FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI

Primarul Timișoarei și clubul ACS Poli acuzați de impresarul lui Mailat: "Ar fi mult mai potrivit ca DNA-ul să verifice cum e finanțat clubul"

Articol de GSP - Publicat joi, 14 septembrie 2017 15:34

Mijlocașul Sebastian Mailat tinde să devină un caz la ACS Poli Timișoara. Fotbalistul de 19 ani a impresionat și-a atras atenția celor de la FCSB și Slovan Bratislava așa cum au precizat reprezentanți ai clubului și primarul Nicolae Robu, aceștia edilul șef al orașului și conducătorii clubului l-au acuzat pe agentul jucătorului de lucruri necurate.

Sorin Drapanotis, agentul lui Mailat, a reacționat la acuzele ce i-au fost aduse, prin intermediul unui comunicat:

"În vara anului 2015, a fost semnat primul contract de muncă dintre jucător și ACS Poli Timișoara. De-a lungul celor două sezoane în care a activat la acest club, nu au existat neînțelegeri de natură litigioasă, cu toate că au fost întârzieri permanente la plata salariului. Salariul lunar al jucătorul a crescut de la suma de 1.800 lei, stabilit inițial, la suma de 3.800 lei, cât este și în prezent, iar jucătorul și-a îndeplinit toate obligațiile față de club.

Pe la jumătatea lunii iulie a acestui an, când restanțele salariale înregistrate față de jucător depășiseră 120 de zile de întârziere la plată, salariul fiind datorat pentru mai mult de 4 luni, am contactat reprezentanții clubului cu scopul de a obține plata unei părți din drepturile salariale scadente și neachitate. La acel moment, reprezentantul clubului, domnul Radu Birlică, m-a asigurat ca problemele se vor rezolva, promisiuni ce au rămas fără niciun rezultat. De la momentul primelor discuții, purtate doar cu scopul de a obține plata drepturilor salariale restante, și până la data sesizării comisiei, clubul nu a realizat nicio plată.

Am ajuns astfel la concluzia că ACS Poli Timișoara se află în imposibilitatea de a achita drepturile salariale, în cuantum de doar 3.800 lei, cuvenite unui jucător din Liga I, și, mai mult, de a asigura stabilitate contractuală și de a oferi, măcar în aparență, garanția plății drepturile salariale viitoare. Chiar domnul vicepredinte Birlică susținând că "puteti sa va bagati toți memorii, că bani nu sunt, dacă nu se aprobă finanțarea în Consiliul Local.

"În acest context, am decis, la data de 6 August 2017, să formulăm o cerere de încetare a raporturilor contractuale, întrucât nu vedeam niciun interes real al clubului față de plata salariului (și așa ridicol de redus față de restul coechipierilor care sunt remunerați în medie cu 4.000 de euro net pe lună), jucătorul Mailat depunându-și așadar prin avocat cererea de reziliere a contractului cu justa cauza. Subliniez ca la data depunerii cererii restantele salariale însumau mai mult de 140 de zile, in conditiile in care regulamentele prevăd ca in cazul unei intarzieri de minim 90 de zile, rezilierea unilaterala se poate solicita.

Nu există niciun grup organizat la mijloc care sa aiba scopul de a-l deturna pe jucator de la club, ci doar o situatie clara in care clubul a actionat cu lipsa de interes/diligenta fata de jucatorul sau, perfect indreptatit dupa patru luni si jumatate de neplata sa nu mai accepte aceasta situatie si sa-si rezilieze contractul de munca. Fac precizarea ca sunt in primul rand, de multi ani, un apropiat al parintilor lui Sebastian Mailat inainte de orice altceva, motiv pentru care apreciez drept ridicole si aberante afirmatiile cum ca as incerca sa ma imbogatesc de pe urma lui

Primarul Robu vorbeste despre un "grup infractional organizat"in speranta de a crea o falsa impresie, insa as sugera sa se stabileasca in ce calitate vorbeste, in afara de cea de patron inchipuit al echipei; clubul nu este finantat de Primaria Timisoara, lucru de altfel declarat ilegal si confirmat chiar de catre primar. In schimb, consider ca ar fi mult mai potrivit ca DNA-ul sa verifice care sunt societatile care in prezent sustin financiar clubul prin imprumuturi si sponsorizari si daca nu cumva toate au incheiate diverse contracte pe bani grei ca prestatori de servicii cu Municipiul Timisoara, respectiv daca aceasta imprejurare e o pura coincidenta sau nu.

