FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Pustai: "Nu pleacă nimeni de la Mediaş, mai vreau 3 jucători"

Cristi Pustai
Cristi Pustai

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 26 mai 2011 14:49

Tehnicianul Gazului Metan, Cristi Pustai, a afirmat într-o conferinţă de presă că a primit asigurări că nu va pleca nici un jucător important în această vară, dar şi că îşi doreşte ca lotul să fie completat cu 3 fotbalişti.

Cristi Pustai, antrenorul Gazului Metan, a declarat că a ajuns la un acord cu conducerea clubului din oraşul de pe malurile Tîrnavei Mari pentru prelungirea contractului cu încă un an, dar şi că a primit asigurări din partea oficialilor că nu va pleca, în această vară, niciun jucător important. În plus, Pustai îşi doreşte în mod special 3 jucători, un vîrf de atac şi 2 mijlocaşi.

"Am avut, înainte de jocul de la Craiova, o înţelegere verbală, eu zic că e ca şi scrisă, cu cei din conducerea clubului, în care am convenit să mai prelungim pe un an contractul. Urmează să ne întâlnim zilele acestea, să vedem la cine vom mai renunţa şi ce jucători o să mai aducem, după care o să stabilim o strategie, un obiectiv. Deocamdată punem la punct perioada de pregătire, care va debuta pe 13 iunie. Zece zile la Mediaş, urmînd ca, în 23 sau 24 iunie, să plecăm la Debrecen.

Asigurările conducerii sînt că nu va pleca nici un jucător important. Să vedem, cei care nu s-au acomodat sau care au jucat mai puţin, poate le reziliem contractul şi poate o să aducem maxim 3 jucători. Gazul metan are nevoie, în primul rând, ca cei 2 jucători care sunt în recuperare la această oră să îşi revină; este vorba de Zarko Markovici şi de Buchta. E nevoie, probabil, ca şi Sergiu Muth, jucător împrumutat la Poli Iaşi, să revină şi el în compartimentul defensiv... Mi-aş dori un jucător de atac şi 2 mijlocaşi. Să vedem ce vom găsi. Vom avea jocuri de pregătire, să sperăm că vor apărea jucători, să îi testăm în aceste amicale. La ora aceasta nu avem oferte", a declarat Cristi Pustai.

Statistici, statistici
Profesor de matematică înainte de prelua Gazul metan, Pustai s-a prezentat în faţa reprezentaţilor mass-media cu temele bine făcute, făcând un rezumat al sezonului, în cifre. "Campionatul a fost unul foarte, foarte bun, echilibrat, pentru noi, şi din punct de vedere statistic. Am adus foarte multe puncte din deplasare şi am reuşit şi acasă să obţinem destul de multe. Acest capitol, al meciurilor de acasă, ar trebui să îl îmbunătăţim, pentru că, uite, Oţelul a ieşit campioană datorită jocurilor cîştigate pe teren propriu. Noi, din deplasare am adus 24 de puncte, un punctaj foarte, foarte bun, cu 6 victorii, 6 egaluri şi 5 înfrângeri.

Iar acasă, am avut 8 victorii, 7 jocuri terminate la egalitate şi două înfrângeri. De semnalat că cele două înfrângeri de pe teren propriu au fost în tur, cu Oţelul, echipa campioană, şi cu rapid, la Sibiu, dintr-un penalti discutabil. Dacă am fi reuşit să eliminăm această cifră a înfrângerilor pe teren propriu, ne-am fi situat mult mai sus. Ca linie de clasament e fantastic, pentru că am pierdut doar 7 meciuri. De 17 ori am fost pe locul 7, în acest campionat. De fiecare dată am fost în primele 8, o singură dată pe locul 8, în etapa a XIII-a, şi o singură dată pe primul loc, în etapa a IV-a. Foarte mult am îmbunătăţit şi golaverajul, avem 41-32. Acasă am primit foarte puţine goluri.

În retur, doar cu Dinamo şi CFR Cluj.  Vorbind la rece, îmi pare rău de acea perioadă bună din punct de vedere fotbalistic, după acea pauză de două săptămâni, mă refer la jocul cu Rapid, din deplasare, la jocul cu Tg. Mureşul, de acasă, cel din deplasare, cu "U" Cluj, şi de acasă, cu Braşovul, o perioadă cu jocuri foarte dense. Am avut presaţii foarte bune în acele jocuri, dar am obţinut doar 3 puncte. Dacă am fi câştigat la Rapid, eu zic că, la ora asta, discutam despre alte obiective. Dar, din păcate, nu am câştigat, pe urmă au urmat cele două rezultate de 0-0 de pe teren propriu, cu ratări peste ratări, dar ăsta e fotbalul. Multe echipe pot spune acum că regretă punctele pierdute”, a mai spus Pustai.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
nocturna
nocturna  •  27 Mai 2011, 09:01

sunt curios pe unde o sa-l gasiti pe eric anul acesta

gazistu
gazistu  •  26 Mai 2011, 23:52

probabil la anul sigur vor EL, cu noua tribuna 1 si capacitatea marita la peste 11.000 de locuri.

guest_one
guest_one  •  26 Mai 2011, 15:03

Adica nu pleaca nici Eric ? Daca nu pleaca , chiar va FELICIT !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează