FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Prima controversă la Dinamo » Andone: "Îi vreau pe Varga şi pe Bălan!" / Borcea: "Eu zic să-l luăm pe Răduţ!"

Ioan Andone, Andone, Al Ahli Dubai
Ioan Andone, Andone, Al Ahli Dubai

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2010 00:00

Preferinţele antrenorului nu coincid cu cele ale preşedintelui executiv.

Prima fisură în relaţia dintre Ioan Andone şi Cristi Borcea? Înainte de a pleca în concediu pentru o săptămînă în Cipru, tehnicianul cu atribute de manager general i-a cerut pe Dacian Varga (26 de ani) şi pe Tibi Bălan (29 de ani). A spus-o şi oficial: "Da, obligatoriu îi vreau pe cei doi. O să vedem şi dacă putem să-i aducem". Bălan a fost deja contactat de către roş-albi, răspunsul lui fiind clar: "Da, aş veni la Dinamo!".

Ce nu-i place lui Borcea
Insistenţa lui Andone se loveşte de două obstacole. Şiman, patronul Sportului, nu agreează varianta dorită de "cîini", aceea a unui împrumut al jucătorilor în Ştefan cel Mare. Apoi, lui Borcea nu-i plac Varga şi Bălan. Despre primul are chiar o impresie proastă. "O fi fotbalist, dar e băgat în multe cancanuri. Asta ne lipseşte nouă? N-avem destule probleme de imagine", a spus el într-un cerc de apropiaţi. Varga tocmai s-a întors dintr-o vacanţă în Brazilia, alături de Pulhac şi de Ropotan, după ce în iarnă s-a distrat cu aceştia în Singapore!

Răduţ, săptămîna viitoare
Visul lui Borcea este Mihai Răduţ, tînăra speranţă a lui Inter Curtea de Argeş. "Îl vreau pe copilul ăsta de 20 de ani, simt că va ajunge mare. Nu m-am înşelat în privinţa lui Alexe, la fel cred şi în Răduţ", le-a zis Borcea celorlalţi oficiali ai clubului. Cu ajutorul fraţilor Becali, vrea să rezolve săptămîna viitoare transferul. Argeşenii cer 700.000 de euro, dinamoviştii susţin că vor rezolva mai ieftin, la mijloc fiind şi nişte afaceri personale între acţionari şi Benone Lazăr, patronul lui Inter.

4 goluri şi două pase decisive a reuşit Mihai Răduţ în cele 27 de partide jucate pentru Inter Curtea de Argeş. El a debutat recent în "naţională", la 2-3 cu Ucraina

2 goluri a înscris Varga în tur în cele 14 partide disputate pentru Unirea Urziceni, unul dintre ele fiind marcat în Champions League

14 meciuri a jucat Tibi Bălan pentru Urziceni în turul campionatului, fără să înscrie, însă a dat două pase decisive

Varga: "Prioritar e un transfer afară"
Ieri, Dacian Varga a zis la GSP TV: "Pînă pe 30 iunie sînt jucătorul Rapidului, apoi o să văd unde ajung. La Sportul nu rămîn, iar Dinamo încă nu m-a contactat, nu ştiu dacă mă vrea cu adevărat. Dacă îmi va face o propunere, o s-o iau în considerare, sînt profesionist. Dar orice jucător îşi doreşte să joace în străinătate, aşa că aş vrea afară, să încerc, să văd dacă pot. Am doar propuneri, nu şi oferte. Sînt discuţii cu echipe din Rusia şi din Germania".

"Sper să joc la una din primele şase clasate, dar ideal ar fi să plec în străinătate. Aş fi dispus să renunţ la performanţe pentru un salariu mai bun"
Tiberiu Bălan, mijlocaş

Nici o şansă la Galamaz
Dinamo visa să-l ia pe Galamaz în această vară, dar managerul Urziceniului, MM Stoica, le-a transmis "cîinilor" că nu va permite vreunui jucător să meargă în Ştefan cel Mare. Oricum, ialomiţenii nu-l cedează pe stoper sub un milion de euro. Vor să-l vîndă afară, dar Adrian Porumboiu a transmis că va plăti el clauza de reziliere a lui Galamaz ca să vină la Vaslui.

Doman, săptămîna viitoare
Mijlocaşul Cătălin Doman (22 de ani, FC Argeş) e aşteptat să semneze cu "cîinii" la începutul săptămînii viitoare. Roş-albii au negociat şi ieri transferul său, încercînd să-i convingă pe piteşteni să-l lase gratis în Ştefan cel Mare şi să primească 50% dintr-o eventuală revînzare. Argeşul cere 200.000 de euro.

Lopes e aşteptat la Bucureşti
Şefii roş-albilor l-au invitat la Bucureşti pe brazilianul David Lopes (27 de ani, liber de contract) pentru a semna contractul săptămîna viitoare. Fundaşului i s-a pregătit un salariu anual de 15.000 de euro, plus o primă de instalare de 75.000 de euro. Dinamo vrea un acord valabil pe un sezon, fiindcă sud-americanul a jucat un singur meci în ultimele 6 luni, după ce s-a certat cu şefii Cordobei.

Prunea cere dispensă
Pentru a însoţi echipa în stagiul din Austria, Florin Prunea va cere o dispensă din partea autorităţilor române ca să-i permită să părăsească ţara. Managerul sportiv ar trebui, în mod normal, să conducă delegaţia la finele lunii, dar are interdicţie să părăsească România după ce-a fost implicat în scandalul de corupţie privind "cazul Penescu".

- Andone a plecat în concediu, o săptămînă, în Cipru: "A fost o perioadă agitată, dar n-o să mă relaxez sută la sută. Ţin telefonul deschis, n-o să fie linişte totală".
- Adversari tari pentru roş-albi în stagiul din Austria, în perioada 23 iunie - 5 iulie: cu Maccabi Haifa (Israel, locul 2), Austria Viena (locul 2), Lokomotiv Moscova (locul 4, Rusia) şi Red Bull Salzburg (campioana Austriei).

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (14)
 •  05 Iunie 2010, 22:35

Borcea nu fii idiot si adui pe Varga si Balan

 •  05 Iunie 2010, 13:50

Aş fi dispus să renunţ la performanţe pentru un salariu mai bun" Daca spunea in campionatul Serbiei, Croatiei sau in Rusia asa ceva, il decapitau suporterii..dar mentalitatea unor romani care s-ar prostitua..

 •  05 Iunie 2010, 13:32

radut ar fi un transfer f bun.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close