Vicepresedintele Birlica vorbeste de daramarea carierelor tinerilor fotbalisti prin incheierea de contracte de asistenta juridica, insa in mod bizar in ultimul an zvonistica din jurul clubului a nominalizat tocmai o persoana apropiata dumnealui, avocat de profesie, ca avand incheiate contracte de asistenta juridica in scopul reprezentarii unora dintre jucatorii tinerii (internationali de tineret) legitimati la ACS Poli. Daca aceasta imprejurare este sau nu adevarata pot stabili tot organele competente (ca tot se vorbea de DNA). La fel cum ar putea sa fie de competenta anumitor organe motivul pentru care au fost platite salariile in mod preferential anumitor jucatori, in vreme ce marea majoritate a jucatorilor, incluzandu-l pe Sebastian Mailat, jucau pe gratis.

Din cate cunosc, nu a existat nicio oferta concreta, nici de la Steaua si nici de la vreun alt club pentru jucatorul Mailat, mie personal, în calitate de reprezentant al jucătorului, nu mi-a fost înaintată o astfel de ofertă, dar nici jucătorului. Precizez ca despre pretinsa oferta de la Steaua am citit in presa dupa momentul depunerii cererii de reziliere, fara ca eu sau jucatorul sa fim contactati vreodata de cineva de la Steaua sau de la ACS Poli in urma acestei pretinse oferte, pentru a negocia termenii imaginarului contract cu Steaua.

In privinta celeilalte asa-zise oferte de la Slovan Bratislava, precizez ca nici aceasta nu exista. La trei saptamani de la debutul litigiului, domnul Birlica m-a informat ca exista o oferta de la acest club, dar nu a vrut sa mi-o arate, spunandu-mi ca voi fi contactat de catre impresarul care reprezinta Slovan, el avand oferta clubului slovac,ceea ce nu s-a intamplat niciodata.

In alta ordine de idei, insist asupra faptului ca niciodata nu m-am opus ca si clubul ACS Poli Timisoara sa obtina de pe urma vanzarii lui Sebastian Mailat o suma de transfer, iar daca mi se prezenta o oferta reala chiar si dupa depunerea cererii de reziliere, eram oricand gata sa ma asez la masa negocierilor. Din pacate, toate aceste asa-zise oferte sunt aruncate in spatiul public de catre primarul Robu si vicepresedintele Birlica in scopul de a-si masca propria incompetenta manifestata prin neplata salariului timp de mai mult de patru luni jucatorului cu unul din cele mai mici salarii din echipa.

Este foarte interesant cum, a doua zi dupa depunerea cererii de reziliere de catre noi, clubul ACS Poli a achitat foarte prompt restantele salariale aferente lunilor martie, aprilie si mai, iar inca o zi mai tarziu a achitat contravaloarea salariilor pentru lunile iunie si iulie, aceasta din urma inca nescadenta, Sebastian Mailat devenind astfel primul si singurul jucator din istoria lui ACS Poli cu platile salariale in avans.

Este evident ca clubul, afland de depunerea cererii de reziliere, a incercat doar sa actioneze spre a impiedica rezilierea contractului lui Sebastian Mailat, acesta din urma alaturi de Andrei Artean (si el angajat in discutii care puteau duce la o reziliere unilaterala) fiind singurii jucatori spre care s-au facut plati salariale in saptamana in discutie.

Doresc totodata sa-mi exprim o intrebare, usor retorica: in conditiile in care clubul intr-adevar avea atatea oferte de transfer pentru jucatorul Mailat, de ce nu i-au facut platile salariale aferente, dat fiind cuantumul mic al salariului? Unde este logica in conduita clubului, atat de lipsit de interes in a-i plati salariul timp de patru luni si jumatate, dar pe de alta parte atat de dornic de a incasa o suma de transfer de pe urma lui? Va las pe dumneavoastra sa gasiti raspunsul. Inchei prin a-mi manifesta increderea ca membrii Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor nu vor ceda presiunilor insistente facute de catre cei de la club in cazul lui Sebastian Mailat si ca solutia pronuntata va fi in completa concordanta cu regulamentele federale", susține Sorin Drapanotis.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  08 Decembrie 2017, 23:04

Tot la el va ajunge si Mailat,tot prin manevre obscure,ca jiji numai de astea stie si asa a ajuns el mare si tare ca nu-i dadea mintea pe dinafara.

widoqq
widoqq  •  14 Septembrie 2017, 19:03

Vlad de la Craiova nu tot asa a ajuns la echipa lui Gigi Puscarie?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează