FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Puiu e manager din umbră » Becali s-a sfătuit cu Iordănescu în privinţa transferului lui Stanciu

Iordănescu a cîștigat încrederea lui Becali, chiar dacă n-au colaborat niciodată ca patron și angajat
Iordănescu a cîștigat încrederea lui Becali, chiar dacă n-au colaborat niciodată ca patron și angajat

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 21:35

Becali l-a întrebat pe Iordănescu ce părere are despre Nicolae Stanciu şi dacă e de părere că investiţia în mijlocaşul Vasluiului ar fi rentabilă.

Becali are uneori mai mare încredere în oameni din afara clubului decît în staff-ul angajat de el. A cheltuit 700.000 de euro pe Nicolae Stanciu, atras fiind de admiraţia lui Piţurcă faţă de talentul mijlocaşului de la Vaslui, şi a continuat să ia referinţe despre internaţionalul de tineret de la Anghel Iordănescu.

Fostul selecţioner a avut ultimul cuvînt pentru realizarea afacerii: "L-am sfătuit să-l cumpere pe Stanciu şi să investească în oricare fotbalist român tînăr, fiindcă asta e cea mai bună cale de a avea succes în fotbal. Şi e bine şi pentru jucători tineri precum Stanciu să treacă în Ghencea sau la alt club de tradiţie, obişnuit să cîştige trofee, fiindcă numai aşa se poate vedea cu exactitate potenţialul acestor fotbalişti şi nivelul pînă la care pot creşte".

Iordănescu a fost surprins doar de deznodămîntul tratativelor: "Nu credeam că Becali chiar l-ar putea convinge pe Porumboiu să-l cedeze pe Stanciu, dar se pare c-a avut suficiente argumente". În afara lui Puiu Iordănescu, Nicuşor îl uimise deja pe Piţurcă.

Actualul selecţioner l-a convocat la "naţională" şi s-a implicat pînă şi în cariera de la club a playmaker-ului, sfătuindu-l pe Porumboiu să-l impună titular indiferent de preferinţele antrenorului Vasluiului, "fiindcă în scurt timp va deveni un jucător de bază al echipei naţionale!".

A refuzat să vină oficial
Iordănescu funcţionează ca un sfătuitor al lui Becali în campania de transferuri şi în general în problemele legate de echipă, dar nu a acceptat să joace şi oficial acest rol. Becali i-a propus de cîteva ori să vină preşedinte, dar Iordănescu a preferat să rămînă în afara clubului. "Nici dacă ar fi vorba să revin ca selecţioner, tot n-aş fi interesat! Poate doar să antrenez o echipă în care să se afle copiii mei, Andrei şi Alex, atît, altă implicare nu voi mai avea", a declarat Iordănescu la DigiSport.

"Becali m-a întrebat ce părere am despre Stanciu, dar sincer, nu ştiu cît a ţinut cont de opinia mea, e atît de şmecher încît cere sfaturi, dar face tot cum vrea el" (Anghel Iordănescu)

ALTE ŞTIRI:

1,5 milioane euro de la greci pentru Tătăruşanu
După ce Gazeta Sporturilor de ieri a scris despre un posibil transfer al lui Ciprian Tătăruşanu în această vară la Olympiakos Pireu, ziarişii greci au confirmat interesul pentru goalkeeperul de 27 de ani: "Olympiakos este interesată de serviciile portarului de la Steaua. Echipa din Pireu ar fi dispusă să plătească 1,5 milioane de euro pentru serviciile goalkeeper-ului, dar patronul Stelei cere aproape dublu. Aceste practici sînt obişnuite, mai ales că în urmă cu cîţiva ani spunea că nu va accepta nici o ofertă sub 6 milioane de euro pentru portarul său".

Stanciu criticat
Marius Şumudică a comentat la DolceSport trecerea lui Nicuşor Stanciu de la FC Vaslui la Steaua: "E un jucător bun, dar, în opinia mea, imatur în momentul de faţă, nu cred că poate fi titular. Stanciu e un jucător închis, nu prea vorbeşte, pe cînd Chipciu are, cu ghilimelele de rigoare, o nesimţire fotbalistică ieşită din comun. Sper să mă înşel la Stanciu, dar eu cred că nu este suficient de matur pentru a juca la o echipă care crează presiune, cum este Steaua".

Interes şi pentru Bumba
Steaua continuă planurile de a întineri echipa, iar conform siteului sport24h.ro se pare că roş-albaştrii sînt interesaţi de transferul mijlocaşului de 19 ani, Claudiu Bumba. Acesta a jucat sezonul trecut la FCM Tîrgu-Mureş şi are o selecţie la echipa naţională. Fotbalistul este impresariat de Victor Becali, iar în acest moment evoluează în Italia, la echipa de tineret a celor de la AS Roma.

Steaua a dat FRF în judecată
Clubul din Ghencea a decis să acţioneze în instanţă FRF, la Curtea de Apel Bucureşti, contestînd somaţia pe care a primit-o de la Casa Fotbalului, de a achita suma de un milion de euro către FCM Bacău pentru cazul Eugen Baciu. În 2011, Universitatea Craiova a fost dezafiliată pentru că s-a adresat în civil în litigiul cu Victor Piţurcă. Diferenţa dintre Steaua şi Craiova e că gruparea roş-albastră s-a adresat instanţelor civile după ce au fost epuizate toate căile de judecată sportive, inclusiv TAS, pe cînd Universitatea a mers la Curtea de Apel fără a "traversa" toate instanţele sportive.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
valy1948
valy1948  •  29 Martie 2013, 15:26

Este laudabil pentru Gigi ca il mai consulta pe Iordanescu, desi voi il blamati ca nu respecta legendele Stelei. Pe de alta parte insa, cine mai pune baza pe declaratiile atat de generale ale lui Puiu, asemenea prichindeilor de la coltul strazii. Sa fim seriosi, Puiu vorbeste cam in felul in care a antrenat pe la echipele unde a antrenat, cu doua mari gafe monumentale:1) refuzul de a juca in primul tur in toamna anului 1986, dupa castigarea cupei, fiind eliminata de Anderlecht in turul doi, Steaua fiind vaduvita de lipsa a patru titulari, suspendati dupa finala, altfel castigam o alta cupa a campionilor; 2) introducerea in sferturile de finala in poarta a lui Prunea, cand Anderson domina

vladutz13
vladutz13  •  29 Martie 2013, 05:31

Se stia asta de multa vreme. Problema e ca Iordanescu este un antrenor expirat...

terminatorul2
terminatorul2  •  29 Martie 2013, 01:48

Și-a dat cu părerea despre Stanciu și ăla care a arătat la tv că o are mică și izmene pe el ! : )))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează