FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Primul transfer la Dinamo e low cost: un mijlocaş de la Severin vine din postura de jucător liber

Neacşă va fi coechipier cu Marius Alexe din sezonul viitor.
Neacşă va fi coechipier cu Marius Alexe din sezonul viitor.

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 30 mai 2013 20:59

Alexandru Neacşa, mijlocaşul dreapta al Severinului, va semna cu Dinamo, din postura de liber de contract.

S-a creionat primul transfer al roş-albilor: Alexandru Neacşa şi-a dat acordul să semneze cu Dinamo, s-a înţeles pentru un contract pe 3 ani, iar actele se vor semna în acest week-end. Fotbalistul a fost dorit şi în iarnă în Ştefan cel Mare, iar Gazeta Sporturilor a anunţat de acum două săptămîni intenţiile "cîinilor" de a urgenta rezolvarea afacerii.

Neacşa, 21 de ani, poate evolua ca mijlocaş dreapta şi ca mijlocaş central, mai avea oportunităţi din străinătate, dar a vrut să semneze cu Dinamo. Are un salariu modic, 2.500 de euro pe lună, dar bonusurile îi pot aduce un cîştig cel puţin dublu pentru fiecare lună petrecută în tricoul alb-roşu.

Neacşa a venit din postura de fotbalist liber de contract, după ce-a încheiat acordul cu CS Severin, echipă retrogradată în liga secundă. Urmează şi alte negocieri cu diverşi jucători. Printre certitudini se numără şi readucerea de la U Cluj a mijlocaşului Adrian Popa II. Totodată, se va antrena cu echipa, în cantonamentul din vară, şi mijlocaşul ofensiv al Unirii Cîmpina, L3, Mamadou Camara, 22 de ani.

Şi Luchin vrea să plece
Srgian Luchin ar dori să părăsească Dinamo, în vară, a declarat la Dolce Sport: "Sîntem dezamăgiţi acum, la final, cînd vezi că alţii pot, iar noi nu. Ce mi-e locul 5, 6 sau 7, nu e nici unul onorant. Iar sezonul a fost ratat. Am trăit multe dezmăgiri în actualul sezon, parcă nu mă regăsesc în acest proiect, în această reconstrucţie. Nu am văzut nici un plus. Or fi fost lucruri pozitive, dar s-au dus pe Apa sîmbetei".

"E un moment greu, foarte greu, pentru Dinamo. Pentru mine este un risc mare şi-un efort. Vrem să ajungem pe podium, acolo unde ne este locul. Le-am zis jucătorilor doar atît: "Măi băieţi, dacă voi nu vreţi, lăsaţi că vin alţii!". Unii au fiţe, dar sînt puţini aceia" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

5,57 este media notelor gsp primite de Alexandru Neacşa în acest sezon, exact cît este media lotului lui Dinamo

154 este indexul Instat al lui Neacşa în acest sezon. Media în Liga 1 este 174

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Intră şi Ciobi în luptă
Liviu Ciobotariu, antrenorul cu care Dinamo s-a luptat la titlu două treimi din campionatul trecut, a apărut şi el pe lista celor ce-ar putea prelua echipa, după demiterea lui Ţălnar. Tehnicianul a pregătit ultima dată pe CSMS Iaşi, acum e liber de contract. E o soluţie ieftină. "Antrenorul potrivit este un dinamovist dornic de performanţă. De preferat unul tînăr, fost fotbalist, să arate ce poate. Sînt mai multe variante, o vom alege pe cea mai bună pentru această perioadă de reconstrucţie". Rednic pare să fugă de Dinamo: "Am înţeles că Borcea va reveni în forţă, aşa că eu nu mă bag!".

Anghelache vrea statuie
Acuzat de Cornel Dinu că se ocupa de spionaj industrial în urmă cu trei decenii, Constantin Anghelache a reacţionat: "Înseamnă că sînt un om inteligent, un prost nu se ocupă cu aşa ceva. Eu am spus despre el că a fost şeful circulaţiei din Tîrgovişte? Pentru cine am făcut spionaj economic? Pentru chinezi? Aaa, pentru România! Atunci, să-mi ridice o statuie. Vorbeşte prostii, are multe greutăţi pe suflet şi, de regulă, Dumnezeu le compensează".

"Răzvan fuge de România"
Mircea Lucescu a fost ieri, din nou, în Complexul Dinamo, cu ocazia inaugurării Sălii Polivalente: "Răzvan Lucescu nu se-ntoarce din Qatar, are un contract de îndeplinit, nu vine la Dinamo. Voi, presa, televiziunea, oamenii de fotbal, l-aţi aruncat departe de România! Nu-i va trece supărarea prea rapid. Dacă eu voi ajuta Dinamo? Să vedem. Multe lucruri se vor schimba, uşor! M-am bucurat că suporterii au regăsit drumul spre stadion. În 1990, Dinamo avea mai mulţi suporteri ca Steaua".

"Să prindem Steaua"
Fost premier şi candidat la Preşedinţie în 2004, Adrian Năstase s-a conversat ieri cu foştii şi actualiI şefi ai lui Dinamo, la inaugurarea Sălii Polivalente din Ştefan cel Mare. Suporter al "cîinilor", Năstase a declarat: "Sper să ne revenim şi să prindem Steaua, care are nişte rezultate foarte bune. I-am invidiat pe rivali cînd au făcut petrecerea acum cîteva zile. Cînd eram eu premier, Dinamo era principala forţă din România, sper să-şi revină curînd".

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (70)
adimutu14
adimutu14  •  31 Mai 2013, 20:57

Mi se pare un transfer interesant, a apartinut Scolii de fotbal Gica Popescu, a jucat multe meciuri la Severin, chiar ne'a dat un gol contra ei, e tanar...eu zic ca e un transfer destul de ok pentru inceput.

mitzoze
mitzoze  •  31 Mai 2013, 20:24

asa trebuie reconstruita echipa cu jucatori tineri si dornici de afirmare,vreti jucatori gen cristea a care nu putea sa alerge? mai bine cu tineri care sa manince gazonu pina in ultimul minut pina la urma asa se face spectacol sa alergi si sa te daruiesti pentru fiecare minge

bitu1974
bitu1974  •  31 Mai 2013, 17:10

Luăm jucători de la retrogradate, acolo o să fim. Conform Gazetei acest jucător este sub media campionatului deci nu este jucător de locurile 1-3 acolo unde fiecare DINAMOVIST vreasă fie. Să nu uităm că acum 3 ani sTEAUA a procedat la fel transferând vreo 6 jucători de la retrogradate şi nu i-a fost bine.

Vezi toate comentariile (70)
Comentează