FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Programul e de partea lor » Motivele pentru care giuleştenii pot visa să iasă campioni

Programul din retur îi avantajează pe rapidişti.
Programul din retur îi avantajează pe rapidişti.

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 20:35

Oamenii de fotbal o văd favorită la titlu pe Rapid şi pentru că elevii lui Răzvan Lucescu vor disputa pe teren propriu 9 din cele 16 meciuri rămase.

Giuleştiul speră la al patrulea titlu din istorie şi are şi motive să o facă, deşi se află la 3 puncte în spatele liderului Dinamo. Dintre formaţiile cu pretenţii, Rapidul are cel mai bun program în partea doua a campionatului. Alb-vişiniii vor juca acasă 9 din cele 16 meciuri ce mai sînt de jucat. În plus, pe stadionul "Valentin Stănescu" vor veni Dinamo, Steaua şi Oţelul, în vreme ce singurul derby pe care alb-vişiniii îl au programat în deplasare e cel cu CFR Cluj. De asemenea, rapidiştii au scăpat deja de un adversar puternic, şi anume FC Vaslui, formaţie cu care s-a întîlnit în ultimul meci din 2011 şi căreia în acest sezon i-a luat toate cele 6 puncte!

Pe lîngă programul accesibil, mai sînt şi alte argumente care-i fac pe giuleşteni să creadă că pot ieşi campioni. Aceştia au avut un parcurs bun în pregătire, bifînd 6 victorii, 5 remize şi doar o înfrîngere, iar Răzvan Lucescu are la dispoziţie un lot plin de jucători experimentaţi, dar şi însetaţi de performanţă.

Dan Petrescu, antrenorul lui Kuban Krasnodar şi cel care sezonul trecut a mers pe mîna Oţelului, consideră că anul acesta va fi al Rapidului: "De obicei le nimeresc, iar acum spun că giuleştenii au cele mai mari şanse să termine pe primul loc". Tot pe rapidişti pariază şi un alt fost internaţional, Gică Popescu: "Au un joc foarte organizat şi fotbalişti valoroşi. Pot lua titlul!". Dănuţ Lupu, fost rapidist, dar şi dinamovist, e de aceeaşi părere: "Încă din vară am spus că giuleştenii sînt favoriţi, dar acum sînt şi mai sigur că ei vor lua titlul".

Casele de pariuri trag de timp
Deşi la începutul lunii februarie se afişaseră cotele pentru cîştigarea campionatului, zilele trecute bookmakerii le-au scos şi, cel mai probabil, le vor reafişa după primele două etape din retur. Favorita caselor de pariuri era liderul Dinamo (3.00), urmat de CFR (3.30) şi apoi de Rapid (3.80). Următoarele cotate cu şanse la primul loc erau Steaua (4.50) şi Vaslui (12.00). Fosta campioană, Oţelul Galaţi, avea o cotă de 25.00. (Dan Bâra)

"Nu vreau să mă retrag pînă cînd nu mai iau un titlu cu Rapid. Eu port noroc acestui club şi veţi vedea că la vară vom fi campioni" (Daniel Pancu, atacant Rapid)

"În acest sezon ne luptăm atît pentru titlu, cît şi pentru Cupa României. Nu ştiu dacă vom reuşi, pentru că e nevoie şi de puţin noroc, însă vom face totul pentru a izbuti eventul" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

Programul Rapidului
Acasă / Deplasare
U Cluj (19) / Chiajna (21)
Petrolul (20) / FC Braşov (23)
Ceahlăul (22) / CFR (25)
Dinamo (24) / Mioveni (27)
Voinţa (26) / Astra (29)
Steaua (28) / Gaz Metan (31)
Tg. Mureş (30) / Sportul (33)
Pandurii (32)
Oţelul (34)

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

MM îl susţine pe Pancu
Fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, e de părere că Rapidul greşeşte că nu-i prelungeşte angajamentul lui Daniel Pancu (34 de ani). "Un jucător precum Pancone, un fotbalist care a evoluat ca el, n-ar fi trebuit să intre în ultimele 6 luni. Consider că giuleştenii au greşit pentru că acum atacantul pare ieşit din formă. Ca să joci bine, ai nevoie de linişte, iar Pancu n-a dat randament în Antalya. Nu contează vîrsta, eu l-am prins la Vaslui, în cele două săptămîni cît am stat acolo. Era accidentat, dar lucra în sală şi era mai transpirat decît ceilalţi, care se antrenau cu Lopez Caro", a spus MM la DigiSport.

Azi se semnează contractul
Preşedintele executiv al Rapidului, Constantin Zotta, se va întîlni azi, la ora 13:00, cu preşedintele CS Rapid, Vali Caciureac. Cele două părţi vor parafa noul contract de închiriere a stadionului "Valentin Stănescu". Înţelegerea se va întinde pe durata a trei ani şi alb-vişiniii vor achita lunar 1.500 de euro! "Ne-am înţeles, actele sînt făcute, lipsesc doar semnăturile. Am amînat puţin întîlnirea pentru că am fost ocupaţi cu deszăpezirea gazonului. Nu mai pot apărea probleme, echipa de fotbal va rămîne în Giuleşti", a spus Vali Caciureac.

"E timp de contracte noi"
Deşi în acest moment în lotul Rapidului sînt 7 jucători ale căror angajamente expiră în trei luni de zile, Răzvan Lucescu e mulţumit de situaţie şi nu consideră că e o problemă asta. "Atît timp cît fac parte din lot, vor avea respectul staff-ului tehnic. Mă bazez pe ei, dar trebuie să dea totul în fiecare meci. E simplu: joci, clubul te plăteşte! Şi dacă va fi să pleci, o faci cu mulţumirea că ai dat totul. Eu încerc să nu mă implic în aceste discuţii, dacă nu sînt întrebat, vreau să mă detaşez. Totuşi, au fost situaţii în care am fost nevoit să intervin în favoarea jucătorilor", a spus antrenorul la Dolce Sport.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (18)
massimo
massimo  •  27 Februarie 2012, 15:55
Postat de steaua.libera pe 27 Februarie 2012, 14:32

Bravo, la asta ma gandeam si eu :))

intrebarea e ce cautati sa comentati voi aici? S-au terminat vestile de stana? Mergeti linistiti la voi acolo si comentati despre jiji, liderul vostru cum l-ati sprijinit sa va ia banii din buzunar !

steaua.libera
steaua.libera  •  27 Februarie 2012, 14:32
Postat de zion4x pe 27 Februarie 2012, 12:51

cu siguranta va aparea si Criticul89 si probabil va spune ceva de genul: "se incearca destabilizarea Rapidului, se vrea ca jucatorii nostri sa se creada deja campioni. acest catalin popescu e un stelist care uraste Rapidul" :))

Bravo, la asta ma gandeam si eu :))

crystyanbet
crystyanbet  •  27 Februarie 2012, 13:12

hai Rapid!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează