! Cu o zi înainte, asistaserăm la încă o cedare a lui Dragomir: după ce a apărut la Radio GSP, Adrian Ionescu a fost reangajat la Ligă. Numai pe Mitică însuşi nu-l putem urni. Deocamdată

Şeful Ligii şi-a consultat avocaţii, a cerut încă o confirmare de la FRF şi abia apoi a dat dispoziţie să i se dea drept de joc lui Sepsi. Internaţionalul va putea juca în tricoul mureşenilor la partida de acasă cu Voinţa Sibiu. El a preluat tricoul cu numărul 11, care l-a făcut celebru pe Boloni la ASA.

Tensiunea a atins cote maxime ieri la sediul LPF. După apariţia în Gazetă a culiselor cazului Sepsi, Dumitru Dragomir s-a văzut nevoit să ia o decizie. De la prima oră i-a desemnat pe secretarul general Valentin Alexandru, pe şeful de la "Competiţii", Claudiu Popa, şi pe secretarul general de la comisii, Paul Mincu, să studieze actele de la TAS. Nimeni nu îndrăznea să formuleze un răspuns clar. Nici de la FRF nu venea vreo confirmare, solicitată de Ligă încă de joi. Ulterior a ajuns la sediu şi avocatul LPF, Cătălin Ciubotă.

"Daţi în scris şi semnaţi!"
Dragomir n-a vrut să participe la discuţii. "Băi, nu mă faceţi să greşesc, că mă curăţă ăştia! Nu mă interesează cum procedaţi, dar să fie legal! Sînteţi avocaţi şi specialişti în regulamente, d-aia vă plătesc! Daţi o decizie în scris, o semnaţi şi răspundeţi pentru ea!", le-a spus Mitică celor patru şi a plecat la el în birou. "«Ăştia» erau presa şi DNA-ul", a dezvăluit o sursă LPF.

Confirmarea de la FRF
În fine, în jurul orei 13:00, au sosit aproape simultan două documente. A doua confirmare de la TAS, tradusă din engleză, şi un act de la Departamentul Juridic al FRF în care era inserat şi un pasaj din stenograma Comitetului Executiv din 17 februarie în care se preciza că "decizia TAS în cazul Sepsi trebuie pusă în aplicare integral".

Avocatul Ligii, Cătălin Ciubotă, a confirmat că totul e OK. Cînd să se înregistreze legitimarea lui Sepsi la FCM Tg. Mureş, a apărut altă problemă. La LPF nu mai exista cererea de transfer a fotbalistului! În cele din urmă s-a depus o alta şi, în jurul orei 14:30, Laszlo Sepsi a devenit jucător cu acte în regulă al mureşenilor. El ar putea debuta chiar mîine, în partida FCM Tg. Mureş - Voinţa Sibiu.

Primul efect: Iancu îl reclamă la DNA pe Dragomir
Decizia ligii de a permite celor de la Tg. Mureş să-l legitimeze pe Sepsi a trezit reacţia vehemntă şi aşteptată a Timişoarei. "LPF nu are temei juridic să îi dea drept de joc la altă echipă, nu are cum să se joace cu drepturile federative ale jucătorului. Îi voi face plîngere lui Dumitru Dragomir la DNA pentru că este vorba de un milion de euro şi este normal să fac asta", a spus Marian Iancu, finanţatorul bănăţenilor. (Adrian Bucur)

"Sînt fericit că am ajuns la capăt după o luptă lungă. Obiectivul numărul unu e acum să ajut noua mea echipă să scape de la retrogradare şi să rămîn în atenţia selecţionerului" (Laszlo Sepsi, fundaş FCM Tg. Mureş)

Naşu' dă liber la bannere cu ”Sandu lăptaru'"

Mircea Sandu deschide stadioanele României pentru bannerele gen "Mitică la brutărie", dar numai la partidele disputate sub egida FRF (meciurile de acasă ale echipelor naţionale, Cupa României, Liga 2, Liga 3): "Eu, ca preşedinte al federaţiei, pe tot ce înseamnă competiţii organizate de FRF, nu mă supăr dacă suporterii vin la meci cu un mesaj care să fie civilizat. Mă face Sandu lăptaru', bucătaru' sau ospătaru', nu mă deranjează! Care-i problema dacă apare un banner «Jos Naşu'!»? Să strige, domne, că e frumos! Dacă e despre mine, e OK". Iar "locotenentul" lui Sandu, Dumitru Mihalache, s-a enervat teribil cînd Naşu' a fost întrebat dacă vor fi permise mesaje anti-Sandu şi anti-Dragomir la finala Europa League: "Ce întrebări sînt astea?! E o chestiune foarte sensibilă la români!". (Viorel Tudorache)

CLICK AICI pentru a intra în campania "Mitică la brutărie". Scrie-le lui Dragomir şi Sandu de ce vrei ca ei să demisioneze

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
denyblue_29
denyblue_29  •  11 Martie 2012, 00:02

Salut initiativa voastra si a mass-media la aceasta operatiune:CADEREA DICTATORILOR din sefia fotbalului romanesc.impreuna cu voi suntem mai puternici si pana la urma vom invinge coruptia,escrocheria,minciuna,indiferenta,birocratia acestor CALAI care conduc sportul romanesc de cateva decenii.sau lipit de scaunul puteri si vor sai acceptam la nesfarsit.lasati sportul in pace,nu faceti idemul politicii.sunt oameni tineri din GENERATIA DE AUR care pot da satisfactie fotbalului.PLeCATI BATRANI SMECHERI CE SUNTETI.cititi mesajul meu pentru a incuraja opinia publica,va rog.succes.DANIEL din londra

viiktor
viiktor  •  10 Martie 2012, 19:19

JOS (DIN FUNCTIE) DUMITRU DRAGOMIR! JOS (DIN FUNCTIE) MIRCEA SANDU! HAI VASLUI! HAI ROMANIA!

axl_41
axl_41  •  10 Martie 2012, 17:25

Totul despre Dumitru Dragomir aici: s://www.facebook.com/adminstiinta/posts/299708143428542?notif_t=like

Vezi toate comentariile (12)
Comentează