FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE SINGURUL ZIAR ÎN CANTONAMENT CU STEAUA

Protasov l-a luat pe Ghionea la Rostov, iar Stoichiţă mai are doar 3 fundaşi!

Steaua
Steaua

Articol de , - Publicat joi, 21 ianuarie 2010 00:00

Căpitanul a semnat cu FC Rostov şi a lăsat o gaură mare în apărarea Stelei. Stoperii rămaşi în lot sînt Baciu, Jelev şi Tudose

Cu doar o lună înaintea primul meci din retur, Steaua are apărarea franjuri! De unde Stoichiţă se plîngea că ar mai avea nevoie de fundaşi, mai pierde încă un stoper titular! Fiindcă Sorin Ghionea şi-a găsit, în sfîrşit, echipă. FC Rostov e clubul cu care căpitanul Stelei a semnat ieri seară.
Valeriu Argăseală: "Ghionea se apropie de finalul carierei şi poate cîştiga mai mulţi bani"  (video)

Şi Rostov e tot în Turcia
Gruparea din prima ligă rusă e pregătită, din iarna asta, de Protasov, fosta glorie a "naţionalei" URSS care a antrenat în Ghencea. Oleg i-a convins pe proprietarii de la Rostov că investiţia în Ghionea ar fi bună, aşa că fundaşul va schimba hotelurile în Antalya, fiindcă şi noua lui echipă se pregăteşte tot acolo.

Baciu, Jelev, Tudose
Stoichiţă a mai pierdut în iarna asta un apărător, pe Ionuţ Rada, vîndut pe 300.000 de euro la Al Nasr. Pe oltean l-au înlocuit deja cu Jivko Jelev (30 de ani), adus de la Galaţi. În afara bulgarului, antrenorul mai are încă două soluţii pentru centrul defensivei: Eugen Baciu şi Tudose. Primul dintre ei abia a revenit după o accidentare gravă la spate, iar celălalt a prins, ca titular, doar două partide în acest sezon din Liga I.

100.000 de euro încasează Steaua în schimbul lui Ghionea (30 de ani). Fotbalistul avea o hîrtie oficială, semnată de club, care îi dădea dreptul să plece oriunde pentru această sumă

9 ani au trecut de la precedentul titlu cîştigat de Steaua fără Ghionea în echipă. Ex-gălăţeanul a fost adus în Ghencea în 2002

3 jucători mai există în lotul Stelei care să fi cîştigat măcar un titlu în carieră: Baciu, Nicoliţă şi Petre Marin

Cifrele lui Ghionea la Steaua:
- 190 de meciuri în toate competiţiile
- 3 trofee: două titluri şi o Supercupă
- e pe locul al treilea în istoria Stelei la numărul de meciuri jucate în cupele europene, cu 55 de partide. Primul e Lăcătuş, cu 72, iar al doilea e Nicoliţă, cu 56

"O să aduc doi-trei fundaşi, dar nu zilele astea. Stau pînă la limita perioadei de transferuri, ca să se mai ieftinească fotbaliştii"
Gigi Becali, patron Steaua

PREMIERĂ ÎN GHENCEA
Steaua schimbă pentru prima dată tot axul apărării

Stoichiţă se află într-o situaţie extrem de delicată, fiind nevoit să schimbe întreg axul central al defensivei faţă de finalul turului, cînd a jucat cu cuplul Ghionea - Rada. Este pentru prima dată în ultimii 5 ani cînd Steaua, la distanţă de mai puţin de două luni, modifică totul în centrul apărării.
Protasov: "Mi l-am dorit foarte mult pe Ghionea"  (video)

Apărarea Stelei în 2010
Golanski, Jelev, E. Baciu, P. Marin (Emeghara)
Apărarea în 2009
Golanski, Goian, Ghionea, P. Marin
Apărarea în 2008
Golanski, Goian, Ghionea, P. Marin
Apărarea în 2007
Saban (Golanski), Goian, Rădoi, P. Marin (Neşu)
Apărarea în 2006
Ogăraru (Saban), Goian, Ghionea, P. Marin (Neşu)
Apărarea în 2005
Ogăraru, Rădoi, Ghionea, P. Marin

Petre Marin, căpitan
După plecarea lui Ghionea, Stoichiţă se mai alege cu o dilemă, în afara faptului că rămîne total descoperit în centrul defensivei. Cui va oferi banderola de căpitan, cea care a stat pe braţul lui Ghionea în anul 2009? Alesul lui "Lippi" este Petre Marin, următorul pe listă fiind Ovidiu Petre.

"Purtarea banderolei este o onoare. Desemnarea căpitanului ne revine nouă, care votăm în vestiar. Apoi, un cuvînt de spus are şi Mihai Stoichiţă. Patronul nu a avut nici o implicare pînă acum"
Petre Marin

SONDAJ PE GSP.RO
Şi fanii îl vor pe "Jair"

Imediat după ce a anunţat în exclusivitate plecarea lui Ghionea la Rostov, site-ul gsp.ro a iniţiat un sondaj cu întrebarea cine ar trebuie să devină căpitanul Stelei? Aproape jumătate din voturi le-a strîns Petre Marin, cel mai vîrstnic şi mai vechi fotbalist din lotul actual al roş-albaştrilor. Cel poreclit Jair are 36 de ani şi 5 luni şi joacă în Ghencea din vara lui 2004.

Cine trebuie să fie căpitan după plecarea lui Ghionea?
Petre Marin    42%
Zapata    23%
Nicoliţă    14%
Ov. Petre    12%
Cr. Tănase    7%
Pînă aseară, la ora 20:30, au votat aproape 4.000 de persoane

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
kily
kily  •  21 Ianuarie 2010, 10:34

Gaura era in apararea Stelei cu Ghionea in teren!

 •  21 Ianuarie 2010, 10:22

ham,ham,haaaaaaaaaaam,tot la formula de echipa a lui bergodi se ajunge si steaua pe locurile 6-7..bravo becali.tine0o tot asa.

 •  21 Ianuarie 2010, 10:22

ham,ham,haaaaaaaaaaam,tot la formula de echipa a lui bergodi se ajunge si steaua pe locurile 6-7..bravo becali.tine0o tot asa.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează